Hava Durumu

#Putin

Lodoshaber.Com - Putin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Putin haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Putin, Ukrayna ve barış görüşmesi hakkında konuştu! Haber

Putin, Ukrayna ve barış görüşmesi hakkında konuştu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da barış görüşmesi fikrini reddetmediklerini söyledi. St. Petersburg kentinde Afrika ülkelerinden liderleri ağırlayan Putin, Afrika ve Çin’in barışa aracılık edebileceğini de ekledi. Öte yandan Putin, Ukrayna ordusu taarruz halindeyken ateşkes sağlamanın zor olacağını savundu. Ukrayna ve Rusya bugüne kadar barış masasına oturmak için çeşitli şartlar ortaya koymuştu. Kiev işgal altındaki topraklarından vazgeçmeyeceğini söylerken Rusya ise “yeni gerçekliğin kabul edilmesi gerektiğini” söylemişti. Geçen yıl komşusunu işgal eden Rusya, Ukrayna’nın doğusu ve güneyinde büyük toprakları kontrolünde tutuyor. Cumartesi gecesi bir basın toplantısı düzenleyen Putin, Ukrayna’daki çatışmaları daha yoğunlaştırmak gibi bir planları olmadığını belirtti. Savaşı eleştiren kişilerin tutuklanmasını savunan Putin, bu kişilerin Rusya’ya içerden zarar verdiğini söyledi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana savaşı eleştiren kişiler tutuklandı veya ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Rusya-Afrika zirvesinden bir ay önce, yedi Afrika ülkesinin lideri Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ayrı ayrı görüşmüştü. Öte yandan Rusya, Moskova’da iki ofis binasının bu sabah Ukrayna tarafından hedef alındığını söyledi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, saldırının insansız havaaraçlarıyla düzenlendiğini, kentin hava sahasının geçici bir süreyle kapatıldığını açıkladı. Hava sahası daha sonra tekrar açıldı. Ukrayna lideri Zelenskiy ise yoğun çatışmaların sürdüğü Bakhmut kentini geri almaya çalışan birlikleri ziyaret etti. Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın Mayıs’ta ele geçirdiği kente yaklaştıklarını belirtiyor.

Putin ile Lukaşenko arasında kritik görüşme Haber

Putin ile Lukaşenko arasında kritik görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Balarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bugün Rusya’nın St. Petersburg kentinde önce Kronştad Deniz Katedrali'ni ziyaret etti, ardından da Konstantinovskiy Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus ile ilişkilere değinerek, “Tüm planlarımız hayata geçiriliyor ve hatta beklediğimizden daha iyi bir hızla. Hem Rusya hem de Belarus ekonomisinin iyi durumda olduğunu belirtmek isterim. Son verileri incelediğimde Belarus ekonomisinin büyüme oranı yüzde 3,75 olarak bekleniyor. Bu yıl hem Rusya hem de Belarus için rahat geçecek ve iyi bir büyüme görülüyor. Rusya-Belarus Birlik Devleti’nin inşası ile ilgili planlar eksiksiz uygulanıyor” ifadelerini kullandı. KAYIPLAR 26 BİNİ GEÇTİ Putin’in konuşmasının ardından söz alan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, devam eden savaşta Ukrayna’nın ağır kayıplar verdiğini belirterek, “ABD’nin tahminlerine göre 4 Haziran’da başlayan taarruzlarda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin kayıpları 26 bini geçti” dedi. Putin ise “Daha fazla” diyerek Lukaşenko’ya karşılık verdi. Putin’in uyarısından sonra sözlerine devam eden Lukaşenko, “Bu durum savaşın tüm NATO bloğuna karşı yürütülmesi gerektiğini gösterdi” şeklinde konuştu. Putin’in geçtiğimiz günlerde Polonya’nın Ukrayna’nın batısını ve Belarus’un bazı bölgelerini topraklarına katma niyeti olduğuna dair sözlerini hatırlatan Lukaşenko, “Son günlerde çok doğru bir şey söylediniz. Polonya Silahlı Kuvvetleri’nin Birlik Devleti sınırlarına sevkiyatıyla ilgili size bir harita getirdim” derken, Polonya’nın ABD’den aldığı tanklar da dahil birçok silahı restore etmeye de başladığını belirtti.

Putin'den 'Tahıl Koridoru' açıklaması! Haber

Putin'den 'Tahıl Koridoru' açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Temmuz’da süresi dolan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’ ve Ukrayna’nın NATO’ya üyeliği ilgili açıklamalarda bulundu. Tahıl anlaşmasının uzatılması konusuna değinen Putin, “Eğer bize verilen tüm vaatlerin yerine getirilmezse bu anlaşmada katılımımızı askıya alabiliriz. Ancak bu vaatler yerine getirilirse anlaşmaya yeniden dahil oluruz” dedi. Putin, ayrıca Birleşmiş Milletleri (BM) eleştirerek BM'nin şu ana kadar soruna tatmin edici bir çözüm bulamadığını ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’den anlaşmanın uzatılmasına yönelik teklif içeren herhangi bir mektup almadığını aktardı. “Askeri harekatın nedenlerinden biri, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik tehdidinin bulunması” Ukrayna’nın muhtemel NATO’ya üyeliği ilgili de konuşan Putin, “Ukrayna'nın NATO üyeliğine gelince, bunun hakkında birçok kez konuştuk Böyle bir başvurunun kabul edilmesi bizim ve Ukrayna’nın güvenliği için tehdit oluşturur. Neticede özel askeri harekâtın nedenlerinden biri, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik tehdidinin bulunmasıdır. Bunun Ukrayna'nın güvenliğini artırmayacağından, dünyayı daha kırılgan hale getireceğinden ve uluslararası arenada gerilimi tırmandıracağından eminim" ifadelerini kullandı. Batılı ülkeler tarafından Ukrayna ordusuna sağlanan silah desteklerini eleştiren ve bu desteklerin bir amaca ulaşamadığını savunan Putin, “Uzun menzilli füzelerin tedarikine ne kadar umut bağladıklarını görüyoruz. Evet bunlar zarar verir. Ancak füze kullanılarak muharebe sahasında hiçbir kritik değişiklik elde edilemez. Aynı şey yabancı üretim tanklar ve piyade araçları için de için geçerli. Bu tür yeni silahların sevkiyatı Ukrayna’da durumu zorlaştırmaya ve çatışmanın körüklenmesine fayda sağlar” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.