Hava Durumu

#Ali Babacan

Lodoshaber.Com - Ali Babacan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ali Babacan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bülent Arınç'tan Babacan'a 6 sıfır cevabı Haber

Bülent Arınç'tan Babacan'a 6 sıfır cevabı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Ekonomiyi ben düzelttim, 6 sıfırı ben attım" sözlerine tepki gösterdi. Babacan'la beraber bakanlık yaptıklarını söyleyen Arınç, "Bizim hükümette bulunduğumuz dönemlerde sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır' dediği hiçbir şey yapılmamıştır, aslan payı ona aittir. Bunları 'Ben yaptım' demek yerine 'Sayın Başbakanın izniyle biz yaptık, hep beraber yaptık' demesi lazım." dedi. Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Parti Kurucular Kurulu üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nu ve DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan'ı eleştirdi. "Kökten yanlış" İki ismin de parti kurmasını doğru bulmayan Arınç, "Biz hükümet içerisinde olup biten, hükümet üyeleriyle ilgili konularda birbirimizin özel durumlarını, kamuoyunun bilmemesi gereken şeyleri dışarıda konuşmamalıyız. Davutoğlu ve Babacan ayrı parti kurdular. Bizimle mücadele ediyorlar. Kökten yanlış. Aramızdaki geçmişteki kader beraberliğini yıkar anlamına gelmez. Ben hiçbir zaman 'Onlar haindir' sözünü kullanmadım, kullanamam. En özel durumları birlikte yaşadık. Cüneyt Arcayürek kalemi keskin gazeteciydi. Toprağı bol olsun, bizden yaşça büyüktü. Rahmetli Demirel'in yanında danışmanlık yapmış. Görevden ayrıldıktan sonra içeride ne olup bittiyse, sayın Demirel'i de rencide edecek pek çok şeyi hatıralarında yazmış. Bu neden yazılır? Biz hükümette en önemli kararları aldık. Bunları son çıkan kitabımı okusunlar. Ben bunları anlatmam, anlatamam." dedi. "Kimseyi itham etmeden genel prensipler içerisinde yaptıklarımızı ortaya koymalıyız" Kırıcı olunmaması gerektiğini vurgulayan Arınç "Birilerinin elini ovuşturup da 'ne güzel birbirine laf söylüyorlar' demesine gerek yok. Bizler birbirine laf yetiştiriyor diyemeyiz. Kimseyi itham etmeden genel prensipler içerisinde yaptıklarımızı ortaya koymalıyız. Sayın Babacan kıymetli insandır. 'Ekonomiyi ben düzelttim, 6 sıfırı ben attım' diyor. Şöhretini buradan yapıyor. Beraber bakanlık yaptık. Ben çok önemli konularda başbakanın siyasi iradesi olmadan adım atmadım. Bizim hükümette bulunduğumuz dönemlerde sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır' dediği hiçbir şey yapılmamıştır, aslan payı ona aittir. Bunları 'Ben yaptım' demek yerine 'Sayın Başbakanın izniyle biz yaptık, hep beraber yaptık' demesi lazım. Siz benim ağzımdan hiç duydunuz mu? Ben 11-12 bakanlığın içinde bulunduğu kurumun başındaydım." dedi.

Siyasette İHA-SİHA kavgası! Haber

Siyasette İHA-SİHA kavgası!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın dünyaca tanınmış İHA ve SİHA üreticisi Baykar' şirketine yönelik "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki." sözleri siyasette yeni bir tartışma yarattı. Baykar yönetim kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ali Babacan'ın bu iddialarına sosyal medya hesabı üzerinden sert karşılık verdi. Selçuk Bayraktar, "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İftiralara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi. "27 ÜLKEYE İHRACAT " Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da, "Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz" ifadesini kullandı. Hulak Bayraktar, sözleşmelerinin yüzde 99'unun ihracat kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye’yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız" dedi. AK PARTİ'DEN BAYKAR İDDİALARINA TEPKİ Ali Babacan'ın Baykar ile ilgili iddialarına bir yanıt da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, " Bu şirket şöyle iyi, böyle iyi şeyler yapıyor, kaynaklar sadece ona aktarılıyor deniyor. Böyle bir tekelcilik sözkonusu değil. Tam tersine başka durum sözkonusu. Herkes için geçerli olan birçok kalem ve teşvikten faydalanmamışlar. Selçuk Bey'in Cumhurbaşkanımızla akrabalığının gündeme getirilmesi başlı başına ahlak dışı bir durum. İfade ettiğimiz gibi bir tekelcilik yok." sözleriyle tepki gösterdi.

Ali Babacan: Altılı Masa ismim üzerinde mutabık kalırsa rahat seçilirim Haber

Ali Babacan: Altılı Masa ismim üzerinde mutabık kalırsa rahat seçilirim

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Babacan, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını belirlemesiyle ilgili yol haritasını anlattı. “Önce anayasa değişiklik paketini tamamlayacağız, ortak politikalar metnini oluşturacağız ve geçiş sürecinin yol haritasını belirleyeceğiz" diyen Babacan, "Bu bahsettiğim çalışmalar bitmeden aday isimleri konuşulduğunda genelde adayların kimlikleri ve geçmişleri tartışılıyor. Halbuki biz ne yapacağımıza karar verdikten sonra, ülkenin sorunlarını çözmek için neler yapılacağıyla ilgili konuları bitirip ortaya koymadan adayı tartıştığımızda kimlik ve geçmiş tartışılıyor. Bunlar oluşturulmadan ortak adayı belirlemeyeceğimizi söylemiştik, bu sıralamada devam ediyoruz. Toplumda adayımızın tartıştığını görüyoruz, vatandaşlarımızın eğilimlerini değerlendireceğiz. Vatandaşların bu konuda tabii ki çok büyük merakı var. Ben bunu da çok sıhhatli buluyorum” ifadelerini kullandı. "ÖNCELİĞİMİZ MASANIN İÇİNDEN ADAY ÇIKMASI" Eğer isminde mutabık kalınırsa aday olabileceğini söyleyen Babacan, “Bizim önceliğimiz altı genel başkanın oturduğu masanın içinden bir aday çıkması. Böylece kararlar daha hızlı alınacaktır. Dışarıdan bir ismin adaylığı söz konusu olduğunda, diğer ismin adapte olması zaman alacaktır ama Altılı Masa dışarıdan bir isimde anlaşırsa birkaç haftalık daha sürece ihtiyaç olur” diye konuştu. Babacan ayrıca, "Eğer Altılı Masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim" iddiasında bulundu. Seçimden sonra Altılı Masa’nın yönetimdeki rolleri hakkında “Burada ‘Kim, hangi koltuğu kapacak?’ diye bir şey yok. Ganimet mi paylaşıyoruz?” dedi. Babacan, “Biz beraber nasıl yöneteceğimizin modelini kuruyoruz. Başa çıktığımızda ben golcüyüm, hangi pozisyonda olursak olalım hangi alanda olursak olalım gol atacağız” ifadelerini kullandı. "KARŞI OLANLAR VARSA GEREĞİNİ YAPALIM" Babacan, Altılı Masa’daki partilerin oy oranlarına göre ağırlığının olup olmadığını yönündeki tartışmalara ilişkin şunları söyledi: "Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz, öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilse o zaman her parti kendi yoluna. Bu partilerin hepsi eşitler olarak Altılı Masa’ya oturmuştur. Buna karşı olanlar varsa hemen söylesin, gereğini yapalım."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.