Hava Durumu

#Meb

Lodoshaber.Com - Meb haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Meb haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullarda cep telefonu kararı! Haber

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullarda cep telefonu kararı!

Milyonlarca öğrenci için geri sayım başladı. 16 Haziran'da karneleri alarak 3 aylık yaz tatiline giren öğrenci ve velileri yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı sardı. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. Bu kapsamda veliler kadar okullar da yeni döneme hazırlanıyor.. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin millî eğitim müdürüyle bir araya geldi. Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıda yeni dönemde alınacak önlemler üzerine değerlendirmeler de yapıldı.  Bunlardan biri de okullarda cep telefonu kullanımı oldu.  Okulda cep telefonu kullanımının önüne geçilecek Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımının önüne geçilecek.  Öğrencilerin okul içi ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu tür cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak.  Buna ek olarak, öğrencilerin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemler alınacak.  Geleneksel oyunlara teşvik Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda yetişmesi için bir nebze olsun dijital ortamlardan arınması adına mümkün olduğunca okul bahçelerinde geleneksel oyunlar oynatılacak. Veliler ders saatlerinde okula girmeyecek Ayrıca velilerin ders saatinde okula girişleriyle ilgili de önlemler alınacak.

MEB'den deprem kararları! Haber

MEB'den deprem kararları!

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlığa bağlı tüm resmi/özel okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verilmesinin ardından, afet bölgelerindeki çalışmaların daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla yeni kararlar aldı. Bu çerçevede afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği çerçevesinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.    Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, istemeleri halinde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" başlıklı 23. maddesinin 6. fıkrası hükümlerine göre, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak.  Sınavlar   Yine afet bölgesindeki illerde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması" başlıklı 58. maddesine göre, ikinci dönemin ilk iki haftası içerisinde yapılması gereken sorumluluk sınavları eğitim ve öğretim başladıktan sonra valiliklerce aynı usul ve esaslara göre planlanarak yapılacak. Alınan kararlar çerçevesinde ayrıca, söz konusu illerde 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde faaliyet göstermekte olan diğer özel öğretim kurumlarının sınavları 13 Şubat 2023 tarihine kadar ertelendi.    Diğer yandan, 07-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-Sınav oturumları Türkiye genelinde ileri bir tarihe, Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) sınavları Türkiye genelinde 13 Şubat 2023 tarihine, afet bölgesindeki illerde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi. Bu süreçte, tüm illerdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarına devam edilecek.

Bakan Özer duyurdu: Hastane sınıfı kurulacak Haber

Bakan Özer duyurdu: Hastane sınıfı kurulacak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için çok boyutlu faaliyetler yürütüldüğünü belirtti.  Özer, bugün itibarıyla sağlık problemleri nedeniyle 22 ilde 51 hastane sınıfında bin 500 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini kaydetti. Bu sınıfların her birinde iki sınıf öğretmeninin görev aldığını kaydeden Özer, ihtiyaç doğrultusunda diğer alanlardan da öğretmen görevlendirilmesi yapıldığını belirtti. "Ülkemizde bugün itibarıyla 11 bin 22 öğrencimiz evde eğitim hizmetinden yararlanıyor. Dolayısıyla hastanede ya da evde eğitim alan öğrencilerimize bugün itibarıyla 12 bin 3 öğretmenimiz eğitim hizmeti götürüyor." ifadelerini kullanan Özer şöyle devam etti: "81 ilde kamu-özel ayrımı olmaksızın istenilen her noktaya hastane sınıfı kuracağız." Geleceğimizin mimarı gençleri yetiştirmek için gece gündüz çalışan, fedakarlıkta bulunarak öğrencilerimize sevgi ve merhametiyle adeta ışık olan bu öğretmenlerimizi ayrıca ödüllendirmek istedik. Bu vesileyle sağlık problemleri nedeniyle okula devam edemeyen, evde ya da hastanede tedavi gören özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın ayağına kadar eğitim hizmeti götüren öğretmenlerimize başarı belgesi gönderdik. Ben bu fedakarlıklarından dolayı öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarımızın eğitimlerine her ne şart altında olursa olsun devam edebilmelerine imkan sağlamak için 81 ilde kamu-özel ayrımı olmaksızın istenilen her noktaya hastane sınıfı kuracağız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.