Hava Durumu

#Fuar

Lodoshaber.Com - Fuar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Fuar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Dünyanın dev geri dönüşüm ve enerji firmaları İzmir’de buluşuyor Haber

Dünyanın dev geri dönüşüm ve enerji firmaları İzmir’de buluşuyor

Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Ege İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde “We-Cycle - Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı” ve “WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve Konferansı” ile eş zamanlı bir alım heyeti programı gerçekleştirilecek.     Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, "Türkiye’de 6 tane Türkiye gibi ülkenin temiz enerji ihtiyacının tamamını karşılayacak kadar potansiyel var. İzmir de hem güneş enerjisi hem rüzgar enerjisinde lider konumda. Türkiye’nin yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolarlık temiz enerji ekipmanları ihracatı var. Ancak temiz enerji sektöründe faaliyet gösteren; makine, ekipman, komponent ve aksam üreten firmalarımızın yaptıkları ihracatları kayıt altına alan özel bir Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) tanımlaması bulunmuyor. EİB bünyesinde Temiz Enerji Ekipmanları ve Hizmet İhracatçıları Birliği kurma çalışmalarımıza geçtiğimiz sene başladık. Sektör bu konuda istekli, kamuoyundan büyük bir destek görüyoruz" dedi.      "Türkiye bir geri dönüşüm ve temiz enerji ülkesi olmalı"    200'ü İzmir'de olmak üzere temiz enerji ekipmanları alanında ihracat yapan 309 firmanın ürün ve hizmet bazlı incelemesini sürdürdüklerini belirten Başkan Eskinazi, "Artık her kurulacak her enerji santralinin yüzde 50’si güneş enerjisi yüzde 25’i rüzgar enerjisi olacak şekilde kurgulanacak. EİB olarak sürdürülebilirlikte çok fazla tecrübemiz var. Biz AB Yeşil Mutabakata Uyum, Sınırda Karbon Düzenlemesi ve sürdürülebilirlik ile ilgili diğer alanlarda EİB olarak üyelerimize farklı araçlar ile destek oluyoruz. Bu sene Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Moldova, Moritanya, Mali ve Sırbistan’dan temiz enerji ve geri dönüşüm ile ilgili ithalatçılarla Türk firmalarımızı bir araya getireceğiz. 6 farklı ülkeden 13 firma alım heyeti çerçevesinde İzmir’de bir araya gelecek ve Türk ihracatçılarla buluşacak. 9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek b2b görüşmeler sayesinde ilgili sektörlerdeki firmalarımızın yeni pazarlara açılması ve mevcut ihracatlarını daha da artırmalarını hedefliyoruz. Karbon emisyonlarının yüzde 70’i enerjiye ait. Bu yüzden her sektörümüzün bu dönüşümde rol alması gerekiyor. Türkiye bir geri dönüşüm ve temiz enerji ülkesi olmalı. Sürdürülebilirlik, temiz enerji, geri dönüşüm devlet politikası haline gelmeli" diye konuştu.

