Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu defa karşımızda 7'li koalisyon var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu, sert sözlerle Millet İttifakı'nı hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu defa karşımızda 7'li koalisyon var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimizle verdiğimiz mücadeleyle hepsinin üstesinden geldik. Bu defa karşımızda 7'li koalisyon var. Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı. Bu masada terörle kol kola olanlar var mı? CHP terörle kol kola, İP, o yavrucuklar var, onlar istikameti kaybetmişler, ne yaptıklarının farkında değiller. Buna bir de PKK'sından FETÖ'suna alenen destek veren terör örgütlerini ilan etmek lazım" açıklamasını yaptı.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Biz de bugün Türkiye'nin imrendiği, dünyanın imrendiği Eskişehir'de sizlerle olmanın memnuniyeti içindeyiz. Haçlılara Anadolu'yu dar eden Kılıç Arslanı'yla, Yunus'uyla, Nasreddin Hoca'sıyla nice kahramanlarıyla Eskişehir Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızıdır. Sanayi, teknoloji, tarım, lojistik, eğitimiyle şehrimizin dinamizmi maşallah her geçen gün artıyor. Geçmişte asırlarca dünyanın ilim ve üretim merkezi olan bu coğrafya son yıllarda hak etmediği ihmali yaşamıştır. Bizim bu ülkeye en büyük hizmetimiz asırlık demokrasi ve kalkınma eksikliklerini 20 yılda tamamlamış olmamızdır. Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye hazırlanıyoruz.

"BUNLAR BU ÜLKEDE TOPLU İĞNE DAHİ ÜRETEMEDİLER"

Her dönemde olduğu gibi bugün de ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak kendilerine bağımlı kalmasını isteyenler var. Her yolu denediler, vesayetin ayak oyunlarından terör örgütlerinin kanlı saldırılarına kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Milletimizle verdiğimiz mücadeleyle hepsinin üstesinden geldik. Bu defa karşımızda 7'li koalisyon var. Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı. Bu masada terörle kol kola olanlar var mı? CHP terörle kol kola, İP, o yavrucuklar var, onlar istikameti kaybetmişler, ne yaptıklarının farkında değiller. Buna bir de PKK'sından FETÖ'suna alenen destek veren terör örgütlerini ilan etmek lazım. Sapkın akımları, sosyal medyayı, Londra tefecilerin, oradaki eroin kaçakçılarını, batıdaki yöneticilerini saymıyorum bile. Türkiye düşük teknolojileri yapsın ama yüksek teknoloji alanına girmesin istiyorlar. İHA, SİHA, AKINCI, Kızılelma yapmasın... Bitmedi, TCG Anadolu'yu da yapmasın. Togg yapmasın. Öyle alıştılar ya, yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede toplu iğne dahi üretemediler.

"2013'TE BUNLARIN ALACAĞINI ÖDEDİK, 2023'TEN SONRA IMF İLE İLİŞKİMİZ KALDI MI?"

Bunlara eyvallah edelim mi? Türkiye köken ve inanç farklılıkları üzerinden kendi içinde kavga etsin ama bölgesinin cazibe merkezi olmasın istiyorlar. Davos'tayız Davos'un o arasında biz de şöyle Bebecan o zaman bakan yanımda, beraber IMF'in başındaki zatla görüşüyoruz. Sıkıysa bunu da yalanla. Dedim ki siz adamlarınızı devamlı gönderiyorsunuz ama bu gelenler Türkiye'yi yönetmeye mi akıl vermeye mi yoksa taksitleri almaya mı geliyor? Taksitler içinse alır giderler Türkiye'yi yönetemezler, Türkiye'yi ben yönetirim. Sene 2023, 2013'e kadar devam ettik, 2013'te bunların alacağını ödedik, 2023'ten sonra IMF ile ilişkimiz kaldı mı?

2013'te bunların alacağını ödedik. 2023'ten sonra IMF ile işimiz kaldı mı? CHP ve İP bize akıl verdiler borç almanız lazım dediler. Biz dedik gerek yok. MB Döviz rezervimiz 22.5 dolardı. Şimdi 3 haneli rakamlara çıktık mı çıktık. Bunlar ekonomi falan bundan anlamazlar. sadece satışını yaparlar. Ekonomiden ne kadar anladığını Bay bay Kemal kaç vekil vermiş göreceğiz. İnşallah Eskişehir 14 Mayıs'ta bunları sandığa gömecek mi? Biz nasıl IMF'yi kapımızdan gönderdiysek inşallah sandıkta da bunları 21 sene bunlar iktidar olabildi mi? 14 Mayıs'ta yine olamayacaklar diyor muyuz?

Bizim gençlerimizden yetenekli olanlar gidip onlara hizmet etsin kendi ülkelerine bir şey katmasın istiyorlar. Bunlara eyvallah edelim mi? Ülkenin başında yerli milli kararlı bir yönetim olmasaydı bu saydıklarımı çoktan yaptırmışlardı. Bu CHPliler İP terör örgütü HDP Kandil TCG Anadolu'dan rahatsız. Bu terör örgütüne bizler gereken dersi verdik mi? Biliyorlar ki eğer Cumhur ittifakı iş başında olursa teröristlere aman almak yok. 14 Mayıs bunların siyasi mefta haline gelmesi olacaktır. Bunları başaramadıkları için çok mutsuzlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.