Hava Durumu

Erdoğan'dan dünyaya 'KKTC'yi bir an evvel tanıyın' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resmi Töreni’nde konuştu. Dünyaya KKTC çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM kürsüsünden tüm dünyaya yaptığım tarihi çağrıyı tekrarlıyorum, gelin Ada’daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin ve KKTC'yi bir an evvel tanıyın." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2023 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Erdoğan'dan dünyaya 'KKTC'yi bir an evvel tanıyın' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı önünü açarak sayın Ecevit'i sayın Erbakan'ı sayın Türkeş'i rahmetle ve minnetle anıyorum. Şehitlerin hatırasına sahip çıkan Kıbrıslı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Her şey yapıldı her türlü zulüm işlendi ama Türk milleti zalimlere asla boyun eğmedi. Kıbrıs Türkünün direniş azmini ve özgür yaşama iradesini kıramadılar. Türk ordusu 49 yıl önce omuz omuza çarpışarak yazdığı destanla Kıbrıs adasına barış, istikrar, demokrasi ve huzur getirdi. 

GERÇEKLERİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kahraman Mehmetçiğimizin adaya ayak bastığı 20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs Türkünün asla yalnız olmadığını dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ada'nın güneyinde ise kendisinin Kıbrıs'ın tek hakimi olarak gören gerçeklerden kopuk zihniyet hala varlığını sürdürüyor. Gerçekleri yani yaptıkları katliamı bu şekilde tüm dünyadan gizlemeye çalışıyorlar. Dünyanın da unutmasına asla izin vermeyeceğiz. Rumların, Kıbrıs Türküne tahammülü yoktur. Kıbrıs Türk tarafının yarım asrı aşkın süre çözüm için ortaya koyduğu müzakerelerden sonuç alınamamasının nedeni budur. Türkiye ve KKTC hiçbir zaman müzakereden kaçmamıştır. Ada’daki gerçekler apaçık ortadayken federal bir çözümün mümkün olmadığını artık herkesin anlaması gerekiyor. Ada'nın iki unsurunun bir arada barış içinde yaşamasının yollarını samimi şekilde aradık. Bütün çabamız Ada'ya getirdiğimiz barışın kalıcı olmasını temin etmektir.  Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliği tescil edilmedikçe yeni bir müzakere sürecine girişilmesi söz konusu değildir. 

KKTC'Yİ BİR AN EVVEL TANIYIN

Ana vatan Türkiye, Kıbrıs Türkünün varlığının, esenliğinin daima güvencesi olacaktır. Şartlar ne olursa olsun, Kıbrıs Türklerinin eşit egemenliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyit edilmesine yönelik gayretlerimizden geri durmayacağız. Ada’nın kadim ve asli unsuru Kıbrıs Türklerinin ilanihaye dünyadan koparılması, yok sayılması mümkün değildir. BM kürsüsünden tüm dünyaya yaptığım tarihi çağrıyı tekrarlıyorum, gelin Ada’daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin ve KKTC'yi bir an evvel tanıyın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.