Elektrik ve enerji sektörü İstanbul’da buluşuyor Haber

Elektrik ve enerji sektörü İstanbul’da buluşuyor

Kuzey Amerika’da yaklaşık 50 yıldır “Elektrik Şebekeleri ve Enerji” etkinliği çerçevesinde düzenlenen IEEE PES GTD Uluslararası Kongre ve Fuarı ilk kez İstanbul’da gerçekleşiyor. İstanbul Kongre Merkezi’nde 22-25 Mayıs 2023 tarihlerinde, sektöre yön verecek olan 2023 IEEE PES GT&D Uluslararası Kongre ve Fuarı, elektrik ve enerji sektörü üreticilerini bir araya getirecek.      Misyonu “İnsanlığın yararı için teknolojik gelişmeleri ve mükemmeliyeti desteklemek” olan IEEE (Amerikan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) mühendislik ve teknoloji alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri; 160’tan fazla ülkede yaklaşık 500 bin üyesiyle yılda 2 binden fazla etkinliğe imza atıyor. 22-25 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşecek fuar uluslararası düzeyde akademisyenleri, araştırmacıları, endüstriyel uzmanları ve teknoloji liderlerini ağırlayacak. Fuara elektrik, enerji ve çevre, bilişim ve finans gibi çeşitli alanlarında sektörün önde gelen şirketleri katılacak. Kanada’dan Hindistan’a kadar dünyanın birçok yerinden sektör temsilcilerinin yer alacağı fuara T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı düzeyinde de katılım olacak.      Yeni teknolojiler tanıtılacak    Üç gün sürecek 2023 IEEE PES GT&D Uluslararası Konferans ve Fuar Etkinliği’nde elektrik ve enerji sanayi ile birlikte elektrik şebekelerinin problemlerinin çözümlerine yönelik paneller düzenlenecek, geleceğin elektrik şebekeleri, enerji sistemleri ve çevre ile ilgili teknolojilere yönelik çeşitli bilimsel ve teknolojik oturumlar yapılacak. Konferans boyunca; elektrik şebekeleri, enerji ve bilişim alanında yeni teknolojilerin tanıtılmasının yanı sıra gelişmiş teknolojik ürünler de sergilenecek.    Etkinlik, Türkiye’ye ekonomi ve turizm alanlarında faydalar sağlayacağı gibi, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin münazara edileceği bir akademik ve endüstriyel platform oluşturacak. Böylece uluslararası üniversiteler ve küresel sanayi ile Türkiye'deki üniversiteler ve Türkiye'deki üst düzey sanayi de bu sürecin bir parçası olabilecek.    IEEE PES Türkiye Topluluğu tarafından organize edilen fuarın başkanlığını Prof. Dr. Ömer Usta üstleniyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknik sponsorluğunda gerçekleşecek etkinliğin ev sahipliğini ise EnerjiSA ve EAE Elektrik yapıyor. Etkinliğe IEEE Dünya Başkanı seçilen Prof. Saifur Rahman da katılacak.

Nilüfer Çevikel: Fuarlar, ihracatı hızlandırıyor Haber

Nilüfer Çevikel: Fuarlar, ihracatı hızlandırıyor

Bursa Textile Show Fuarı’na katılan 55 DOSABSİAD üyesi firma, yenilikçi tasarımlarıyla göz doldurdu. Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, geliri depremzedelere bağışlanacak fuarın tekstil sektörünün ihracatına ivme kazandıracağını söyledi.      Bursa Ticaret ve Sanayi Odası iştiraki KFA Fuarcılık’ın Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği iş birliğinde bu yıl ilk kez Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği Bursa Textile Show Fuarı’nda 200’e yakın firma, 2024 ilkbahar-yaz giysilik kumaş koleksiyonlarını görücüye çıkardı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel; fuarın, ihracatın ivmelenmesi ve hedef pazarların çeşitlendirilmesi açısından değerli olduğunu dile getirdi.    Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere 70 ülkeden binin üzerinde nitelikli yabancı alıcının iş görüşmeleri gerçekleştirdiği Bursa Textile Show’da (DOSABSİAD) üyesi 55 firmanın stantlarını ziyaret eden Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Son dönemde meydana gelen depremler nedeniyle ekonomik anlamda yeniden toparlanma yönünde önemli adımlar atılıyor. Ekonominin toparlanmasında ana itici güç, ihracattır. Dolayısıyla ihracat ivmesinin hızlanması için de uluslararası nitelikli fuarlar, hayati önem taşıyor. Geliri depremzedelere bağışlanacak bu fuar da gerek sektörün beğenisine sunulan tasarımlar ve gerekse nitelikli alıcı kitlesiyle ihracatçımızın elini güçlendirecektir.” diye konuştu.    “Pazarlama kabiliyeti yüksek ürünler önemli”    İhracat odaklı büyüme hedeflerini yakalama ve yeni pazarlara açılma noktasında fuarların stratejik önemde olduğunu da belirten Çevikel, “Firmalarımızın yabancı müşteri portföyünü genişletme ve ihracat faaliyetlerini çeşitlendirmesinin en etkili yolu fuarlardır. Bursa Textile Show Fuarı gibi organizasyonlarda pazarlama kabiliyeti yüksek inovatif ürünlerin sergilenmesi önem taşıyor. Bu anlamda yabancı alım heyetlerinin fuara gösterdikleri yoğun ilgi, küresel pazarlarda markalaşan Türk tekstil sektörümüzün başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Önümüzdeki dönemde tekstilcimizin ihracat artışını pekiştirerek yeni yatırımları tetikleyecektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Taban fuarda İnegöllü firmaları yalnız bırakmadı Haber

