Hava Durumu

Siyasette İHA-SİHA kavgası!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Baykar'a devlet bütçesinden doğrudan kaynak aktarıldığını ileri sürdü. İddialara Baykar ve AK Parti'den yanıt geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Siyasette İHA-SİHA kavgası!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın dünyaca tanınmış İHA ve SİHA üreticisi Baykar' şirketine yönelik "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki." sözleri siyasette yeni bir tartışma yarattı.

Baykar yönetim kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ali Babacan'ın bu iddialarına sosyal medya hesabı üzerinden sert karşılık verdi. Selçuk Bayraktar, "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İftiralara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

"27 ÜLKEYE İHRACAT "

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da, "Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Hulak Bayraktar, sözleşmelerinin yüzde 99'unun ihracat kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye’yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız" dedi.


AK PARTİ'DEN BAYKAR İDDİALARINA TEPKİ

Ali Babacan'ın Baykar ile ilgili iddialarına bir yanıt da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik, " Bu şirket şöyle iyi, böyle iyi şeyler yapıyor, kaynaklar sadece ona aktarılıyor deniyor. Böyle bir tekelcilik sözkonusu değil. Tam tersine başka durum sözkonusu. Herkes için geçerli olan birçok kalem ve teşvikten faydalanmamışlar. Selçuk Bey'in Cumhurbaşkanımızla akrabalığının gündeme getirilmesi başlı başına ahlak dışı bir durum. İfade ettiğimiz gibi bir tekelcilik yok." sözleriyle tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.