Hava Durumu

Bahçeli: HDP kapatılsın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin vakit kaybetmeden kapatılması gerektiğini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bahçeli: HDP kapatılsın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin vakit kaybetmeden kapatılması gerektiğini savundu. HDP'ye kapatma davası üzerinden Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) de tepki gösteren Bahçeli, ''AYM'nin HDP'nin talebiyle kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkeleri ile tamamıyla aykırıdır'' dedi.

MHP lideri Bahçeli partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken şunları kaydetti:

''Zillet ittifakı sırtını zalimlere sırtlanlara dayanıştır. Cumhur İttifakı ise varını yoğunu Türk milletine adamıştır. Kimin kiminle yürüdüğü dibine kadar bellidir. Dünya çapında hiçbir muhalefet partisi Türkiye'de muhalefet partileri kadar savruk acınası hallere düşmemiştir. İşin can alıcı noktası ise bu muhalefetin çok ciddi güvenlik sorununa dönüşmüş olmasıdır.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin talebiyle kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkeleri ile tamamıyla aykırıdır. Bu neyin görüşmesi neyin arayışı neyin hazırlığıdır? AYM şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır hem de vakit kaybetmeksizin, kapısına kilit asılmalıdır. HDP'nin isteği ile AYM'nin davayı sulandırması doğru değildir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.