Hava Durumu

O provokatör bildiğiniz gibi: Paludan şimdi de Danimarka’da!..

İsveç'te Kuran-ı Kerim yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, skandal eylemini Danimarka'da da sürdürdü. Paludan, Kopenhag’da Kuran’ı Kerim yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
O provokatör bildiğiniz gibi: Paludan şimdi de Danimarka’da!..

NATO üyeliği Ankara’nın onayına bağlı olan İsveç'te ırkçılık ve nefret dolu bir provokasyona imza atan Rasmus Paludan bir kez daha gündemde.

Türkiye'nin tepkisi sonrası İsveç Başbakanı geri adım atarken provokasyonun mimarı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, skandal eylemine Danimarka'da devam etti.

Paludan Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da Kuran’ı Kerim yaktı.

Güvenlik önlemleri altında Kopenhag’ın popüler bölgelerinden Norrebro’ya giden Paludan'ın kurşun geçirmez kask ve yelek giydiği görüldü.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgedeki eylem öncesi Paludan megafon ile konuşma yaptı.

Geçtiğimiz saatlerde skandal bir açıklamaya imza atan Paludan, Ankara, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her Cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını açıkladı.

HER CUMA KURAN YAKMAKLA TEHDİT ETTİ

Sputnik International'da yer alan habere göre, Paludan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi ve adeta Türkiye'yi tehdit eden şu provokatif açıklamaya imza attı;

'Bunun Erdoğan'ın hatası olduğunu ilan edeceğim. Madem İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermek istemiyor, bunu yapana kadar ona ifade özgürlüğünü öğretmem gerekiyor.'

İsveç'in, aşırı sağcı görüşleriyle bilinen, Danimarka merkezli ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın hem İsveç hem de Danimarka vatandaşlığı bulunuyor.

Aynı habere göre, Paludan bugün Kopenhag'da Türk büyükelçiliği dışında, biri cami yakınında ve biri Rusya büyükelçiliği yakınında olmak üzere üç yerde Kuran yakmayı planlıyor.

İsveç'in aksine, Paludan'ın Danimarka'da izne ihtiyacı yok.

Ancak bir eylemi gerçekleştirmeden 24 saat önce yetkililere Haber vermesi gerekiyor.
 


'PİŞMAN MISIN?' SORUSUNA SKANDAL YANIT

Geçtiğimiz günlerde ülke basınına konuşan Paludan, Türkiye'ye gol attığımda işte bu diye düşündüm' dedi ve ekledi; 'İşler hayal ettiğim gibi olmadı.'

Expressen gazetesinin 'pişman mısın?' sorusunu yönelttiği ırkçı siyasetçi şu cevabı verdi;

'Oh hayır. Bunu yaptım çünkü önemli siyasi sebepler olduğunu düşünüyorum. Bu kadar çok insanın beni ölümle tehdit etmesine üzülüyorum.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.