Hava Durumu

Bursa'Da Cumalıkızık Orman Parkı açıldı!

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 81 bin metrekaresi orman konseptine göre özel mera karışımı ile yeşillendirilen toplam 100 bin metrekarelik alana sahip Cumalıkızık Orman Parkı’nın açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2023 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'Da Cumalıkızık Orman Parkı açıldı!

Bursa Yıldırım’da yeşil alan miktarını  arttırmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi, bu anlamda örnek projelere imza attı. Yıldırım Belediyesi şimdi ise Cumalıkızık Orman Parkı’nı vatandaşın hizmetine sundu.

50’si kamelya olmak üzere 250 adet piknik oturma alanı, 360 araçlık otopark, orman konseptine uygun oyun alanı, mescit, büfe gibi birimlerin yer aldığı Cumalıkızık Orman Parkı’nın açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Açılış törenine; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Mersin, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan,AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, İl Başkan Yardımcısı İzzet Şenocak, Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Davut Demir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Korkmaz, Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Albay Metin Özbek, HÜDAPAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek ve vatandaşlar katıldı. Tarih ve doğa birlikteliğinin en nadide örneklerinden olan Cumalıkızık’ta hizmete açılan Orman Parkı; 81 bin metrekaresi orman konseptine göre özel mera karışımı ile yeşillendirilen toplam 100 bin metrekarelik alana sahip. Cumalıkızık Orman Parkı’nda ayrıca 50’s i kamelya olmak üzere 250 adet piknik oturma alanı, 360 araçlık otopark, orman konseptine uygun oyun alanı, mescit, büfe gibi birimler yer alıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın konuşmasından satır başları;

İmar çalışmalarımız ile birlikte sadece eski yapıları yenilemekle kalmıyoruz. Kentimize yeni bulvarlar sosyal yaşam alanları ve yeşil alanlar kazandırıyoruz. Her projemizde olduğu gibi dönüşüm projelerimizde de gönüllülük esasıyla çalışıyoruz. Bizden desteğini esirgemeyen valimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yıldırım’a yeni bir değer kazandırmanın heyecanı yaşıyoruz.  Kentimize kazandırdığımız Cumalıkızık Orman Parkı hayırlı olsun” diye konuştu. 

Bursa Valisi Yakup Canbolat, konuşmasında, “Orman Parkı’mız doğallığından bir şey kaybetmemiştir. Vatandaşımızın keyifle vakit geçirebileceği özel bir yer olmuştur. Okay Başkanımıza böyle bir alanı ilçeye kazandırdığı için çok teşekkür ederiz. Bu mesire alanları sizler tarafından korunup geliştirilmeli. Nasıl bulduysak öyle bırakalım. Çöplerimizi toplayalım. Sadece belediyemizden beklemeyelim. Hepimiz katkı sunalım. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.