Başkan Taban fuarda İnegöllü firmaları yalnız bırakmadı

Avrupa’nın en büyük fuarı olan ve dünya mobilya sektörünün en önemli buluşmalarından birisi haline gelen IIFF-İstanbul Mobilya Fuarı 24 Ocak’ta başladı. Sektör liderlerini bir araya getiren ve 3 milyar dolarlık ihracat hacmi oluşturmayı hedefleyen fuar, 29 Ocak tarihine kadar devam edecek. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından Tüyap Fuarlar Yapım AŞ iş birliğiyle yapılan fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) toplam 28 salonda 1.000’den fazla katılımcı firma ve 3 binin üzerinde markaya ev sahipliği yapıyor. Fuarda İnegöl’den 239 firma yer alıyor. İKİ FUAR ALANINDA FİRMALARI ZİYARET ETTİLER Hem ülkemiz hem İnegöl mobilya sektörü adına önemli bir organizasyon olan fuarda yeni yılın mobilya trendleri görücüye çıkarken, fuarın ikinci gününde İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban her iki fuar alanını da ziyaret ederek burada İnegöllü firmalara hayırlı işler dileklerini iletti. Beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, meclis üyeleri ve parti yöneticileri ile birlikte yapılan ziyarette, firmalar tek tek gezilerek hem fuar hakkında hem de sektör hakkında istişareler yapıldı. İNEGÖL, TÜRKİYE MOBİLYA İHRACATINDA İYİ BİR NOKTAYA GELDİ Fuar ziyaretine ilişkin açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün İstanbul Mobilya Fuarındayız. Yaklaşık bin civarında mobilyacının katıldığı merkezde ziyaretlerde bulunuyoruz. İnegöllü mobilyacılarımızı, işletmelerimizi yerlerinde gezerek onlara hem işleriyle ilgili kolaylıklar diliyoruz hem de buradaki çalışmaları yerinde görmüş oluyoruz. Bildiğiniz gibi İnegöl özellikle mobilya üretimi ve ihracatı noktasında çok güzel bir yere geldi. Yaklaşık 650 milyon dolar geçtiğimiz yıllarda yaptığımız ihracatla mobilya sektöründe Türkiye mobilya ihracatında iyi bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim” dedi. HAREKETLİ BİR FUAR Fuarın hareketli geçtiğine de dikkat çeken Başkan Taban, “Tabi bu fuarlar da inşallah uluslararası müşterilerle buluştuğumuz, yeni müşterilerle bir araya geldiğimiz, yeni pazarlara açılabildiğimiz imkanları bizlere sunuyorlar. Burada ikili görüşmeler yapıyor firmalarımız, ürünlerini burada sergiliyor ve yeni müşterilere, pazarlara ulaştırmış oluyorlar. Bizler de bugün çok kıymetli AK Parti İlçe Başkanımız, meclis üyelerimiz ve yöneticilerimizle beraber fuarımızı ziyaret ettik. Gerçekten şu ana kadar gördüğümüz, hareketli geçen bir fuar olduğunu gözlemliyoruz. Siparişlerin alındığını görüyoruz. Herkesin genel manada memnun olduklarını görüyoruz. İnşallah İnegöl’ümüzde ortaya koyduğu daha katma değerli ürün ve hizmetler sayesinde bu pazardan daha güçlü bir şekilde pay almaya devam edecek. Ben fuarın İnegöllü mobilyacılarımıza ve ülkemiz mobilya sektörüne hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BTSO’nun gıdacıları ABD'ye çıkarma yaptı! 70 kişilik heyet... Haber

