Hava Durumu

#Rusya

Lodoshaber.Com - Rusya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Rusya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rusya'ya tahıl koridoru uyarısı! Haber

Rusya'ya tahıl koridoru uyarısı!

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Daha önce Ukrayna'ya ve Kiev'e çok kez ziyaret etme imkanım oldu. Dışişleri Bakanı olarak bu benim ilk ziyaretim. Yeni görevimi de yaklaşık 3 aydır yapıyorum. Dün, Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü idi. En içten dileklerimle kutluyorum. Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği desteği de yinelemek istiyorum. Savaşta hayatını kaybedenler için başsağlığı diliyorum. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkemizi ziyaret etmişti. Bu ziyarette liderlerimiz bütün konuları detaylarıyla ele almışlardı. Biz bugün Cumhurbaşkanlarımızın mutabık kaldıkları konularının takibini yapma imkanı bulduk. KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİ Aramızdaki stratejik ortaklık çerçevesinde önümüzdeki dönemde atabileceğimiz adımları ele alacağız. Maalesef Karadeniz Girişimi 17 Temmuz'da sona erdi. Bu girişim sayesinde 33 milyondan fazla tahıl ve gıda ürününün küresel pazarlara ulaşması sağlanmıştı. Maalesef 17 Temmuz itibarıyla bu sona erdi. Şu anda tahıl ihracatı için alternatif yollar arandığını biliyoruz. Bu yolların orijinal girişime alternatif olamayacağını ve riskler barındırdığını da görüyoruz. Karadeniz girişiminin getirdiği kazanımlar kaybedilmeden sürecin tekrar canlandırılmasına yönelik çabalarımızı sürdürüyoruz. Tüm taraflarla her düzeyde diyaloğa bu nedenle devam edeceğiz. Bugünkü görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi ele alacağız. Stratejik ortağımız Ukrayna ile olan ilişkilerimiz gelişmeye devam etmekte. Ukrayna'nın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.  Üst düzey temaslarımıza da önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.

Ukrayna istihbarat servisinden flaş açıklama! Haber

Ukrayna istihbarat servisinden flaş açıklama!

Ukrayna’nın Rusya topraklarına yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırıları devam ediyor. Ukrayna tarafından Rusya’nın Kaluga bölgesindeki Soltsy-2 Askeri Hava Üssü’ne sabah saatlerinde İHA saldırısı düzenlendi. Ukrayna tarafı saldırıda Tu-22 tipi bombardıman uçağının vurulduğunu aktarırken, Rusya tarafı bir uçağın hafif hasar gördüğünü açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda ise saldırıda bir uçağın alevler içinde kaldığı görüldü. “EN AZ 1 RUS UÇAĞI HASAR GÖRDÜ" Ukrayna Askeri İstihbarat Sözcüsü Andriy Yusov yaptığı açıklamada, “En az 1 Rus uçağı hasar gördü. Her zaman olduğu gibi Rus rejimi zarar ve gerçek hasarın boyutlarını gizlemeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. Ukrayna istihbarat elemanlarının görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam ettiğini söyleyen Yusov, “Her zaman olduğu gibi istihbarat servisi elemanlarımız saldırgan devlete karşı görevlerini yerine getirmeye devam ediyor” dedi. RUSYA BİR UÇAĞIN HAFİF HASAR GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ Rusya Savunma Bakanlığı tarafından söz konusu İHA saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, helikopter tipi İHA ile saldırı düzenlendiği ifade edilerek, "İHA, hava sahası gözlem karakolu tarafından tespit edildi ve hafif silahlarla vuruldu" denildi. Açıklamada, "Bir uçak hasar gördü, terör eylemi sonucunda can kaybı olmadı” ifadeleri kullanılarak, hava üssünün otoparkında çıkan yangının da kısa sürede söndürüldüğü belirtildi. Rusya, Tu-22 süpersonik bombardıman uçaklarını Ukrayna topraklarına düzenlenen bombardımanlarda sık sık kullanılıyor.

