Hava Durumu

Alman basınından Türkiye övgüsü: Benzerlerinin üzerinde!

Dünyanın birçok ülkesine ihracatı yapılan, savaşta ve barışta görev alabilen Türk yapımı silahlar bu sefer Alman basınının gündeminde...

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 17:31
Kaynak: Hürriyet
Alman basınından Türkiye övgüsü: Benzerlerinin üzerinde!

 Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Türkiye'nin güçlenen savunma sanayii ile ilgili dikkat çeken bir analiz yayınladı. Çin’in önde gelen gazetelerinden People's Daily, Milli Muharip Uçak'a geniş yer verdi.

Dünyanın birçok kriz bölgesinde Türkiye'nin güçlenen savunma sanayiinin imzasını taşıyan silahlar yer alıyor.

Özellikle SİHA'ların başarıları sonrası pek çok ülke bu silahları satın almak için adeta sıraya girerken Alman basınından dikkat çeken bir analiz geldi.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Türkiye'nin güçlenen savunma sanayiini mercek altına aldı.

'Türkiye'nin bir silahlanma gücü olarak şaşırtıcı yükselişi' başlıklı haberde Ankara'nın Almanya ile yaşadığı sorun sonrası kendi kendine yeter seviyeye hızla yaklaştığı yorumuna yer verildi.

Türkiye'nin 20 yıl önce Alman savunma şirketleri Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ve Rheinmetall'den 1000 adet Leopard 2 muharebe tankı sipariş etmek istediğinin ancak anlaşmadan bir sonuç çıkmadığının hatırlatıldığı haberde şu ifadelere yer verildi;



KENDİ SAVUMASINI KURUYOR

'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kendi kendine silah tedarik eden bir ülke haline gelmesini istiyor. Dışarıdan silah satın almak yerine kendi güçlü savunma sanayiini kuruyor.'

Aynı haberde Erdoğan'ın Türkiye'yi kuruluşunun 100'üncü yılında 'silah endüstrisinde en iyi oyuncu' olarak sunmak istediğinin altı çizildi.

Die Welt haberinde Türkiye'nin 2021 yılında gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 2,1'ini savunmaya ayırdığı bilgisine de yer verdi.

Die Welt, 'TF-X' olarak bilinen Milli Muharip Uçak modelinin ilk kez martta dünya kamuoyuna tanıtılması beklendiğini de okurları ile paylaştı.

'Erdoğan, ambargolar sonrası başka kaynaklar bulmak zorunda kaldı' yorumunda bulunan gazete Türkiye’nin savunma sanayiindeki yükselişinin Batı savunma ittifakının üyesi olan ülkelerin Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlar ve silah ambargolarıyla da yakından bağlantılı olduğuna işaret etti.

Bayraktar TB2’lere ayrı parantez açılan haberde 'Türk şirketi, geçtiğimiz günlerde gelecekte bir askeri gemiye insansız iniş yapması bile beklenen yaklaşık 15 metre uzunluğundaki Kızılelma savaş uçağının ilk uçuşunu da gerçekleştirdi' denildi.


ÇİN'DEN MİLLİ MUHARİP UÇAĞA ÖVGÜ

Ülkenin önde gelen gazetelerinden People's Daily ise Milli Muharip Uçak'a geniş yer ayırdı.

Türkiye'nin hızla gelişen hava gücünden övgüyle bahseden gazete, 'Türkiye'nin milli uçağı benzerlerinin çok üstünde' yorumunda bulundu. haberde şu ifadeler yer aldı;

'Türkiye beşinci nesil savaş uçağı ve SİHA kombinasyonuyla hem insanlı hem de insansız bir hava muharebe sistemi oluşturmayı istiyor.'

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.