BTSO’nun gıdacıları ABD'ye çıkarma yaptı! 70 kişilik heyet...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma hedefleri doğrultusundaki projeleri tüm hızıyla sürüyor. Oda’nın Ticaret Bakanlığı destekleriyle ‘işlenmiş’ ve ‘dondurulmuş’ olmak üzere gıda sektöründe hayata geçirdiği 2 farklı UR-GE projesi kapsamında yaklaşık 70 kişilik heyet, Las Vegas’ta düzenlenen Winter 2023 Fancy Food Show fuarına katıldı. Bursa’nın gıda sektör temsilcileri, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan ABD’de gerçekleştirilen fuarda, yeni ticaret bağlantılarının yollarını ararken, ülkede tüketim alışkanlıklarını ve sektördeki dönüşümü yakından inceleme fırsatı buldu. Dünyanın dört bir yanında bulunan tüm sektör paydaşlarını bir araya getiren fuara, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Haşim Kılıç ve Hakan Batmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ile Gıda Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan’ın yanı sıra gıda sektörüne dönük olarak ‘dondurulmuş’ ve ‘işlenmiş’ gıdacıların oluşturduğu iki farklı UR-GE projesinin üyeleri katıldı. “Firmalarımız Önemli Kazanımlar Elde Ediyor” BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, fuarın dünyadaki en önemli sektör buluşmalarından biri olduğunu söyledi. Batmaz, “Fancy Food Show, ülkelerin tüketim alışkanlıkları ve özellikle ABD gibi dev bir pazarda piyasa koşullarının gıda sektöründe nasıl şekillendiğini yakından incelememiz açısından oldukça önemli bir organizasyon. Üyelerimizin fuarın sunduğu fırsatlar ve pazar koşulları konusunda önemli kazanımlar edindiğine inanıyorum. BTSO olarak UR-GE projeleriyle başta gıda olmak üzere stratejik nitelikteki tüm sektörleri küresel pazarlarla buluşturmayı sürdüreceğiz.” dedi. “Tüketici Alışkanlıkları Pazarın Koşullarını Belirliyor” BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, fuarların hedef alınan ülkelerin tüketici alışkanlıklarının iyi tespit edilmesi, ihtiyaç analizlerinin yapılarak üretim alanlarının belirlenmesi açısından büyük önem taşıdığına işaret etti. ABD’nin dünyada özellikle perakende tarafında en etkin pazarlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Bayizit, “Bu pazarın da kendine has dinamikleri var. Nasıl ki Türkiye’de tüketicinin talep ettiği ambalajlar, etiketler ve sunum şekilleri farklıysa ABD’de farklı bir sistem var. Ürünlerin etiketinden üzerindeki logolarına kadar içeriği çok farklı bir ürün yelpazesi var bu fuarda.” dedi. Fuara Bursa’dan yaklaşık 70 kişilik bir heyetle katıldıklarını söyleyen Murat Bayizit, şöyle devam etti: “BTSO olarak organize ettiğimiz bu etkinlik sektörün ihracatını artırmak için yaptığımız çalışmalardan sadece biri. Sektör adına küresel pazarda önümüze çıkarılan tarife dışı engeller ve geçici olduğunu düşündüğüm kur kaynaklı sorunlar firmalarımızın rekabet gücünü olumsuz etkiliyor. Ancak biz sektör adına yaptığımız çalışmaları bir maraton olarak görüyoruz. Daha fazla ihracat hedefi ve sektörde entelektüel bir birikim oluşturmamız adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” “Üretim Yeteneğimiz Yüksek” BTSO Meclis Üyesi Burhan Sayılgan da fuara işlenmiş ve dondurulmuş alanlarda faaliyet gösteren iki UR-GE projesi kapsamında katıldıklarını söyledi. Fuarın sektör temsilcileri tarafından büyük bir merakla beklendiğini dile getiren Burhan Sayılgan, “Özellikle atıştırmalık ürünlerin ön planda olduğu bir fuar düzenleniyor. Rekabet içinde olduğumuz ülkeler markalaşmış ürünleriyle burada. Bizim de Türkiye’de yaptığımız ürünlerin yüzde 80’inden fazlası markalaşmış düzeyde. Önümüzdeki yıllarda bu tür fuarlara milli katılım düzeyinde organizasyon yapılması durumunda firmalarımızın etkinliği daha da artmış olacak. UR-GE üyelerimiz bu ürünlerin çok daha iyisini yapabilecek durumda.” diye konuştu. “Olumlu Gelişmeler Var” BTSO UR-GE Üyesi ve aynı zamanda Gıda Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, fuarda firmaları adına çok başarılı görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Gıda sektöründe sos üretimi yapan 15’e yakın firmayla temasa geçtiklerini ve yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Durmuş, “Yeni iş bağlantıları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bölgesel ve kaliteli bir fuar organizasyonuna katıldık. Böylesine önemli bir fuarda yer almamıza imkan sağlayan BTSO’ya ve Ticaret Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. BTSO UR-GE Üyesi Yüksel Aktaş, fuarların firmaların gelişimi açısından oldukça etkin platformlar olduğunu söyledi. Sektörde düzenlenen tüm fuarlara katılmak için çalışmalarını sürdüklerini belirten Aktaş, “Ülkemizin ihracat yolculuğunda bizler de gayretle çalışmayı sürdüreceğiz. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen bu fuarda sektörümüzde küresel ölçekte yaşanan değişimi yakından inceledim. Edindiğimiz bilgiler ışığında uluslararası pazarlarda çok daha etkili bir konumda olacağız.” dedi.

