Hava Durumu

#Yıldırım

Lodoshaber.Com - Yıldırım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yıldırım haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yıldırım Belediyesi'nden Cumalıkızık Orman Parkı'nda basın toplantısı Haber

Yıldırım Belediyesi'nden Cumalıkızık Orman Parkı'nda basın toplantısı

Yıldırım Belediyesi tarafından Bursalılara kazandırılan Cumalıkızık OrmanParkı'nda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz eşliğinde basın toplantısı gerçekleştirildi. "BASIN MENSUPLARIYLA KADERİMİZ BİR" Basın mensuplarına yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Basın mensuplarıyla kaderimiz bir. Sizler gibi bizde gece gündüz çalışıyoruz. Bugün sohbet havasında buluşalım istedik. Biz her yıl değerlendirme toplantısı gerçekleştiriyoruz. Ekim ayında bir değerlendirme toplantısı yapacağız" dedi. "BİRÇOK ALANDA PROJELERİMİZ VAR" Projelerinden bahseden Yılmaz, "Bizim birçok alanda projelerimiz var. Kentsel dönüşüm, ulaşım, kültürel çalışmalarız var. Yüz ölçümü Bursa'nın yüzde biri, nüfus olarak yüzde 20sine takabul ediyor. Hızlı bir büyümemiz ve yoğunluğumuz var. Bu yoğunluk işimizi zorlaştırıyor. Burada en önemli sorun sosyal alan olarak öne çıkıyor. Vakıf Bera kent parkı gibi birden fazla kent parkı yaptık. 40a yakın sil baştan yenilediğimiz parklarımız var. Şimdi yine önümüzde devam eden projelerimiz var. Mollarap'ta yeşil alan yapacağız. Kamulaştırmalarımızı yaptık" ifadelerini kullandı. "CUMALIKIZIK ORMAN PARKI BİZİM TAAHHÜTLERİMİZDEN BİRİYDİ" Cumalıkızık Orman Parkı'ndan bahseden Yılmaz, "Cumalıkızık Orman parkı bizim taahhütlerimizden biriydi. Taşlık kayalık bir alandı burası. Çalı çırpı anlamında sık bir alandı. Ciddi bir temizlik gerçekleştirdik. Burası kötü işlere de mekan olmuştu. Yaptığımız çalışmayla birlikte ondan da arındırmış olduk. Kayaları temizleyip buraya tonlarca toprak getirdik. 100 bin metrekarelik bir alanın 80 bin metrekaresini yeşillik alan oluşturdu. Parkımızın içinde 360 araçlık otoparkımız var. Lavabolarımız ve çocuk parklarımız var. Küçük kitap evlerimiz de var" şeklinde konuştu.  "BURASI BURSA'NIN BİR DEĞERİ OLDU" Yılmaz, "Burası sadece Yıldırım'ın değil, Bursa'nın bir değeri oldu. Geçen hafta açılışını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz gün buraya geldiğimizde Yıldırım dışından da buraya gelenlerin olduğunu gördük. Ben kısaca Cumalıkızık'ı özetlemiş olayım. 75 milyon bir rakam harcandı" dedi.

Bursa'Da Cumalıkızık Orman Parkı açıldı! Haber

Bursa'Da Cumalıkızık Orman Parkı açıldı!

