Hava Durumu

Bakan Varank, CEO’lar ve Türk start-uplarla görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'te kurulan TOGG Dijital Mobilite Bahçesi'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Varank, CEO’lar ve Türk start-uplarla görüştü


  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'te "TOGG Dijital Mobilite Bahçesi'ni ziyaret etti. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ile birlikte standı inceleyen Varank, "Beyond X" adıyla tanıtılan ve mobiletinin ‘yarından sonrası’na ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi. Bakan Varank'a ziyaretinde, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan eşlik etti. 


  Bakan Varank, gazetecilerin soruları üzerine şunları kaydetti: 
  "CES, 1960’lı yıllardan itibaren yapılan dünyanın en önemli elektronik fuarlarından bir tanesi. Firmalar her yıl buraya gelerek yeni ürünlerini ve teknolojilerini tanıtıyor. TOGG da 2 senedir bu fuarda. Geçen sene ilk kez katıldığında insanlar garipsemişti. Bir otomobil markasının elektronik fuarında boy göstermesi, yeni kabul edilebilir bir anlayıştı. TOGG, 'Bir otomobilden daha fazlası' diyerek yola çıktı. Aslında değişen dönüşen otomotiv endüstrisinde teknolojiler, beklentiler ve otomobillerin kullanıcıya sunduğu imkanlar değişiyor. TOGG, bir teknoloji firması olduğunu göstermek için geçen sene bu fuara katıldı. Bu sene geldiğimiz noktada çok daha fazla otomotiv markasının burada olduğunu görüyoruz. Bu manada TOGG’un bir vizyon ortaya koyduğunu söyleyebiliriz." 




 
  CEO’lar ve Türk startuplarla görüştü 


  Bakan Varank, ABD temasları çerçevesinde CES’in CEO’su Gary Shapiro ve dünyanın önde gelen erken aşama girişim sermayesi fonu Plug & Play’in kurucusu Saeed Amidi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Varank, CES 2023'te TOGG ve Bakanlığa bağlı İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle fuarda yer alan Türk startup firmalarının stantlarını da ziyaret etti. 


  Varank, ayrıca Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcileri, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyeleri ve Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) üyeleriyle çeşitli programlarda bir araya geldi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.