Las Vegas’a Bursa çıkarması! Haber

Las Vegas’a Bursa çıkarması!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma hedefleri doğrultusundaki projeleri tüm hızıyla sürüyor. Oda’nın Ticaret Bakanlığı destekleriyle “işlenmiş” ve “dondurulmuş” olmak üzere gıda sektöründe hayata geçirdiği 2 farklı UR-GE projesi çerçevesinde yaklaşık 70 kişilik heyet, Las Vegas’ta düzenlenen Winter 2023 Fancy Food Show fuarına katıldı.      Bursa’nın gıda sektör temsilcileri, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan ABD’de gerçekleştirilen fuarda, yeni ticaret bağlantılarının yollarını ararken, ülkede tüketim alışkanlıklarını ve sektördeki dönüşümü yakından inceleme fırsatı buldu. Dünyanın dört bir yanında bulunan tüm sektör paydaşlarını bir araya getiren fuara, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Haşim Kılıç ve Hakan Batmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ile Gıda Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan’ın yanı sıra gıda sektörüne dönük olarak “dondurulmuş” ve “işlenmiş” gıdacıların oluşturduğu iki farklı UR-GE projesinin üyeleri katıldı.    “Firmalarımız önemli kazanımlar elde ediyor”    BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, fuarın dünyadaki en önemli sektör buluşmalarından biri olduğunu söyledi. Batmaz, “Fancy Food Show, ülkelerin tüketim alışkanlıkları ve özellikle ABD gibi dev bir pazarda piyasa koşullarının gıda sektöründe nasıl şekillendiğini yakından incelememiz açısından oldukça önemli bir organizasyon. Üyelerimizin fuarın sunduğu fırsatlar ve pazar koşulları konusunda önemli kazanımlar edindiğine inanıyorum. BTSO olarak UR-GE projeleriyle başta gıda olmak üzere stratejik nitelikteki tüm sektörleri küresel pazarlarla buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.    “Tüketici alışkanlıkları pazarın koşullarını belirliyor”    BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, fuarların hedef alınan ülkelerin tüketici alışkanlıklarının iyi tespit edilmesi, ihtiyaç analizlerinin yapılarak üretim alanlarının belirlenmesi açısından büyük önem taşıdığına işaret etti. ABD’nin dünyada özellikle perakende tarafında en etkin pazarlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Bayizit, “Bu pazarın da kendine has dinamikleri var. Nasıl ki Türkiye’de tüketicinin talep ettiği ambalajlar, etiketler ve sunum şekilleri farklıysa ABD’de farklı bir sistem var. Ürünlerin etiketinden üzerindeki logolarına kadar içeriği çok farklı bir ürün yelpazesi var bu fuarda.” dedi. Fuara Bursa’dan yaklaşık 70 kişilik bir heyetle katıldıklarını söyleyen Murat Bayizit, şöyle devam etti, “BTSO olarak organize ettiğimiz bu etkinlik sektörün ihracatını artırmak için yaptığımız çalışmalardan sadece biri. Sektör adına küresel pazarda önümüze çıkarılan tarife dışı engeller ve geçici olduğunu düşündüğüm kur kaynaklı sorunlar firmalarımızın rekabet gücünü olumsuz etkiliyor. Ancak biz sektör adına yaptığımız çalışmaları bir maraton olarak görüyoruz. Daha fazla ihracat hedefi ve sektörde entelektüel bir birikim oluşturmamız adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.    “Üretim yeteneğimiz yüksek”    BTSO Meclis Üyesi Burhan Sayılgan da fuara işlenmiş ve dondurulmuş alanlarda faaliyet gösteren iki UR-GE projesi çerçevesinde katıldıklarını söyledi. Fuarın sektör temsilcileri tarafından büyük bir merakla beklendiğini dile getiren Burhan Sayılgan, “Özellikle atıştırmalık ürünlerin ön planda olduğu bir fuar düzenleniyor. Rekabet içinde olduğumuz ülkeler markalaşmış ürünleriyle burada. Bizim de Türkiye’de yaptığımız ürünlerin yüzde 80’inden fazlası markalaşmış düzeyde. Önümüzdeki yıllarda bu tür fuarlara milli katılım düzeyinde organizasyon yapılması durumunda firmalarımızın etkinliği daha da artmış olacak. UR-GE üyelerimiz bu ürünlerin çok daha iyisini yapabilecek durumda” diye konuştu.    “Olumlu gelişmeler var”    BTSO UR-GE Üyesi ve aynı zamanda Gıda Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, fuarda firmaları adına çok başarılı görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Gıda sektöründe sos üretimi yapan 15’e yakın firmayla temasa geçtiklerini ve yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Durmuş, “Yeni iş bağlantıları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bölgesel ve kaliteli bir fuar organizasyonuna katıldık. Böylesine önemli bir fuarda yer almamıza imkan sağlayan BTSO’ya ve Ticaret Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.    BTSO UR-GE Üyesi Yüksel Aktaş, fuarların firmaların gelişimi açısından oldukça etkin platformlar olduğunu söyledi. Sektörde düzenlenen tüm fuarlara katılmak için çalışmalarını sürdüklerini belirten Aktaş, “Ülkemizin ihracat yolculuğunda bizler de gayretle çalışmayı sürdüreceğiz. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen bu fuarda sektörümüzde küresel ölçekte yaşanan değişimi yakından inceledim. Edindiğimiz bilgiler ışığında uluslararası pazarlarda çok daha etkili bir konumda olacağız” dedi.

