Hava Durumu

#Mustafa Varank

Lodoshaber.Com - Mustafa Varank haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafa Varank haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AK Parti Milletvekili, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti Haber

AK Parti Milletvekili, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti

AK Parti Milletvekili Mustafa Varank, 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ni ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Varank, burada açıklamalarda bulundu. Mustafa Varank, "Hafıza 15 Temmuz'u ziyaret ediyoruz. Bugün 15 Temmuz'un 7'nci seneyi devriyesi. Aziz milletimizin büyük kahramanlığının ve bu kahramanlığı hayata geçirirken verdiğimiz büyük mücadelenin ve kaybettiğimiz değerlerin anısına Hafıza 15 Temmuz'u inşa etmiştik. Açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirmişti. 15 Temmuz destanının en önemli noktalarından bir tanesi biliyorsunuz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, burada da büyük mücadeleler verildi. Şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. İşte bu yapı aslında onların anısını yaşatmak, nesillerimize bu destansı mücadeleyi anlatabilmek için yapılmış bir müze. Bugün biz de burayı ziyaret ediyoruz. 15 Temmuz bir milletin kendine güvendiğinde, inandığında; bayrağına ve ülkesine sahip çıkmak istediğinde neler yapabileceğini gösteren önemli bir destan. Rabb'im inşallah bir daha bize böyle acılar yaşatmasın diyoruz. Ama o verdiğimiz mücadelenin de hala devam şuurunda hareket ediyoruz. Bugün 7'nci seneye devriyesindeyiz. Ama hala Fetullahçı Terör Örgütü mensupları yurt dışında yaşamaya devam ediyor. Ülkemiz aleyhine çalışmaya devam ediyor. Hala gizli yapılarını devletimiz deşifre etmeye devam ediyor. Dolayısıyla bu kahramanlık gününü yaşatmaya devam edeceğiz. Ama nesillerimize de bu şuuru aşılayacağız. Bu ülkenin ilelebet payidar olması için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Bakan Varank: 579 milyar liralık yatırımın önünü açtık Haber

Bakan Varank: 579 milyar liralık yatırımın önünü açtık

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Aralık 2022'ye ait yatırım teşvik belgeleri listesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu liste ile birlikte bakanlığın 2022 yılında yatırımlara kaç teşvik belgesi verdiği de belli oldu.      Listeyi değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "2022 yılında düzenlediğimiz 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtık. Önceki yıla göre düzenlenen belge sayısı yüzde 8, öngörülen yatırım miktarı yüzde 43 oranında arttı" ifadelerini kullandı.    Bakan Varank, bu rakamların yatırımcıların Türk ekonomisine olan güveninin bir göstergesi olduğuna işaret ederek, "Özel sektörü, ekonomik büyümenin lokomotifi olarak görüyoruz. Devletin öncülüğünde özel sektörü destekleyerek yatırımların önünü açmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.      Resmi Gazetenin Tebliğler bölümünde 2022 Yılı Aralık Ayına Ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesine göre, Aralık 2022'de 2 bin 62 teşvik belgesi düzenlendi. Yaklaşık 54 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen bu yatırımların sabit yatırım tutarı 84 milyar 692 milyon lira oldu.      Rekor Aralık'ta    Aralık ayı ile 2022'nin diğer ayları karşılaştırıldığında belge adedi, sabit yatırım tutarı ve istihdam başlıklarında yılın en yüksek rakamlarına ulaşıldı.      Yüzde 64,5'i komple yeni yatırım    Aralık ayında düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin yatırım cinslerine göre bakıldığında düzenlenen belgelerin yüzde 64,5inin komple yeni yatırım olması dikkat çekti.      İmalat öncü sektör    Düzenlenen teşvik belgelerine sektörel olarak incelendiğinde ilk sırada imalat yer aldı. Bu kategoride düzenlenen bin 232 belge ile sabit yatırım tutarı yaklaşık 29 milyar lira olan projelerde 36 bin 279 kişi istihdam edilecek.      2022 Tablosu ortaya çıktı    Aralık ayına ait yatırım teşvik belgelerinin açıklanmasıyla birlikte 2022 yılının genel tablosu da ortaya çıktı. Bu tabloya göre, Ocak-Aralık 2022 döneminde 13 bin 653 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Bu belgelerle 578 milyar 581 milyon liralık sabit yatırım gerçekleştirilecek ve 357 bin 75 kişi istihdama katılacak.      2022-2021 kıyaslaması    2022 tablosu ile 2021 karşılaştırıldığında belge adedinin 12 bin 635'ten 13 bin 653e, sabit yatırım tutarının da 403 milyar liradan 579 milyar liraya çıktığı görüldü. Yani 2022 yılında düzenlenen yatırım teşvik belgeleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 8, öngörülen sabit yatırım tutarında da yüzde 43 artmış oldu.

Bakan Varank, CEO’lar ve Türk start-uplarla görüştü Haber

Bakan Varank, CEO’lar ve Türk start-uplarla görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'te "TOGG Dijital Mobilite Bahçesi'ni ziyaret etti. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ile birlikte standı inceleyen Varank, "Beyond X" adıyla tanıtılan ve mobiletinin ‘yarından sonrası’na ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi. Bakan Varank'a ziyaretinde, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan eşlik etti.    Bakan Varank, gazetecilerin soruları üzerine şunları kaydetti:    "CES, 1960’lı yıllardan itibaren yapılan dünyanın en önemli elektronik fuarlarından bir tanesi. Firmalar her yıl buraya gelerek yeni ürünlerini ve teknolojilerini tanıtıyor. TOGG da 2 senedir bu fuarda. Geçen sene ilk kez katıldığında insanlar garipsemişti. Bir otomobil markasının elektronik fuarında boy göstermesi, yeni kabul edilebilir bir anlayıştı. TOGG, 'Bir otomobilden daha fazlası' diyerek yola çıktı. Aslında değişen dönüşen otomotiv endüstrisinde teknolojiler, beklentiler ve otomobillerin kullanıcıya sunduğu imkanlar değişiyor. TOGG, bir teknoloji firması olduğunu göstermek için geçen sene bu fuara katıldı. Bu sene geldiğimiz noktada çok daha fazla otomotiv markasının burada olduğunu görüyoruz. Bu manada TOGG’un bir vizyon ortaya koyduğunu söyleyebiliriz."      CEO’lar ve Türk startuplarla görüştü    Bakan Varank, ABD temasları çerçevesinde CES’in CEO’su Gary Shapiro ve dünyanın önde gelen erken aşama girişim sermayesi fonu Plug & Play’in kurucusu Saeed Amidi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Varank, CES 2023'te TOGG ve Bakanlığa bağlı İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle fuarda yer alan Türk startup firmalarının stantlarını da ziyaret etti.    Varank, ayrıca Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcileri, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyeleri ve Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) üyeleriyle çeşitli programlarda bir araya geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.