Bursa Yıldırım’da yeşil alan miktarını  arttırmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi, bu anlamda örnek projelere imza attı. Yıldırım Belediyesi şimdi ise Cumalıkızık Orman Parkı’nı vatandaşın hizmetine sundu. 50’si kamelya olmak üzere 250 adet piknik oturma alanı, 360 araçlık otopark, orman konseptine uygun oyun alanı, mescit, büfe gibi birimlerin yer aldığı Cumalıkızık Orman Parkı’nın açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Açılış törenine; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Mersin, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan,AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, İl Başkan Yardımcısı İzzet Şenocak, Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Davut Demir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Korkmaz, Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Albay Metin Özbek, HÜDAPAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek ve vatandaşlar katıldı. Tarih ve doğa birlikteliğinin en nadide örneklerinden olan Cumalıkızık’ta hizmete açılan Orman Parkı; 81 bin metrekaresi orman konseptine göre özel mera karışımı ile yeşillendirilen toplam 100 bin metrekarelik alana sahip. Cumalıkızık Orman Parkı’nda ayrıca 50’s i kamelya olmak üzere 250 adet piknik oturma alanı, 360 araçlık otopark, orman konseptine uygun oyun alanı, mescit, büfe gibi birimler yer alıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın konuşmasından satır başları; İmar çalışmalarımız ile birlikte sadece eski yapıları yenilemekle kalmıyoruz. Kentimize yeni bulvarlar sosyal yaşam alanları ve yeşil alanlar kazandırıyoruz. Her projemizde olduğu gibi dönüşüm projelerimizde de gönüllülük esasıyla çalışıyoruz. Bizden desteğini esirgemeyen valimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yıldırım’a yeni bir değer kazandırmanın heyecanı yaşıyoruz.  Kentimize kazandırdığımız Cumalıkızık Orman Parkı hayırlı olsun” diye konuştu.  Bursa Valisi Yakup Canbolat, konuşmasında, “Orman Parkı’mız doğallığından bir şey kaybetmemiştir. Vatandaşımızın keyifle vakit geçirebileceği özel bir yer olmuştur. Okay Başkanımıza böyle bir alanı ilçeye kazandırdığı için çok teşekkür ederiz. Bu mesire alanları sizler tarafından korunup geliştirilmeli. Nasıl bulduysak öyle bırakalım. Çöplerimizi toplayalım. Sadece belediyemizden beklemeyelim. Hepimiz katkı sunalım. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bursa'da Yıldırım Belediyesi Okul Sporları Şenliği tamamlandı Haber

Bursa'da Yıldırım Belediyesi Okul Sporları Şenliği tamamlandı

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleşen Okul Sporları Gençlik Oyunları’nın final törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gökhan Dinçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Merkez Karakolu Komutanı Jandarma Teğmen Yusuf Doruk, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Demirci, okul müdürleri ve sporcular katıldı. Sekiz branşta yapılan 208 maçın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken gençlik oyunlarına katılan tüm okullara Yıldırım Belediyesi tarafından spor malzemesi dağıtımı yapıldı.    ‘Spor Kenti Yıldırım’ hedefiyle spora ve sporcuya önem veren çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İlçemizde spor yapmayan çocuğumuz kalmasın diye tüm Yıldırım'a hizmet verecek projeleri ortaya koyuyoruz. Görev sürecimizde 19 branşta verdiğimiz eğitimlerle yaz ve kış spor okulları ile 102 bin 181, cimnastik okullarından 18 bin 922, sosyal sorumluluk projelerinde 7 bin 189 çocuğumuzu, bin 102 özel ihtiyaçlı evladımızı sporla buluşturduk. İlçemize spor tesisleri kazandırdık. Yeni spor tesisleri kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine evlatlarımızın sporla buluşmaları için Okul Sporları Şenliği’ni organize ettik. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması ve onlarda spor kültürünün oluşturulması çok önemli. Spor kenti Yıldırım’ı daha iyiye taşımak için çalışıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gökhan Dinçer ve Yıldırım İlçe Kaymakamı, Okul Sporları Şenliği organizasyonunu düzenledikleri ve Yıldırımlı gençleri sporla buluşturdukları için Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı kutladı.

Bursa Yıldırım’da sağlıklı yaşama adım adım Haber

Bursa Yıldırım’da sağlıklı yaşama adım adım

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü etkinliklerinde İlçe Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüme etkinliği gerçekleştirdi. Vakıf Bera Kent Parkı’nda yapılan etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ferhat Ekinci ve öğrenciler katıldı.      Hareketli yaşama katkı sunmak için birçok çalışma yürüttüklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Hareketsizliğe bağlı hastalıklar ve sağlık sorunları gün geçtikçe artıyor. Bunun en önemli nedeni değişen yaşam biçimleri. Bütün gün oturarak çalışma, evden çıkmama, TV-bilgisayar bağımlılıkları hareket etmemize engel oluyor. Bu durum da obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkları artırmıştır. Her yaştan hemşehrimizi hareketli yaşama davet ediyoruz. Sadece davetle kalmıyor, hareketli yaşamın altyapısını da oluşturuyoruz. Yıldırım’a, parklar, mesire alanları, spor tesisleri kazandırıyoruz. Her işin başı sağlık. Dünya Hareketlilik Günü’nde farkındalık oluşturmak için hemşehrilerimizle birlikte Vakıf Bera Kent Parkı’nda yürüdük.Dünya Hareketlilik Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşün her güne yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.