Hava Durumu

#Paludan

Lodoshaber.Com - Paludan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Paludan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Paludan'dan yeni skandal: Çocuklarla cinsel içerikli sohbet! Haber

Paludan'dan yeni skandal: Çocuklarla cinsel içerikli sohbet!

İsveç ve Danimarka’da polisten aldığı izinle Kur'an-ı Kerim yakarak büyük tepki toplayan Danimarkalı siyasetçi aşırı sağcı Rasmus Paludan, skandallarıyla gündemdeki yerini koruyor. TRT World’ün haberine göre Danimarka’daki Sıkı Yön Partisi’nin lideri Paludan, Sosyal Medya platformu Discord’ta 18 yaşından küçüklerle Cinsel Içerikli Sohbet etti. Buna göre Paludan, sohbetlerde bir öğretmenin sınıfın önünde bir çocuğa cinsel tacizde bulunması gibi senaryolar içeren rahatsız edici ve cinsel içerikli konuşmalar yapıyor. Ses kayıtlarında çocuklar yaşlarının 13 ile 17 arasında değiştiğini söylerken, kendisine yaşı sorulan Paludan 39 yaşında olduğunu belirtiyor. Cinsel içerikli sohbet İsveç'te reşit olma yaşı 15 iken, Paludan bilerek ve sürekli olarak 13 ve 14 yaşındaki çocuklarla cinsel içerikli konuşmalarını sürdürüyor. 11 Ağustos 2021'de kaydedilen bir sohbette ise Paludan, adı açıklanmayan ve “Kullanıcı 1” olarak adlandırılan biri ile bir çocuğun bir marketin arkasında cinsel ilişkiyi girdiğini anlatıyor. Paludan'ın konuşmasının ardından bir kullanıcı ise “Kullanıcı 1”e, “Pekala, bir markette mi çalışıyorsun, kaç yaşındasın?” diye soruyor. Kullanıcı 1 ise "Markette çalışmıyorum, 14 yaşındayım" şeklinde yanıt veriyor. Paludan, 14 Ağustos 2021'deki bir sohbetinde ise çocuklara mutfakta "çıplak" şekilde dolaştığını söylüyor. YouTube hesapı kapatılmış Şubat 2020'de YouTube hesabı kapatılan ve Discord'u kullanmaya başlayan Paludan hakkında cinsel içerikli sohbetleri nedeniyle herhangi bir yasal işlem yapılmazken, Paludan geçmişte ırkçılık, iftira ve Trafik kurallarının ihlalinden toplam 14 ceza aldı.

O provokatör bildiğiniz gibi: Paludan şimdi de Danimarka’da!.. Haber

O provokatör bildiğiniz gibi: Paludan şimdi de Danimarka’da!..

NATO üyeliği Ankara’nın onayına bağlı olan İsveç'te ırkçılık ve nefret dolu bir provokasyona imza atan Rasmus Paludan bir kez daha gündemde. Türkiye'nin tepkisi sonrası İsveç Başbakanı geri adım atarken provokasyonun mimarı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, skandal eylemine Danimarka'da devam etti. Paludan Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da Kuran’ı Kerim yaktı. Güvenlik önlemleri altında Kopenhag’ın popüler bölgelerinden Norrebro’ya giden Paludan'ın kurşun geçirmez kask ve yelek giydiği görüldü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgedeki eylem öncesi Paludan megafon ile konuşma yaptı. Geçtiğimiz saatlerde skandal bir açıklamaya imza atan Paludan, Ankara, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her Cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını açıkladı. HER CUMA KURAN YAKMAKLA TEHDİT ETTİ Sputnik International'da yer alan habere göre, Paludan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi ve adeta Türkiye'yi tehdit eden şu provokatif açıklamaya imza attı; 'Bunun Erdoğan'ın hatası olduğunu ilan edeceğim. Madem İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermek istemiyor, bunu yapana kadar ona ifade özgürlüğünü öğretmem gerekiyor.' İsveç'in, aşırı sağcı görüşleriyle bilinen, Danimarka merkezli ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın hem İsveç hem de Danimarka vatandaşlığı bulunuyor. Aynı habere göre, Paludan bugün Kopenhag'da Türk büyükelçiliği dışında, biri cami yakınında ve biri Rusya büyükelçiliği yakınında olmak üzere üç yerde Kuran yakmayı planlıyor. İsveç'in aksine, Paludan'ın Danimarka'da izne ihtiyacı yok. Ancak bir eylemi gerçekleştirmeden 24 saat önce yetkililere Haber vermesi gerekiyor.   'PİŞMAN MISIN?' SORUSUNA SKANDAL YANIT Geçtiğimiz günlerde ülke basınına konuşan Paludan, Türkiye'ye gol attığımda işte bu diye düşündüm' dedi ve ekledi; 'İşler hayal ettiğim gibi olmadı.' Expressen gazetesinin 'pişman mısın?' sorusunu yönelttiği ırkçı siyasetçi şu cevabı verdi; 'Oh hayır. Bunu yaptım çünkü önemli siyasi sebepler olduğunu düşünüyorum. Bu kadar çok insanın beni ölümle tehdit etmesine üzülüyorum.'

