Hava Durumu

#Ziyaret

Lodoshaber.Com - Ziyaret haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ziyaret haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Emine Erdoğan, BAE'de Kadınlar Genel Birliği’ni ziyaret etti Haber

Emine Erdoğan, BAE'de Kadınlar Genel Birliği’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Körfez turunda eşlik eden ve turun son durağı BAE'de temaslarda bulunan Emine Erdoğan, başkent Abu Dabi'deki Kadınlar Genel Birliği’ni ziyaret etti. Burada Genel Sekreter Noura Al Suwaidi'den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Emine Erdoğan, birliğin Onursal Başkanı ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın annesi Şeyha Fatima Bint Mubarak'in aldığı ödüllerin sergilendiği salonda hatıra defterini imzaladı. Sunuma katıldı Geleneksel el sanatları atölyelerini ziyaret ederek, atölyelerde çalışmalar yürüten kadınlarla bir araya gelen Emine Erdoğan, ayrıca Annelik ve Çocukluk Yüksek Konseyi'ne katılarak, burada 8 yaşındaki BAE Çocuk Parlamentosu Başkanı'nın çocuk haklarına ilişkin sunumunu dinledi. Emine Erdoğan, bu temaslarından sonra dünyanın sayılı büyük camileri arasında yer alan Şeyh Zayed Camii'ni ve ardından da Louvre Abu Dabi Müzesi'ni ziyaret etti. "Kadınların toplumdaki öncü rolünün güçlendirilmesi evrensel bir meseledir" Emine Erdoğan, Kadınlar Genel Birliği ziyaretine ilişkin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 'Abu Dabi'de, BAE Devlet Başkanı'nın değerli annesi Şeyha Fatima Bint Mubarak'ın Onursal Başkanlığı'nı yürüttüğü Kadınlar Genel Birliği’ni ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi aldım. İstikrarlı ve azimli kadınlarla tanışmaktan memnuniyet duydum. Kadınların toplumdaki öncü rolünün güçlendirilmesi evrensel bir meseledir. Bu amaçla kurulan Birlik, Emirlik kadınlarının sosyal ve ekonomik kalkınmasını desteklerken, çeşitli eğitimlerle kadınlara mesleki donanım sağlıyor. Kadınların bilhassa sürdürülebilir kalkınmaya aktif katılımını sağlamak için örgüt olarak ürettikleri politikaları son derece faydalı buldum. Örgütün Genel Sekreteri Noura Al Suwaidi ile kadın ve kız çocuklarının eğitimine dair himaye ettiğim projeler hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Samimi ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum.' "Çocukları ilgilendiren her sorunu çözmek bütün ülkelerin ortak sorumluluğu" Annelik ve Çocukluk Yüksek Konseyi'nin de anneler ve çocuklarının yaşam kalitesini iyileştirmek için önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Emine Erdoğan şöyle devam etti: 'Çocukları ilgilendiren her sorunu çözmek ve onlara adil bir dünya bırakmak bütün ülkelerin ortak sorumluluğu. Çocukların haklarını korumak ve bu konuda farkındalığı artırmak için birlik olunduğunda daha güçlü mücadele edileceğine inanıyorum.'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Endonezya’ya gidiyor Haber

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Endonezya’ya gidiyor

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 13-15 Temmuz tarihinde yapacağı Endonezya ziyaretinde ASEAN Dönem Başkanı Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ve ASEAN Genel Sekreteri Kao Kim Hourn ile üçlü toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda, ilişkilerinin mevcut durumu değerlendirilecek ve önümüzdeki döneme yönelik işbirliği önerileri görüşülecek. Açıklamada, “Sayın Bakanımız Beşinci ASEAN-Türkiye Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı'na katılmak ve Endonezya Dışişleri Bakanı Retno L.P. Marsudi’nin davetine icabetle ikili temaslarda bulunmak üzere 13-15 Temmuz 2023 tarihlerinde Endonezya’yı ziyaret edecektir. Sayın Bakanımızın ASEAN Dönem Başkanı Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ve ASEAN Genel Sekreteri Kao Kim Hourn ile gerçekleştireceği Üçlü Toplantıda Türkiye-ASEAN ilişkilerinin mevcut durumu değerlendirilecek ve önümüzdeki döneme yönelik somut işbirliği önerileri görüşülecektir” ifadeleri kullanıldı. Türkiye-Endonezya ilişkileri ele alınacak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Endonezyalı mevkidaşı ile ikili görüşme gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, “İkili ziyaret kapsamında ise Sayın Bakanımızın Endonezyalı mevkidaşıyla görüşmesinde Türkiye-Endonezya ilişkilerinin çeşitli veçhelerinin ele alınması, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ayyüce ve Ahmet Türkeş, Bursa'da Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etti Haber

