Hava Durumu

ABD'den Ukrayna'ya yeni yardım!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Ukrayna’ya yeni yardımda bulunacağını açıkladı. Blinken detayları yazılı olarak açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
ABD'den Ukrayna'ya yeni yardım!

ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardımlarına bir yenisi daha eklendi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün, topraklarını savunan ve halkını koruyan Ukrayna'ya yardım etmek için bir sonraki güvenlik yardımı paketini duyuruyoruz” ifadelerini kullanarak, ABD’nin Ukrayna’ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardım yapacağını açıkladı. Bliken, yardım paketinin hava savunma mühimmatı, topçu mermileri ve mayın temizleme ekipmanlarını içerdiğini aktardı.

Rusya’nın Ukraynalı sivilleri öldürdüğüne ve sivil altyapıyı hedef aldığına dikkat çeken Blinken, “Aynı zamanda açlığı silah olarak kullanıyor. Ukrayna'nın sivil limanlarını ve tahıl altyapısını yok ederek küresel gıda güvensizliğine katkıda bulunuyor. Rusya bu savaşı başlattı ve kuvvetlerini Ukrayna'dan çekerek her an sona erdirebilir. Bunu yapana kadar ABD ve müttefikleri ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’ya yardımlarına devam edecekler” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.