Hava Durumu

#Eskişehir

Lodoshaber.Com - Eskişehir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Eskişehir haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Eskişehir'de orman yangını! Vali Aksoy'dan açıklama Haber

Eskişehir'de orman yangını! Vali Aksoy'dan açıklama

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde bir tarlada yakılan anız ateşi, ormana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, havadan ve karadan müdahaleye başladı. Oynaş Mahallesi mevkisindeki bir tarlada yakılan anız ateşi, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Çam ağaçlarının ağırlıklı olduğu ormanda alevler, kısa sürede büyüdü. İhbar sonrası Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye sevk edilen 200 kişilik personel, arazözlerle, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. 3 helikopter ve yangın söndürme uçağı da çalışmalara destek veriyor. Ekipler, alevlerin ormana yayılmasını engellemeye çalışıyor. VALİ AKSOY: 300 HEKTARLIK BİR ALANIN ZARAR GÖRDÜĞÜ DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Aksoy:Şu ana kadar yangına 1 uçak, 5 helikopter müdahale etmiştir. Toplam itibariyle baktığımızda 29 arazöz, 10 itfaiye, 25 su tankeri ve 28 çeşitli iş makineleriyle müdahale edilmektedir.Yaklaşık olarak 300 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendirilmektedir. Seyitgazi ilçemiz Oynaş mahallemizde 13.00 sıralarında pulluğun makinasının kıvılcım çıkarması sonucu önce tarım arazisinde sonrasında da orman arazisine sıçrayan bir yangın meydana gelmiştir. Şu saat itibariyle önemli ölçüde çevresinde kontrol sağlanabilecek şekilde tedbirler alınmıştır.Yangın belirli noktalarda devam etmektedir. dedi.

Eskişehir'de korkunç cinayet! Haber

Eskişehir'de korkunç cinayet!

Olay, Tepebaşı İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Çiftehan Sokak’ta meydana geldi. Akaryakıt istasyonunda çalışan Sezer Keklikçi, oturduğu mahallede henüz belirlenemeyen nedenle henüz kimliği belirlenemeyen kişiyle tartıştı. Tartışma kavgaya dönüştü. Sezer Keklikçi, kavga ettiği kişinin tabancasından çıkan kurşunlarla ağır yaralandı. İhbarla olay yerine gelen sağlık ekipleri kalbi duran Sezer Keklikçi’ye masaj yaptı. Keklikçi, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evli ve 3 çocuk babası olan Keklikçi, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kovan tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kaçan şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma devam ediyor. ÜVEY KARDEŞİ ÖLDÜRMÜŞ Eskişehir’de, akaryakıt istasyonu çalışanı Sezer Keklikçi’yi sokakta çıkan tartışmada öldüren kişinin üvey kardeşi Caner Ç. (22) olduğu tespit edildi. Olayın ardından kaçan Caner Ç., İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yaşadığı Ankara’ya gitmek üzereyken yakalandı. Annesi Necla Ç. (55) ve babası Necmi Ç. (66) ile birlikte Eskişehir’e düğüne geldiği öğrenilen Caner Ç.’nin, Sezer Keklikçi’yi, aralarındaki husumetten dolayı öldürdüğü ifade edildi. Keklikçi’nin annesi Necla Ç. ile üvey babası Necmi Ç. de gözaltına alındı. 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.