Hava Durumu

Şoygu, Kuzey Kore'de dünyanın en güçlü ordusundan yardım istedi!

Sergey Şoygu Kore Savaşı ateşkesinin kutlandığı 'Zafer Günü' nedeniyle Kuzey Kore'ye gitti. Burada önemli temaslarda bulunan Şoygu hakkında haber yapan yerel medyanın kullandığı ifadeler dünya basınında gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Şoygu, Kuzey Kore'de dünyanın en güçlü ordusundan yardım istedi!

25 Temmuz günü dünya ajansları 'Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kuzey Kore'yi ziyaret edecek' haberini son dakika koduyla sundu. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı ise konuyla ilgili 'Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu liderliğindeki askeri bir heyet Kuzey Kore'ye bir tebrik ziyaretinde bulunacak' denildi. Çarşamba günü Kuzey Kore'ye inen Şoygu, Kim Yong-un ile kritik görüşmelerde bulundu.

ZAFER GÜNÜ GÖSTERİSİ

Kuzey Kore'de, Kore Savaşı ateşkesinin yıl dönümünün kutlandığı Zafer Günü nedeniyle askeri geçit töreni düzenlendi. Başkent Pyongyang'daki Kim İl Sung Meydanı'nda yapılan törene lider Kim Jong-Un'un yanı sıra Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Çin Komünist Partisi Siyasi Büro üyesi Li Hongzhong’unun da aralarında bulunduğu Rusya ve Çin heyetleri katıldı.

EN GELİŞMİŞ SİLAHLARI GÖSTERDİLER

Kuzey Kore'nin en gelişmiş füzeleri olan Hwasong-17 ve Hwasong-18'in yer aldığı geçit töreninde, İnsansız Sualtı Nükleer Saldırı Aracı “Haeil” de görücüye çıktı.

“Stratejik insansız keşif uçağı” ve “Çok amaçlı insansız hava araçlarının” gösteri uçuşu yaptığı tören alanı semalarında Kuzey Kore ordusuna ait savaş uçakları da uçuş gerçekleştirdi. Kuzey Kore medyasına göre bu silahlar ABD'nin istenilen durumlarda her yerini vurabilecek kapasitede.

'DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDUSUNDAN YARDIM İSTEDİ'

Yerel medya ayrıca Şoygu'nun Kuzey Kore ordusunu dünyanın en güçlüsü olarak övdüğünü ve ikisinin stratejik güvenlik ve savunma işbirliğini istediğini söyledi.

Devlet medyasının bildirdiğine göre, başka bir toplantıda Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki 'özel askeri operasyon' sırasında verdiği destek için Kuzey Kore'ye teşekkür eden bir kutlama konuşması yaptı.

Öte yandan Şoygu ve Kim'in birlikte yürüdüğü devasa koridorlardaki Putin portreleri de dünya medyasında dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.