Hava Durumu

#Ukrayna

Lodoshaber.Com - Ukrayna haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ukrayna haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Uraloğlu'ndan önemli tahıl koridoru açıklaması! Haber

Bakan Uraloğlu'ndan önemli tahıl koridoru açıklaması!

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksandr Kubrakov ile videokonferansla görüştü. Bakan Uraloğlu, görüşmede, 17 Temmuz'da sona eren 'Tahıl Koridoru Anlaşması' ile ilgili olarak bakanlığının üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Tahıl koridorunun denizcilik ve ulaşım tarafını takip ediyoruz. Tahıl koridorunun devamı Dışişleri bakanlarımızın yapacağı görüşmelere göre şekillendirilmiş olacak. Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki limanlarının ticarete açık kalması önemli. Bu sayede Karadeniz'deki ticaretin devamı sağlanmış olacaktır. Bu hususta hangi konumda, nasıl destek vermemiz gerekiyorsa o çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz" dedi. Rusya-Ukrayna Savaşı ve Kırım'ın ilhak edilmesiyle ilgili Türkiye'nin durduğu noktanın açık ve net olduğunu ifade eden Uraloğlu, "İki ülke arasındaki savaştan belki de en çok etkilenen ülke Türkiye'dir. Savaşın bitmesi için gayretlerimizi Cumhurbaşkanımız defaten dile getirmiştir ve en üst sevide çalışmalar yürütülmektedir. Bunu sizler de biliyorsunuz" ifadelerini kullandı. Bakan Uraloğlu ayrıca Ukrayna'nın savaş nedeniyle zarar gören otoyolları ve ulaşım alt yapısının yeniden inşasıyla ilgili gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Ukrayna istihbarat servisinden flaş açıklama! Haber

Ukrayna istihbarat servisinden flaş açıklama!

Ukrayna’nın Rusya topraklarına yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırıları devam ediyor. Ukrayna tarafından Rusya’nın Kaluga bölgesindeki Soltsy-2 Askeri Hava Üssü’ne sabah saatlerinde İHA saldırısı düzenlendi. Ukrayna tarafı saldırıda Tu-22 tipi bombardıman uçağının vurulduğunu aktarırken, Rusya tarafı bir uçağın hafif hasar gördüğünü açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda ise saldırıda bir uçağın alevler içinde kaldığı görüldü. “EN AZ 1 RUS UÇAĞI HASAR GÖRDÜ" Ukrayna Askeri İstihbarat Sözcüsü Andriy Yusov yaptığı açıklamada, “En az 1 Rus uçağı hasar gördü. Her zaman olduğu gibi Rus rejimi zarar ve gerçek hasarın boyutlarını gizlemeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. Ukrayna istihbarat elemanlarının görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam ettiğini söyleyen Yusov, “Her zaman olduğu gibi istihbarat servisi elemanlarımız saldırgan devlete karşı görevlerini yerine getirmeye devam ediyor” dedi. RUSYA BİR UÇAĞIN HAFİF HASAR GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ Rusya Savunma Bakanlığı tarafından söz konusu İHA saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, helikopter tipi İHA ile saldırı düzenlendiği ifade edilerek, "İHA, hava sahası gözlem karakolu tarafından tespit edildi ve hafif silahlarla vuruldu" denildi. Açıklamada, "Bir uçak hasar gördü, terör eylemi sonucunda can kaybı olmadı” ifadeleri kullanılarak, hava üssünün otoparkında çıkan yangının da kısa sürede söndürüldüğü belirtildi. Rusya, Tu-22 süpersonik bombardıman uçaklarını Ukrayna topraklarına düzenlenen bombardımanlarda sık sık kullanılıyor.

Savaşta 500 bin asker kaybı var! Haber

Savaşta 500 bin asker kaybı var!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken, 2022’nin Şubat ayında işgalin başlamasından itibaren iki ülkenin de korkunç bir bilançoyla karşı karşıya olduğu görülüyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Ukrayna Savaşı’nda şu ana dek her iki tarafta toplam 500 bin civarında askerin öldüğü ya da yaralandığı öne sürüldü. New York Times gazetesinin, ABD hükümet çevrelerine dayandırdığı haberinde, savaşta yaklaşık 300 bin Rus askerinin öldüğü ya da yaralandığı öne sürülerek, Moskova’nın askerkaybının Ukrayna’ya göre daha yüksek olduğu ifade edildi. Moskova’nın tam asker kaybı sayının tespit edilmesi oldukça zor zira Rusya asker kayıplarını açıklamıyor. Gazete, Ukrayna’nın karşı taarruza başlamasıyla birlikte Rusya’nın asker kayıplarının ciddi şekilde arttığına da dikkat çekiyor. Haberde yaklaşık 120 bin Rus askerinin çatışmalarda yaşamını yitirdiği, 170 ila 180 bin askerin de yaralandığı iddia edildi. Ukrayna tarafında ise 70 bine yakın askerin öldüğü, 100 ila 120 bin askerin de yaralandığı aktarıldı.   Ukrayna ilerledi Cephede ise mücadele devam ederken, Ukrayna başlattığı karşı taarruzda bir ilerleme sağladığını duyurdu. Öte yandan Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’daki savaşı yürüten operasyon komutanlığını ziyaret ederek generallerle bir araya geldiği bildirildi. Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Rostov kentinde yapıldığı belirtilen ziyaretle ilgili açıklamada, “Putin, Rostov’daki özel askeri operasyon grubunun karargahında bir toplantı gerçekleştirdi” denildi. Zelenskiy: Yaşamın kazanması için Rusya’nın kaybetmesi gerekiyor Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’nın kuzeyindeki Çernihiv kentine gerçekleştirdiği füze saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 11’i çocuk olmak üzere 117 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy “Bir Rus füzesi şehrin tam merkezine, Çernihiv’imize isabet etti. Bir meydan, bir üniversite, bir tiyatro. Rusya’nın acı ve kayıp gününe dönüştürdüğü sıradan bir Cumartesi. Ölü ve yaralılar var. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Rus terörüne karşı dünyayı birleştirmek için daha fazlasını yapalım. Yaşamın kazanması için Rusya’nın bu savaşı kaybetmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.