Provokatör Paludan çark etti: Benim fikrim değildi, gazeteci!.. Haber

Provokatör Paludan çark etti: Benim fikrim değildi, gazeteci!..

İsveç'teki Kur'an provokasyonunun asıl hedefinin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu ortaya çıktı. İsveç basını, bir gazetecinin Rasmus Paludan'ın eyleminin parasını ödediği ve Türk bayrağı yakmasını önerdiğini yazdı. Gazeteci Chang Frick, provokasyon için Paludan'la iletişime geçtiğini ama Kur'an yerine Türk bayrağı yakılmasını tavsiye ettiğini söyledi. Danirmarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması Müslümanlar arasında infiale neden oldu. Provokasyonun ardından konuşan Paludan, amacının Türkiye'ye gol atmak olduğunu, ancak "İşlerin isteği gibi gitmediğini" söylemişti. Yine İsveç basınına konuşan provokatör Paludan ortaya ilginç bir iddia attı. Kur'an-ı Kerim yakma fikrinin kendisine ait olmadığını öne süren Paludan, İsveçli bir gazetecinin adını verdi. Aşırı sağcı Stram Kurs partisinin lideri olan Rasmus Paludan, Chang Frick adında bir gazetecinin kendisni yönlendirdiğini söyledi. Frick, Nyheter Idag adında bir internet gazetesinde çalışıyor. 39 yaşındaki muhabir ayrıca 2010 yılında İsveç Demokrat partisinden belediye meclisine seçilmişti.   PROTESTONUN PARASINI FRICK ÖDEDİ Expressen gazetesine konuşan Chang Frick, Rasmus Paludan'la görüştüğünü doğruladı ancak Kur'an yakma fikri vermediğini öne sürdü. Frick, amacının İsveç'te Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı bir eylem olduğunu söyledi. Frick, "Desteğimin Müslümanları kışkırtmak için değil, Türkiye'ye karşı bir protesto eylemi olduğu konusunda çok nettim." diye konuştu. İkilinin ortaya çıkan yazışmalarına göre Rasmus Paludan'ın eylemindeki masrafları Chang Frick ödedi. Daha sonra Paludan, gazeteciye Kur'an-ı Kerim'e ihtiyacı olduğunu söyledi. Provokasyonun arkasındaki isim olan Frick ise Kur'an bulamayacağını ama isterse Paludan'a Türkiye Bayrağı temin edebileceği yanıtını verdi. Frick mesajında, "Eğer onu (Türkiye Bayrağı) yakarsan Kur'an'dan daha fazla sinirleneceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Frick, Türkiye karşıtı eylem için önce Sol görüşlü aktivistlerle iletişime geçtiğini ancak kimsenin bunu kabuletmediğini belirtti. KUR'AN-I KERİM PROVOKASYONU Paludan büyükelçilik yakınına polis koruması eşliğinde gitti. Önce elinde Kur'an-ı Kerim'le açıklama yaptı. Ardından Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür açtı. Daha sonra da elindeki Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan provokasyonunu gerçekleştirdiği anda etrafı polis tarafından koruma altına alınmıştı. Olay anında Paludan çevredeki bazı kişiler tarafından protesto edildi. Paludan skandal eylemin ardından yine polis eşliğinde gölde bekleyen tekneye binerek bölgeden uzaklaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.