Hava Durumu

#Kremlin

Lodoshaber.Com - Kremlin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kremlin haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kremlin'den dikkat çeken 'barış' mesajı Haber

Kremlin'den dikkat çeken 'barış' mesajı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor. Rusya'nın Soledar'ı düşürmesi ile yeni bir aşamaya giren savaşın son adresi Bakhmut. Rusya Ukrayna'nın doğudaki 'son kalesi' konumundaki Bakhmut'u ele geçirmek için tüm gücü ile saldırırken Kremlin'den gelen açıklama Dünya gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Çin ve Ukrayna liderlerinin saldırıdan bu yana ilk telefon görüşmelerini yapmalarından bir gün sonra, Ukrayna ihtilafını Moskova'nın şartlarına göre sona erdirmeye yönelik her türlü girişimi memnuniyetle karşıladığını söyledi. Peskov gazetecilere verdiği demeçte şu ifadeye yer verdi; 'Ukrayna'daki ihtilafın sona ermesini ve Rusya'nın hedeflerine ulaşmasını sağlayabilecek her şeyi memnuniyetle karşılamaya hazırız.' Şİ VE ZELENSKİ İLK DEFA GÖRÜŞTÜ Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski savaşın başından beri ilk kez telefonda görüştü. İki lider arasında yaklaşık bir saat süren bu ilk temas, Şi’nin arabuluculuk girişimleri kapsamında uzun süredir bekleniyordu. Twitter’dan kısa bir açıklama yapan Zelenski, “Uzun ve anlamlı bir telefon görüşmesi oldu” dedi. Ukrayna lideri, Çin’e büyükelçi atayacaklarını da duyurdu. ÇİN TEMSİLCİ GÖNDERECEK Çin devlet televizyonu CCTV de Şi’nin Zelenski’ye, “Savaştan tek çıkış yolunun müzakere olduğunu söylediğini” aktardı. CCTV’nin haberine göre Şi, “Ukrayna konusunda Çin her zaman barıştan yana olmuştur, temel pozisyonumuz barış görüşmelerini desteklemek” dedi. Öte yandan Pekin’in Ukrayna’ya özel temsilci göndereceği belirtildi ancak başka detay verilmedi. ÇİN ARABULUCU ROLÜNDE Çin lideri işgalin birinci yıldönümünde 12 maddelik bir plan açıklayarak tarafları masaya davet etmişti. Şi mart ayında Moskova’ya giderek Rusya lideri Vladimir Putin’le iki gün üst üste görüşmüştü. Şi’nin Moskova’dan ayrılmadan Zelenski ile de telefonda görüşerek savaşan iki lider arasında arabuluculuk yapması beklenmiş, ancak bu görüşme gerçekleşmemişti.

Peskov: "Güney Kore çatışmanın içine çekiliyor"  Haber

Peskov: "Güney Kore çatışmanın içine çekiliyor" 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol'ün Ukrayna'ya daha fazla destek verebileceklerine dair sözlerini eleştirdi. Peskov, Güney Kore'nin Ukrayna savaşının başından beri kendilerine karşı düşmanca bir tavır sergilediğini söyleyerek, "Yaptırımlarla bağlantılı olarak yeni bir şey yok. Güney Kore bu konuda düşmanca bir tavır aldı. Maalesef Seul tüm bu süreçte düşmanca tutum sergiledi. Giderek daha fazla ülke bu çatışmanın içine çekiliyor" diye konuştu.    Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşta Güney Kore, Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygularken, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol, Rusya'nın, Ukrayna'daki sivillere yönelik saldırıları artırması durumunda Ukrayna'ya desteklerini artıracaklarını belirterek, "Ukrayna'da uluslararası toplumun tolere edemeyeceği bir durum ortaya çıkarsa Ukrayna'ya desteğimiz insani ve ekonomik desteğin ötesine geçer" demişti.      Dağlık Karabağ'da gerilimin tekrar tırmanmasının ardından Ermenistan ve Azerbaycan'dan gelen gerilimi hafifletecek açıklamaları değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan üçlü anlaşmaların uygulanmasına yönelik daha fazla ilerlemeye katkı sağlayacak, tansiyonun düşürülmesi için tarafların da her adımını memnuniyetle karşılıyoruz. Çözüm için tek gerçek üçlü anlaşmalar. Bu nedenle tüm maddelerin uygulanmasının herkes için gerekli ve ilerleme için tartışmasız olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kremlin: Erdoğan'ı takdir ediyoruz Haber

