Hava Durumu

Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama!

Kremlin'den yapılan açıklamada "Hem Türk hem de Rus tarafının Putin'in Türkiye ziyareti için planları olduğunu doğrulayabilirim ancak henüz belirli tarih ve süre üzerinde anlaşmadık" ifadeleri yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama!

Kremlin'den yapılan açıklamada "Hem Türk hem de Rus tarafının Putin'in Türkiye ziyareti için planları olduğunu doğrulayabilirim ancak henüz belirli tarih ve süre üzerinde anlaşmadık" ifadeleri yer aldı.

‘SAYIN PUTİN İLE TAHIL KORİDORUNU GÖRÜŞECEĞİM’ 

Körfez ülkeleri turundan dönüşte Cumhurbaşkanı Erdoğan, , RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin'le tahıl koridoru içinde görüşme gerçekleştireceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaları şu şekilde:

(‘İsveç’e NATO’da yeşil ışık Türkiye’nin arabuluculukta önemi azalttı” haberleri) Tam aksine biz, şu anda Rusya ile ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Gerek Dışişleri Bakanım gerek MİT Başkanım görüşmelerini devam ettiriyorlar. Görüşmelerle birlikte çok yakın bir zamanda Sayın Putin ile görüşmelerimi gerçekleştireceğim. Öncelikle telefondiplomasisini kullanacağız.

Sayın Putin’in Ağustos'ta planlanan ziyareti de gerçekleşirse bu hususları tüm ayrıntısıyla görüşeceğiz. İnanıyorum ki süreç uzamadan, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin devamını sağlayacağız... Rusya’nın da bazı beklentileri var. Bunların aşılması halinde Rusya bu tahıl koridorunun aktif çalışmasından yana... Sayın Putin ile etraflıca konuşarak, bu insani hareketin devamını temin edeceğimize inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.