Bursa'da yılın ilk fuarı: Junioshow kapılarını açtı! Haber

Bursa'da yılın ilk fuarı: Junioshow kapılarını açtı!

Bursa'da Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kalbi, Junioshow Bursa Uluslarası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’nda atıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen bebe çocuk sektörünün dünyaya açılan kapısı Junioshow’a 4 kıtadan 70’den fazla ülkeden bine yakın yabancı alıcı Bursalı firmalarla buluştu.      Türkiye’de bebe ve çocuk konfeksiyonu üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını tek başına karşılayan Bursa’da sektörün en önemli buluşması Junioshow Fuarı kapılarını açtı. 11-14 Ocak 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, Bursa Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Bursa’da yılın ilk fuarı olan Junioshow’da, 12 bin metrekarelik alanda 4 ayrı salonda 160’tan fazla yakın firma stant açtı.    Bursa Valisi Yakup Canbolat, Junioshow Fuarı’ndan hem sanayicinin hem üreticinin memnun olduğunu söyledi. Vali Canbolat, “Oldukça başarılı bir fuar hazırlandığını görüyoruz. Dizayn çok güzel ve ürünler çok etkileyici. Katılımcılar çok iyi hazırlanmışlar. Gördüğümüz kadarıyla fuardaki sanayicimiz memnun. Emeği geçen bütün kurumları tebrik ediyorum” dedi.    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın önemli bir fuar organizasyonuna imza attığını ifade ederek, “Bursa, önemli bir sanayi şehri ve her geçen gün de aktivitesini yükselten bir şehir. Özellikle bebe konfeksiyon noktasında da Bursa’nın çok önemli bir altyapısı var. Çok güzel hazırlanmış bir fuar. Çok daha güzel başarılara bebe sektöründe olan sanayicilerimizin imza atacağına yürekten inanıyorum. Ekonomi anlamında hem Bursa özelinde hem ülke genelinde daha güzel sonuçlar vereceğinin de işaretini buradan aldık” diye konuştu.     BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün nabzının attığı fuarın sektörün ihracatına önemli bir katkı sağladığını söyledi. Fuarda 70’den fazla ülkeden bine yakın yabancı yabancı alıcının Bursalı firmalarla buluştuğunu ifade eden İsmail Kuş, “2013 yılında çıktığımız yolculukta bu sene farklı bir konsept ile verimli bir fuar programını gerçekleştiriyoruz. Junioshow Fuarı sektörde adeta bebe ve çocuk giyim haftası etkinliği şekline dönüşüyor. Güzel bir katılım var. Özellikle yurt dışından ciddi alım heyetlerini ağırlıyoruz. Yerli ve yabancı 20 bin civarında iş insanını bu fuarda inşallah misafir edeceğiz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.    Fuar çerçevesinde Junio Fashion Show defilesi ile de sektör temsilcisi 8 firma, İlkbahar-Yaz modelleri görücüye çıkardı. Düzenlenen açılış defilelerinde, çocukların performansları ile firmaların yeni modelleri katılımcılardan büyük beğeni topladı.  FUAR NE ZAMANA KADAR AÇIK?   Fuarda bu yıl 5. kez düzenlenen ‘Genç Tasarımcılar Tasarım Yarışması' ödülleri de sahiplerini buldu. Bebe ve çocuk konfeksiyonu İlkbahar - Yaz ürünlerinin görücüye çıktığı fuar, 14 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 17.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ev tekstili firmalarından Almanya'da gövde gösterisi! Haber

