Hava Durumu

Öğrenciler kendi ekmeklerini pişirecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde startı verilen meslek liselerine ekmek fabrikası kurulumu projesi Muş’ta da uygulanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Öğrenciler kendi ekmeklerini pişirecek!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ilde başlatılan meslek liselerine ekmek fabrikası kurulumu projesi Muş’ta da hayata geçirildi.   
 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde Muş Nusret Sarman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan ekmek fabrikasında öğrenciler kendi ekmeklerini kendileri pişirecek. İlk ekmeklerin pişirildiği ekmek fabrikasında Öğrenciler teorik derslerin yanında pratik yapma şansıda yakalıyor. Yiyecek-içecek bölümü öğretmenleri ve usta öğreticiler gözetiminde öğrencilerin çalıştığı ekmek fabrikasında üretilen ekmekler kent genelinde taşımalı eğitim yapan ve pansiyonlarda kalan öğrenciler için kullanılacak.





Yiyecek-İçecek Bölümü Alan Şefi Gurbet Bakır, kurulan ekmek fabrikasında öğrencilerin kendi gözetimlerinde çalıştıklarını belirterek, “Fırınımız faaliyete başladı. Usta öğretici, alan şefi ve atölye şefi ile beraber şimdilik kendi pansiyonumuzda kalan öğrenciler için ekmek üretiyoruz. Faaliyetlerimizi artırarak il genelinde taşımalı eğitim ve pansiyonlu okullarda kalan öğrencilerimiz için ekmek, pasta, poğaça ve simit çıkaracağız.  Ürünlerimizi el değmeden hijyenik bir ortamda üretiyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.