Ayyüce ve Ahmet Türkeş, Bursa'da Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etti

Dün öğle saatlerinde Bursa'ya gelen Ayyüce Türkeş, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Bursa Milletvekili Adayları Selçuk Türkoğlu ve Şeyda Şahin ile birlikte önce merhum Sinan Ateş'in Emirsultan'daki kabri başında dua etti, ardından da Ateş Ailesi'nin Başaran Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Sinan Ateş'in babası Musa Ateş ve aile fertlerinin karşıladığı Ayyüce ve Ahmet Kutalmış Türkeş, davanın akamete uğratılmasının, dosyanın karmaşıklaştırılarak katillerin ve azmettiricilerin korunmaya çalışılmasının farkında olduklarını, menfur cinayetin peşini asla bırakmayacaklarını vurguladı. Türkiye'de, 14 Mayıs'ta öncelikle hukukun tesis edileceği, ülkemizde adaletin gerektiği gibi işleteceği bir sürece girileceğini belirten Ayyüce Türkeş ve Ahmet Kutalmış Türkeş, "Andımız olsun ki Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacağız" dedi. Ayyüce ve Ahmet Türkeş, şöyle konuştu: "Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener önceki günkü Kırıkkale konuşmasında Açıkel ve net konuştu. Dedi ki, katillerden ve azmettiricilerden hesap sormazsam namussuzum. Bu mesele artık partimizin de bizim de namus meselemiz olmuştur.  Allah nasip eder de Millet İttifakı iktidarında hukuk yerli yerine oturacak, adalet her konuda olduğu gibi merhum Sinan Ateş ülküdaşımızın katledildiği hain suikast olayında da mutlaka tecelli edecektir. Ankara'nın kalbinde, güpegündüz genç bir akademisyenin herkesin gözü önünde katledilmesi ayıbını bu ülke uzun süre asla taşıyamaz. Gereği neyse yapılacak. Musa Ateş Amcamız başta olmak üzere Ateş Ailesi'nin yanan yürekleri bir nebze olsun soğuyacaktır. Sözümüz söz olsun. Bu cinayetin aydınlatılmasıyla birlikte Türkiye de rahat bir nefes alacak, milletimiz can ve mal güvenliğinden emin olacaktır. Tekrar rahmet diliyorum, şehidimizin mekanı cennet olsun. Ateş Alilesi'ne Allah'tan dayanma gücü ve sabır diliyorum" dedi. Merhum Sinan Ateş'in acılı babası Musa Ateş de, Ayyüce Türkeş ve Ağabeyi Ahmet Türkeş'in ziyaretinden çok memnun olduğunu söyledi. Rahmetli Alparslan Türkeş'i görmüş olduğunu söyleyen Baba Musa Ateş, "Başbuğun kızı ve oğlu olarak acımızı paylaşmanızdan dolayı Allah razı olsun. Tek ümidimiz, katillerin ve azmettiricilerin yakalanacağına olan inancımızdır. Başımıza bunun geleceğini tahmin edebilseydim. Bizzat kendim oğlumun başında gece gündüz nöbet tutardım. Bu nasıl ve neyin intikamıdır ki soruşturma dosyasında aralarında milletvekilinin de olduğu 22 kişinin aşı geçiyor. Aklım hafsalam almıyor, kurşunun içerden gelmesi en acı olanı. Silah bile taşımazdı Sinan'ım, ben ısrar ettiğimde de 'Baba ben katil değilim' derdi. O kadar da kendine güvenirdi" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.