Hava Durumu

Savaşta 500 bin asker kaybı var!

Rusya’nın 120 bin askerinin öldüğü, 180 bin askerinin de yaralandığı öne sürülüyor. Ukrayna’nın ise 70 bine yakın kayıp verdiği ve 120 bin yaralı askerinin bulunduğu ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Savaşta 500 bin asker kaybı var!

 Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken, 2022’nin Şubat ayında işgalin başlamasından itibaren iki ülkenin de korkunç bir bilançoyla karşı karşıya olduğu görülüyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Ukrayna Savaşı’nda şu ana dek her iki tarafta toplam 500 bin civarında askerin öldüğü ya da yaralandığı öne sürüldü.
New York Times gazetesinin, ABD hükümet çevrelerine dayandırdığı haberinde, savaşta yaklaşık 300 bin Rus askerinin öldüğü ya da yaralandığı öne sürülerek, Moskova’nın askerkaybının Ukrayna’ya göre daha yüksek olduğu ifade edildi. Moskova’nın tam asker kaybı sayının tespit edilmesi oldukça zor zira Rusya asker kayıplarını açıklamıyor. Gazete, Ukrayna’nın karşı taarruza başlamasıyla birlikte Rusya’nın asker kayıplarının ciddi şekilde arttığına da dikkat çekiyor. Haberde yaklaşık 120 bin Rus askerinin çatışmalarda yaşamını yitirdiği, 170 ila 180 bin askerin de yaralandığı iddia edildi. Ukrayna tarafında ise 70 bine yakın askerin öldüğü, 100 ila 120 bin askerin de yaralandığı aktarıldı.

 

Ukrayna ilerledi

Cephede ise mücadele devam ederken, Ukrayna başlattığı karşı taarruzda bir ilerleme sağladığını duyurdu. Öte yandan Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’daki savaşı yürüten operasyon komutanlığını ziyaret ederek generallerle bir araya geldiği bildirildi. Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Rostov kentinde yapıldığı belirtilen ziyaretle ilgili açıklamada, “Putin, Rostov’daki özel askeri operasyon grubunun karargahında bir toplantı gerçekleştirdi” denildi.

Zelenskiy: Yaşamın kazanması için Rusya’nın kaybetmesi gerekiyor

Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’nın kuzeyindeki Çernihiv kentine gerçekleştirdiği füze saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 11’i çocuk olmak üzere 117 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy “Bir Rus füzesi şehrin tam merkezine, Çernihiv’imize isabet etti. Bir meydan, bir üniversite, bir tiyatro. Rusya’nın acı ve kayıp gününe dönüştürdüğü sıradan bir Cumartesi. Ölü ve yaralılar var. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Rus terörüne karşı dünyayı birleştirmek için daha fazlasını yapalım. Yaşamın kazanması için Rusya’nın bu savaşı kaybetmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.