Savaşta 500 bin asker kaybı var! Haber

Savaşta 500 bin asker kaybı var!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken, 2022’nin Şubat ayında işgalin başlamasından itibaren iki ülkenin de korkunç bir bilançoyla karşı karşıya olduğu görülüyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Ukrayna Savaşı’nda şu ana dek her iki tarafta toplam 500 bin civarında askerin öldüğü ya da yaralandığı öne sürüldü. New York Times gazetesinin, ABD hükümet çevrelerine dayandırdığı haberinde, savaşta yaklaşık 300 bin Rus askerinin öldüğü ya da yaralandığı öne sürülerek, Moskova’nın askerkaybının Ukrayna’ya göre daha yüksek olduğu ifade edildi. Moskova’nın tam asker kaybı sayının tespit edilmesi oldukça zor zira Rusya asker kayıplarını açıklamıyor. Gazete, Ukrayna’nın karşı taarruza başlamasıyla birlikte Rusya’nın asker kayıplarının ciddi şekilde arttığına da dikkat çekiyor. Haberde yaklaşık 120 bin Rus askerinin çatışmalarda yaşamını yitirdiği, 170 ila 180 bin askerin de yaralandığı iddia edildi. Ukrayna tarafında ise 70 bine yakın askerin öldüğü, 100 ila 120 bin askerin de yaralandığı aktarıldı.   Ukrayna ilerledi Cephede ise mücadele devam ederken, Ukrayna başlattığı karşı taarruzda bir ilerleme sağladığını duyurdu. Öte yandan Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’daki savaşı yürüten operasyon komutanlığını ziyaret ederek generallerle bir araya geldiği bildirildi. Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Rostov kentinde yapıldığı belirtilen ziyaretle ilgili açıklamada, “Putin, Rostov’daki özel askeri operasyon grubunun karargahında bir toplantı gerçekleştirdi” denildi. Zelenskiy: Yaşamın kazanması için Rusya’nın kaybetmesi gerekiyor Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’nın kuzeyindeki Çernihiv kentine gerçekleştirdiği füze saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 11’i çocuk olmak üzere 117 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy “Bir Rus füzesi şehrin tam merkezine, Çernihiv’imize isabet etti. Bir meydan, bir üniversite, bir tiyatro. Rusya’nın acı ve kayıp gününe dönüştürdüğü sıradan bir Cumartesi. Ölü ve yaralılar var. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Rus terörüne karşı dünyayı birleştirmek için daha fazlasını yapalım. Yaşamın kazanması için Rusya’nın bu savaşı kaybetmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın petrol ve doğalgaz gelirleri yüzde 41,4 azaldı Haber

Rusya’nın petrol ve doğalgaz gelirleri yüzde 41,4 azaldı

Rusya'nın Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta 1.5 yıldan fazla bir süre geride kaldı. Bu süreç binlerce insanın hayatına mal olurken, Avrupa yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Ukrayna savaşı, Rusya'yı Batı'dan ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya bıraktı. Rus enerjisi ambargoya takıldı Rus petrolü ve doğalgazı, Batılı ülkeler tarafından ambargoya uğratıldı. Bu süreçte AB enerji kriziyle karşı karşıya kalırken Rusya ise ciddi bir maddi külfetin altına girdi. Bazı batılı ülkeler, Ukrayna savaşı nedeniyle Rus petrol ve doğal gazı ithalatını durdururken, bazı ülkeler de önemli oranda azaltmıştı. 29 milyar dolar bütçe açığı gerçekleşti Rusya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada federal bütçe açığının yılın ilk 7 ayında 2,8 trilyon ruble (yaklaşık 29 milyar dolar) seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi. Söz konusu dönemde, bütçe gelirlerinin 14,5 trilyon ruble olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, bütçe giderlerinin ise 17,3 trilyon ruble seviyesine ulaştığının altı çizildi. Düşüşün ana nedeni enerji Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirlerinin bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41,4 azalarak 4,2 trilyon rubleye düştüğü ifade edilirken düşüşün ana nedeni olarak, geçen yıla kıyasla enerji fiyatlarındaki yüksek baz etkisine işaret edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.