Kremlin: Erdoğan'ı takdir ediyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un dün Ankara'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülüne aday gösterilmesi teklifini değerlendiren Peskov, "Elbette Erdoğan'ın çabalarını, barışın korunmasına yönelik faaliyetlerini, arabuluculuk girişimlerini ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik tutumunu çok takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.      "Polonya ve Slovakya'nın savaş uçağı sevkiyatı, ancak Ukrayna halkı için yeni sorunlara yol açar"    Peskov, Slovakya ve Polonya'nın Ukrayna'ya Sovyet yapımı MiG-29 savaş uçağı gönderme kararına da tepki gösterdi. NATO üyelerinin çatışmaya daha fazla müdahil olduğunu vurgulayan Peskov, "Bu karar tüm NATO ülkelerinin çatışmaya doğrudan katılımlarının düzeyini nasıl artırdıklarının bir başka örneği" dedi. Ukrayna'ya yapılan silahları imha edeceklerini ve bu gibi desteklerden sadece Ukrayna halkının zarar gördüğünü savunan Peskov, "Daha önce de söylediğimiz gibi bu askeri teçhizat desteği, özel askeri harekatın sonucunu etkilemeyecek. Ancak bu kararlar, Ukrayna'da ve Ukrayna halkında yeni sorunlara yol açabilir. Elbette daha önce defalarca söylediğimiz gibi bu askeri teçhizatlar da imha edilecek" ifadelerini kullandı.

Kremlin: Ukrayna sabotaj grubu topraklarımıza saldırdı Haber

Kremlin: Ukrayna sabotaj grubu topraklarımıza saldırdı

Kremlin’den yapılan açıklamada, Ukraynalı sabotaj gurubunun Rusya topraklarına saldırdığı iddia edildi. Ukrayna ise olayı yalanlayarak Rusya’yı provokasyonla suçladı.        Rusya'nın Bryansk Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz, sabah saatlerinde Ukraynalı sabotaj grubunun Ukrayna-Rusya sınırındaki köylere sızdığını açıkladı. Bogomaz, sabotajcıların seyir halindeki sivil bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 yaşındaki bir çocuğun yaralandığını açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, olayı bir terör saldırısı olarak nitelendirerek saldırganları etkisiz hale getirmek için operasyonun devam ettiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de olayın bir terör saldırısı olduğunu ifade ederek, “Silahlı kişiler sınır bölgesine sızdı ve sivillere ateş açtı. Aracın sivil olduğunu, araçta sivillerin, çocukların olduğunu bilerek ateş açtılar” dedi.      Rusya Federal Güvenlik Servisi de saldırıyı doğrularken, yerel basında sabotajcıların en az 6 kişiyi rehin alındığı belirtildi.      Ukrayna’dan yalanlama    Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise Rusya’nın iddialarını yalandı. Podolyak, “Rusya’daki Ukraynalı sabotaj grubu hakkında anlatılan hikaye, klasik kasıtlı bir provokasyon" dedi. Podolyak, Rusya'nın saldırılarını ve savaşın ardından artan yoksulluğu haklı çıkarmak için halkını korkutmak istediğini ifade etti.

Kremlin'den 'tank' tepkisi: Çatışmaya doğrudan!.. Haber

Kremlin'den 'tank' tepkisi: Çatışmaya doğrudan!..

