Hava Durumu

Dolgun saçlara sahip olmanın 5 yolu

Sağlıklı ve hacimli saçlara sahip olmak her kadının hayâli... Saçlarınızı güçlendirmek için düzenli beslenmeniz ve saçlarınıza bakım uygulamanız gerekir. Özellikle hacimli ve dolgun saçlara sahip olabilmek için alışkanlık haline getirmeniz gereken bazı alışkanlıklar var.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Dolgun saçlara sahip olmanın 5 yolu

Saçlarınızın her zaman kusursuz ve güçlü olması için bazı günlük alışkanlıklara dikkat etmeniz gerekir. Dolgun saçlara sahip olabilmek için izlemeniz gereken adımları bu yazımızda bulabilirsiniz.

1- DOĞAL İÇERİKLİ ŞAMPUANLAR KULLANIN

Dolgun saçlara sahip olabilmek için mutlaka kullandığınız şampuanların saçlarına uygun olup olmadığına ve içeriğine dikkat etmeniz gerekir

Dolgun saçlara sahip olmak için saçları besleyen ve içeriği doğal olan şampuanları kullanmanız önerilir. Saçlara nem depolayan ve saç sağlığını koruyan doğal içerikli şampuanlarla saçlarınızın hacimli ve dolgun olmasını sağlayabilirsiniz.

2- SAÇLARINIZA NEM DEPOLAYIN 

Sağlıklı ve güçlü saçlar için saçlarınızın nemini korumanız gerekir. Bunun için de saçlarınızı her banyodan sonra mutlaka saç kremleri ile nemlendirmeniz gerekir. Saç kremlerini düzenli olarak kullanmak saçlara nem depolar ve saç tellerinin kırılmasını engeller.

Saçları dış etkenlere karşı dayanıklı hale getirdiğiniz için hacmini de korumasına yardımcı olur. Saçlarınızı yıkadıktan sonra mutlaka saçlarınıza saç kremini uygulayın. 15 dakika saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı güzelce durulayın.

3- SAÇLARI GÜÇLENDİREN BESİNLER TÜKETİN 

Düzenli beslenme ve saç sağlığı doğrudan ilişkilidir. Bunun için saçlarınızı güçlendiren ve hacmini artıran yiyecekleri beslenme listenize eklemeniz gerekir. A, B, C ve E vitaminleri açısından zengin yiyecekler saçların güçlenmesine yardımcı olur. Saçların dökülmesini ve kırılmasını engeller.

Saçları güçlendiren besinler;

Yumurta, ıspanak, tam tahıllar (yulaf), somon, avokado, badem, yoğurt, tatlı patates, yağsız kırmızı et, yağsız hindi, tavuk eti, kabak çekirdeği, havuç, Hindistan cevizi, nar, yer fıstığı

4- ISIDAN UZAK DURUN 

Saçlarınızı şekillendirmeyi ve fön kullanarak kurutmayı ne kadar sevyor olsanız da saçlarınızı olabildiğince ısıdan uzak tutmanız gerekir.

Saçlarınızı sürekli ısı ile şekillendirdiğinizde saçlarınızın kurumasına yol açarsınız. Kuruyan saçlar zamanla cansızlaşır ve zayıflar. Hatta zamanla koparak dökülme sorunu ortaya çıkar.

Bu sebeple saçlarızı olabildiğinde ısı içeren işlemlerden uzak tutmanız gerekir. Eğer saçlarınızı şekillendirmekten vazgeçemiyorsanız saçlarınıza ısı uygulamadan önce mutlaka serum uygulayın ve saç tellerini koruyun.

5- SAÇ MASKESİ İLE GÜÇLENDİRİN 

Gür, hacimli ve dolgun saçlar için saçlarınıza mutlaka maske yapmanız gerekir. Hafta 1-2 kez yapacağınız nem maskeleri ile saç köklerini ve saç uçlarını güçlendirebilirsiniz. Saçlarınız için piyasada bir çok nemlendirici maske bulabileceğiniz gibi evde doğal içerikli maskeler de hazırlayabilirsiniz.

Tatlı badem yağı, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak saçlarınız için doğal nem maskesi yapabilirsiniz. Bu 3 doğal yağı karıştırdıktan sonra saçlarınıza sürün ve 30-35 dakika beklettikten sonra yağı saçlarınızdan arındırın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.