Hava Durumu

Ali Babacan: Altılı Masa ismim üzerinde mutabık kalırsa rahat seçilirim

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, cumhurbaşkanı adayına ilişkin önceliklerinin Altılı Masa'nın içinden bir aday çıkması olduğunu söyledi. İsminde mutabık kalınırsa aday olabileceğini kaydeden Babacan, "Eğer Altılı Masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ali Babacan: Altılı Masa ismim üzerinde mutabık kalırsa rahat seçilirim

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Babacan, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını belirlemesiyle ilgili yol haritasını anlattı.

“Önce anayasa değişiklik paketini tamamlayacağız, ortak politikalar metnini oluşturacağız ve geçiş sürecinin yol haritasını belirleyeceğiz" diyen Babacan, "Bu bahsettiğim çalışmalar bitmeden aday isimleri konuşulduğunda genelde adayların kimlikleri ve geçmişleri tartışılıyor. Halbuki biz ne yapacağımıza karar verdikten sonra, ülkenin sorunlarını çözmek için neler yapılacağıyla ilgili konuları bitirip ortaya koymadan adayı tartıştığımızda kimlik ve geçmiş tartışılıyor. Bunlar oluşturulmadan ortak adayı belirlemeyeceğimizi söylemiştik, bu sıralamada devam ediyoruz. Toplumda adayımızın tartıştığını görüyoruz, vatandaşlarımızın eğilimlerini değerlendireceğiz. Vatandaşların bu konuda tabii ki çok büyük merakı var. Ben bunu da çok sıhhatli buluyorum” ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİĞİMİZ MASANIN İÇİNDEN ADAY ÇIKMASI"

Eğer isminde mutabık kalınırsa aday olabileceğini söyleyen Babacan, “Bizim önceliğimiz altı genel başkanın oturduğu masanın içinden bir aday çıkması. Böylece kararlar daha hızlı alınacaktır. Dışarıdan bir ismin adaylığı söz konusu olduğunda, diğer ismin adapte olması zaman alacaktır ama Altılı Masa dışarıdan bir isimde anlaşırsa birkaç haftalık daha sürece ihtiyaç olur” diye konuştu.

Babacan ayrıca, "Eğer Altılı Masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim" iddiasında bulundu.

Seçimden sonra Altılı Masa’nın yönetimdeki rolleri hakkında “Burada ‘Kim, hangi koltuğu kapacak?’ diye bir şey yok. Ganimet mi paylaşıyoruz?” dedi. Babacan, “Biz beraber nasıl yöneteceğimizin modelini kuruyoruz. Başa çıktığımızda ben golcüyüm, hangi pozisyonda olursak olalım hangi alanda olursak olalım gol atacağız” ifadelerini kullandı.

"KARŞI OLANLAR VARSA GEREĞİNİ YAPALIM"

Babacan, Altılı Masa’daki partilerin oy oranlarına göre ağırlığının olup olmadığını yönündeki tartışmalara ilişkin şunları söyledi:

"Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz, öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilse o zaman her parti kendi yoluna. Bu partilerin hepsi eşitler olarak Altılı Masa’ya oturmuştur. Buna karşı olanlar varsa hemen söylesin, gereğini yapalım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.