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararına değinerek, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz" dedi.      Kremlin'den Almanya'nın 14 Leopard 2 tankını, ABD'nin de 31 Abrams tankını Ukrayna'ya göndermeye kararına dair açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin silah sevkiyatlarının çatışmaya dahil olma anlamına gelmediği yönündeki açıklamalarına katılmadıklarını ifade etti. Peskov, "Washington'dan ve Avrupa başkentlerinden, Ukrayna'ya tank ve diğer silah desteği yapılmasının NATO'nun ve bu ülkelerin çatışmaya doğrudan müdahil olduğu anlamı taşımadığına dair açıklamalar geliyor. ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz" dedi.    ABD ve Almanya'dan Ukrayna'ya gelen tank destekleriyle Rusya'nın savaşta strateji değiştirip değiştirmeyeceğine dair başlayan tartışmalara değinen Peskov, Rus ordusunun planlarında herhangi bir değişiklik olmadığını aktardı. Peskov, "Böyle bir konu gündemimizde yok" şeklinde konuştu.      "Zelenskiy, Putin'in muhatabı olma pozisyonunu çoktan kaybetti"    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyeceğini tekrarlamasına da yanıt veren Peskov, "Sayın Zelenskiy'in hangi vaatlerle devlet başkanı seçildiğini biliyoruz. Ukrayna'daki seçmenlere bunları hatırlatmak zor değil. Donbass sorununu çözmedi, Minsk anlaşmalarını yerine getirmedi, üstelik bunları uygulamak istemediği de ortaya çıktı. Çünkü savaşa hazırlanıyordu. Bu nedenle kendisi Başkan Putin'in muhatabı olma pozisyonunu çoktan kaybetti" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan NATO'ya suçlama: Çatışmalara müdahil olması!.. Haber

Rusya'dan NATO'ya suçlama: Çatışmalara müdahil olması!..

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'da gelişen olaylar ve batılı ülkelerin Ukrayna'ya verdiği desteklere ilişkin gazetecilere yeni açıklamalarda bulundu. NATO'nun, Ukrayna'daki savaşa dolaylı veya doğrudan müdahil olduğunu öne süren Peskov, "NATO ülkelerinin bu çatışmaya doğrudan veya dolaylı olarak müdahil olduğunu görüyoruz. Bu gerilimin tırmanmasını sürdürmek için siyasi iradenin açıklamalarını da duyuyoruz. Böylece Ukrayna'nın savaş alanında kazanacağına dair bir algı oluşturmaya dair dramatik bir yanılgı var. Bu durum bu nedenle yukarıya doğru ivme kazanan bir döngüye neden oluyor" ifadelerini kullandı.      ABD tarafından Kiev'e yapılması planlanan tank yardımı hakkında da konuşan Peskov bu durumun Ukrayna için sorun oluşturacağını söyleyerek, "Bunun sonuçları Ukrayna için kesinlikle eksi yönde olacak. Bu tür sevkiyatların ilkesel olarak hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini, Ukrayna ve halkı için yeni sorunlar ekleyeceğini sürekli söyledik. Uzmanlarımız bu teslimatlarla birlikte ortaya çıkacak sorunların da farkında. Bu tankların bakım ve onarımlara ihtiyacı var. Ayrıca bu tankların teslimatı, Rusya'nın hedeflerine ulaşma amacını değiştirmeyecek. Üçüncü ülkelere sevkiyatlarla ilgili hukuki kısıtlamaların göz önünde bulundurulması önemli. Bu nedenle, tüm sevkiyatlar askeri ürün teslim alan ülkelerin yükümlülüklerine bağlı. Elbette bu süreci dikkatle takip edeceğiz" dedi.  MİNSK ÜZERİNDEN OYUN OYNADILAR     Batılı ülkelerin tüm bu hamlelerine karşı kendileriyle diyalog kurmalarını tavsiye eden Peskov, "Almanya, Fransa ve Ukrayna, Minsk Anlaşmaları üzerinden son 8 yılda bir oyun oynadı. Şimdi bu ülkeler, eylemlerinin bedelini ödemeli. Rusya'yı ve Donbass'ı kandırarak oynadıkları oyunun utanmazlığının ve tüm olumsuz sonuçlarının bilincine varmaları ve Rusya'nın kaygılarına kulak vermeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.