Hava Durumu

Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz: Kulak verin!

Cildiye Uzmanı Dr. H. Turgay  Bereket, lazer epilasyon uygulaması öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz: Kulak verin!

Eskişehir Fizyomer Terapia bünyesinde kurulan Fizyomer Estetica Cilt Sağlığı ve Hastalığı biriminde FDA onaylı ödüllü bir cihaz olan yeni Elit Plus Alexandrite ve Nd;Yag Lazer Epilasyon cihazı ile uzman kontrolünde yapılan ağrısız lazer epilasyon uygulaması hakkında bilgi veren Cildiye Uzmanı Dr. H. Turgay  Bereket, uygulama öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.   

  Lazer epilasyonun kimlere yapılamayacağını anlatan Dr. Bereket, bunları şöyle sıraladı:


  “Gri ve beyaz saçı olanlara, ışığa karşı alerji ve hassasiyeti olanlara, antikuagülan ilaç kullananlara, önceden lazer epilasyon yaptırıp leke kalan hastalara, tetrasiklin, retinoid gibi ışığa hassasiyeti artıran ilaç kullananlara, ışık çakmasının tetikleyebileceği hastalığı (epilepsi gibi) hastalığı olanlara, herpes (uçuk) öyküsü olan, kalp pili olan hastalara, hamilelik ve hamilelik riski olanlara, kanser hastalarına, sedef -  liken-lupus gibi cilt hastalığı olanlara, altın tedavisi alan ve almış olanlara, ciltlerinde açık ve koyu leke kalma eğilimi olanlara, şüpheli pigmente lezyonu olanlara lazer epilasyon yapılamaz.” 



 
 
Lazer epilasyondan önce bunları yapmayın 


  Lazer epilasyon öncesi dikkat edilecekler hakkında da bilgi veren Eskişehir Fizyomer Estetica Cilt Sağlığı ve Hastalığı Uzmanı Dr. Turgay Bereket, şunları söyledi: 
  “Epilasyon öncesi peeling, keselenme fırçalanma gibi işlemler uygulanmamalı. Cildin hassas olması, lazer uygulama sonucu fazla acı hissedilmesi ve cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bu tür işlemlerin lazer epilasyon uygulamasından 1 hafta sonraya ertelenmesi uygun olur. Lazer epilasyon uygulanmasında önce bölgenin temiz ve kuru olmasına özen gösterilmelidir. Bronzlaşmış cilde lazer epilasyon uygulanması önerilmez. Bu işlemlerin ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında yaptırılması epilasyon öncesi ve sonrasında güneş koruyucu kremlerin kullanılması önerilir.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.