Ev tekstili firmalarından Almanya'da gövde gösterisi!

Türkiye, ev tekstili sektöründe dünyanın en prestijli organizasyonu olan ve 60’a yakın ülkeden 2 bin 400 firmanın katıldığı Heimtextil Fuarı'na damga vurdu. Fuara 116’sı Bursa’dan olmak üzere Türkiye’den toplam 315 firma katıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesinde yaklaşık 100 kişilik heyetle fuara çıkarma yaptı.    Dünyanın en büyük uluslararası ev tekstili fuarı olan Heimtextil’de Türk rüzgarı esiyor. Almanya'nın Frankfurt şehrinde kapılarını açan fuarda Türkiye; Çin ve Hindistan’la birlikte en güçlü katılımı sağlayan ülke olarak öne çıkıyor. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlayan Heimtextil Fuarı’nda 315 Türk firması stant açarken, katılımcı firmaların 116’sını Bursalı firmalar oluşturuyor. Türk ev tekstili firmalarının sürdürülebilir kumaşlardan perdelere, nevresimden banyo tekstiline kadar sergilediği ürünleri ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor.      İhracatta 2023 hedefi 5 milyar dolar    Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ev tekstili sektörünün ürettiği katma değerle ihracatta önemli bir yere sahip olduğu söyledi. İhracat birim fiyatı 8 doları aşan ev tekstilinin, 2023 yılında 5 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu belirten Burkay, BTSO olarak bu çerçevede sektörün önünü açan faaliyetler yaptıklarını kaydetti.      Kalite, tasarım ve akıllı tekstiller öne çıkıyor    Firmaların kalitesi, tasarımı ve son dönemde akıllı tekstil uygulamaları ile küresel rekabette ön plana çıktığını belirten Başkan Burkay, "Bursa, ev tekstilinde çok önemli bir tecrübeye ve ihracat potansiyeline sahip. Ancak günümüz rekabet koşullarında kaliteli üretim yapmak tek başına yeterli değil. Ürettiğinizi pazarlamanız, geniş kitlelere ulaştırmanız gerekiyor. Bu noktada fuarcılık çalışmalarını çok önemsiyoruz. Küresel Fuar Acentesi projesi çerçevesinde son 10 yıllık dönemde 7 bin üyemizi 200’ü aşkın yurt dışı fuarla buluşturduk" dedi.      Firmaların ihracat iştahı üst düzeyde    Heimtextil Fuarı'nın 2023 yılında Küresel Fuar Acentesi tarafından düzenlenen ilk yurt dışı organizasyonu olduğunu söyleyen Başkan Burkay, konuşmasını şöyle sürdürdü:    "Ev tekstili sektörünün marka fuarı olan Heimtextil’de Bursa ve Türkiye olarak en güçlü katılımcılar arasında yer alıyoruz. Bursa’dan 116 firmamız fuarda yenilikçi ev tekstili ürünlerini sergiliyor. Bu aynı zamanda pandemi sonrası firmalarımızın artan ihracat iştahının da önemli bir göstergesi. BTSO olarak, TETSİAD iş birliğinde düzenlediğimiz Hometex Ev Tekstili Fuarı başta olmak üzere sektörümüzün gelişimine katkı verecek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm firmalarımıza hayırlı ve bereketli fuarlar diliyorum."      "Firmalar fuara çok iyi hazırlanmış"    UTİB ve TETSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Oçak, "Fuar çok iyi başladı. Herkes fuarı özlemiş. Firmalarımız da bu süreçte fuara çok iyi hazırlanmış. Türkiye ev tekstilinde çok güçlü bir ülke. Dünyanın her yerine ihracat yapar durumdayız. İhracatımız çok güçlü bir yükseliş ivmesinde. Bu fuarın da bu ivmeyi hızlandıracağına inanıyoruz. Bu sene ayrıca Hometex Fuarı’nda da çok güçlüyüz, çok iddialıyız. Dünyada sektör liderliğine oynadığımızı Hometex’te bir kez daha göstermiş olacağız" diye konuştu.      Avrupa pazarında toparlanma bekliyoruz    BTSO 30. Meslek Komitesi (Ev Tekstil Ürünleri Ticareti) Başkanı Burak Anıl, iki yıllık bir aradan sonra yeniden Heimtextil Fuarı heyecanı yaşadıklarını söyledi. Fuardaki görüşmeleri ihracata dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden Anıl, "Şu anda Avrupa pazarında bir yavaşlama söz konusu. Ancak zamanla toparlanacağına inanıyoruz. Heimtextil ve Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenecek Hometex Fuarı ile daha fazla müşteriye ve daha yüksek ihracat rakamlarına ulaşacağız" şeklinde konuştu.      "Türkiye’den daha şanslı bir ülke yok"    Ev tekstili sektörünün duayenlerinden Erol Türkün, "Pandemi ile birlikte dünyanın algısı değişti. Çevre ve sürdürülebilirlik artık ön planda. Geri dönüştürülmüş kumaşlarla birlikte güç tutuşur yanmaz kumaşlar, blackout ışık geçirmeyen kumaşlar, ses geçirmeyen kumaşlar da önem kazanıyor. Artık perde sadece dekoratif olarak değil bu gibi özellikleri ile ilgi topluyor. Gelen müşteriler de ilk olarak yenilikleri merak ediyor. Dizayn ve renk değil teknoloji olarak kumaşa ne kattığınızı soruyorlar. Firma olarak bizim yeniliklerimiz de müşterilerden büyük ilgi görüyor. Teknolojik üstünlüğümüzü, insan kaynağımızı da hesaba katarsak önümüzdeki süreçte Türkiye’den daha şanslı bir ülke yok" ifadelerini kullandı.      "2023 yılından ümitliyiz"    Fuar katılımcılarından Hasan Moral, "Müşterilerimizle yeniden buluşmaktan memnunuz. Fuar iyi geçiyor. Heimtextil, sektörümüzün ana fuarlarından bir tanesi. Sektörde geçen yılın ikinci yarısından itibaren Avrupa’daki resesyon endişelerini hissetmeye başlamıştık. Avrupalı müşterilerimiz genelde daha temkinli davranıyorlar. Bu yüzden koleksiyonlar küçüldü. 2023 yılı ile bunun sona ereceğini düşünüyoruz. Emarelerini de fuarda görüyoruz. İnşallah daha iyi bir yıl bizi bekliyor" ifadelerine yer verdi.      Sürdürülebilir tekstiller ön planda    Murat Canik ise fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Fuarda kaliteli ve seçkin müşterilerle görüşme imkanı buluyoruz. Geri dönüştürülmüş materyallerden üretilen sürdürülebilir tekstilleri ön planda tutuyoruz. Teknik kumaşlarımız var. Özellikle dış cephelerde, otellerde kullanılan güç tutuşur tekstiller müşterilerimizden beğeni görüyor. Diğer taraftan 2023 yılı herkes için bir soru işareti. Avrupa’da resesyonun sürüp sürmeyeceği, derinleşip derinleşmeyeceği henüz belirsiz. Biz iyi geçmesini ümit ediyoruz" dedi.     Öte yandan, BTSO organizasyonuyla gerçekleştirilen yurt dışı fuar organizasyonlarına katılan firmalar, KOSGEB’den 45 bin liraya, BTSO’dan ise bin liraya kadar destek alabiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.