Hava Durumu

#Ordu

Lodoshaber.Com - Ordu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ordu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karabük'te kadının gasp edilmesini güvenlik görevlisi engelledi Haber

Karabük'te kadının gasp edilmesini güvenlik görevlisi engelledi

Olay, Bayır Mahallesi Menderes Caddesi'nde meydana geldi. S.A. isimli bir kadın kaldırımda yürürken yabancı uyruklu şahıs tarafından gasp edildi. Kadının çığlık sesine koşan Karabük Belediyesinde çalışan güvenlik görevlisi Tahsincan Mert Ordu şüpheli şahsın peşinden koşarak yakaladı. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean kaydedildi. Yabancı uyruklu şahıs muhafaza altına alınırken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Gasp edilen kadının şikayetçi olduğu şüpheli polis merkezine götürüldü. Şahsın daha öncede aynı suçu işlediği ve arandığı öğrenildi. "Başka bir kadının çantasını almaya yönelik girişimde bulundu" İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan güvenlik görevlisi Tahsincan Mert Ordu, nöbet sırasında belediyeye ait bir minibüs şoförünün durarak kendilerinden yardım istediğini belirterek, "Şoför araçta yabancı uyruklu bir vatandaşın olduğunu ve inmediğini söyledi. Biz de araçtan indirmeye çalıştığımız sırada şahıs başka bir kadının çantasını almaya yönelik bir girişimde bulundu. Tabi engelledik." dedi. Şahsın yol boyu ilerledikten sonra S.A. isimli kadını gasp etmeye çalıştığını ifade eden Ordu, "Saldırıp kaçtıktan sonra arkasından kovalayarak poşeti elinden aldık. Kadın arkadaşımıza teslim ettik. Daha sonra şahsı polis ekiplerine teslim ettik. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik" diye konuştu. Ordu, gasp edilen kadının çok korktuğunu ve şüpheli şahıstan şikayetçi olduğunu aktardı.

Şoygu, Kuzey Kore'de dünyanın en güçlü ordusundan yardım istedi! Haber

Şoygu, Kuzey Kore'de dünyanın en güçlü ordusundan yardım istedi!

25 Temmuz günü dünya ajansları 'Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kuzey Kore'yi ziyaret edecek' haberini son dakika koduyla sundu. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı ise konuyla ilgili 'Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu liderliğindeki askeri bir heyet Kuzey Kore'ye bir tebrik ziyaretinde bulunacak' denildi. Çarşamba günü Kuzey Kore'ye inen Şoygu, Kim Yong-un ile kritik görüşmelerde bulundu. ZAFER GÜNÜ GÖSTERİSİ Kuzey Kore'de, Kore Savaşı ateşkesinin yıl dönümünün kutlandığı Zafer Günü nedeniyle askeri geçit töreni düzenlendi. Başkent Pyongyang'daki Kim İl Sung Meydanı'nda yapılan törene lider Kim Jong-Un'un yanı sıra Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Çin Komünist Partisi Siyasi Büro üyesi Li Hongzhong’unun da aralarında bulunduğu Rusya ve Çin heyetleri katıldı. EN GELİŞMİŞ SİLAHLARI GÖSTERDİLER Kuzey Kore'nin en gelişmiş füzeleri olan Hwasong-17 ve Hwasong-18'in yer aldığı geçit töreninde, İnsansız Sualtı Nükleer Saldırı Aracı “Haeil” de görücüye çıktı. “Stratejik insansız keşif uçağı” ve “Çok amaçlı insansız hava araçlarının” gösteri uçuşu yaptığı tören alanı semalarında Kuzey Kore ordusuna ait savaş uçakları da uçuş gerçekleştirdi. Kuzey Kore medyasına göre bu silahlar ABD'nin istenilen durumlarda her yerini vurabilecek kapasitede. 'DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDUSUNDAN YARDIM İSTEDİ' Yerel medya ayrıca Şoygu'nun Kuzey Kore ordusunu dünyanın en güçlüsü olarak övdüğünü ve ikisinin stratejik güvenlik ve savunma işbirliğini istediğini söyledi. Devlet medyasının bildirdiğine göre, başka bir toplantıda Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki 'özel askeri operasyon' sırasında verdiği destek için Kuzey Kore'ye teşekkür eden bir kutlama konuşması yaptı. Öte yandan Şoygu ve Kim'in birlikte yürüdüğü devasa koridorlardaki Putin portreleri de dünya medyasında dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.