Hava Durumu

#Teknofest

Lodoshaber.Com - Teknofest haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Teknofest haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TEKNOFEST gençleri maden işçileri için kolları sıvadı! Haber

TEKNOFEST gençleri maden işçileri için kolları sıvadı!

Lise öğrencileri, geliştirdikleri “Maden Güvenlik Sistemi” sayesinde madencilerin hayatını kolaylaştırmayı ve önceden haber verecek sensörlerle korumayı hedefliyor. Yer altında bulunan 6 zehirli gaz (azot, hidrojen, karbondioksit, sülfür, metan, karbonmonoksit) artışı veya azalışı durumunda yaşanabilecek olumsuz durumlar, sistem üzerinde bulunan ses, görüntü ve titreşimle madencilere bildiriliyor. Ayrıca portatif olarak madencinin yanında taşınabilen sistem, üzerinde bulunan ultrasonik sensörler sayesinde kan içerisindeki oksijen miktarını ve nabız gibi vital bulguları da ölçebiliyor. Öte yandan, TEKNOFEST2023’ün birinci ayağı olan İstanbul’da yarışmaya katılan liseli öğrenciler, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi Kategorisi Lise Seviyesi’nde üçüncülük ödülü aldı. “Madencilerin madeni güvenli bir şekilde tahliye etmesini hedefliyoruz” Madenlerde bulunan altı zehirli gazın altısını da üzerindeki dört farklı sensörden ölçerek madencilere uyarı verdiğini ifade eden Takım Kaptanı Nail Erdem Demir, “Madencilerin madeni güvenli bir şekilde tahliye etmesini hedefliyoruz. Bununla beraber, cihaz üzerinde madencilerin maden içerisinde ortam bilgilerini istediği zaman öğrenebiliyor. Ayrıca, diğer sistemlerde olmayan madencilerin sağlık verileri konusunda spesifik bir özellik daha var. Madenci parmağını güvenlik sistemine soktuğu anda nabzını ve kandaki oksijen miktarını istediği zaman cihaz üzerinden öğreniyor. Altı zehirli gazla beraber oksijeni de ölçüyoruz. Oksijen normalde zehirli bir gaz değil tabii ki fakat belirli bir seviyenin altına düşerse o da tehlike arz ediyor” diye konuştu. “Herhangi bir iğne olmadan kandaki oksijen miktarını ölçebiliyoruz” Demir, 6 zehirli gazın yanı sıra madencinin nabzını ve kanındaki oksijen seviyesini de sistem üzerindeki ultrasonik sensörler sayesinde ölçebildiklerini vurgulayarak, “Maden içinde oksijen seviyesinin düşmesi durumunda kandaki oksijen seviyesi de azalıyor ve bu şekilde de madenci kendi hayatının sorumluluğunu almış oluyor. Cihazın içinde ultrasonik sensörler mevcut, kan alma gibi bir durum oluşturmuyor. Maden ortamında kan almak birçok mikrobun bulunmasından dolayı herhangi bir iğne olmadan kandaki oksijen miktarını ölçebiliyoruz.” ifadelerini kullandı. "Şuan cihazımız tüm hedeflerimizi karşılıyor" Manisa’nın Soma ilçesinde 2014 yılında yaşanan maden faciasının kendilerini bu fikri üretme konusunda tetiklediğini belirten Ömer Faruk Kuşçu ise “Bunun üzerine sürekli aklımızda bulunan bizi derinden etkileyen bir olaydı. Bu tarz yarışmalarda da hem ihtiyaç karşılayabilecek hem de gerçekten başarılı olabileceğini düşündüğümüz bir proje tasarlamayı düşündük. En sonunda madencilerin işini kolaylaştırabilecek giyilebilir bir cihaz üretmeye çalıştık. Şuan cihazımız tüm hedeflerimizi karşılıyor.” şeklinde konuştu. Ödülü hak ettiklerini söyleyen Kuşçu, projenin üzerinde çok fazla emek ve uğraş olduğunu belirtti.

Bakan Kasapoğlu TEKNOFEST’te    Haber

Bakan Kasapoğlu TEKNOFEST’te   

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023 etkinliğine katıldı.    Gençlik ve Spor Bakanlığı stantını ziyaret eden Kasapoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye’nin, Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır bir manzara var. Binlerce genç, yüz binlerce ziyaretçi hakikaten gurur tablosu var. Gençlerimizin ve milletimizin teknolojiye olan yakınlığını gösteren, bu anlamdaki öncü misyonunu en güçlü şekilde ortaya koyan bir tablo var. Havada, karada ve denizde,  nerede olursa olsun gururumuz olan araçlarımız var. Hem bugünlerimizin, hem yarınlarımızın nasıl güçlü olduğunun, olacağının göstergesi, buradaki ilgi ve teveccüh’’ diye konuştu.    Türkiye'nin her alanda büyük bir gelişim içinde olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, ‘’Gençlerimizin bu anlamdaki enerjisi ve inancı en büyük umudumuz’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:    ‘’Özellikle burada sergilenen birbirinden eşsiz çalışmalar bir alın terinin, inancın, özverinin ürünü. Ben tüm yarışmacı gençlere bu anlamda gayretleri için teşekkür ediyorum. T3 vakfına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak böylesine büyük bir çabanın, böylesine gurur verici bir tablonun parçası, paydaşı olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Bugün burada bakanlığımızın stantındayız, harıl harıl çalışan gençlerimiz var, genç gönüllüler var ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ailesi var, hepsine teşekkür ediyorum.”    “Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda her branşta iddiasıyla başarısıyla gurur verecek bir sporcu kafilesi geliyor”    Bakan Kasapoğlu, Türk sporunun 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'na hazırlandığını da hatırlatırken, “Son olarak Avrupa Cimnastik Şampiyonası'nda gençlerimiz bize büyük bir mutluluk yaşattı. Halterde, güreşte, boksta, yüzmede, her branşta gümbür gümbür gelen bir Türk sporu var. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bunu en büyük başarılarla yaşadık. Şimdi Paris 2024 geliyor. Orada da her branşta iddiasıyla başarısıyla gurur verecek bir sporcu kafilesi geliyor. Tüm sporcularımıza selamlar gönderiyorum. Bir yanda spor, diğer yanda teknoloji ve bilim, diğer yanda endüstri, sanayi ve ekonomi alanında yürüyen, büyüyen ve güçlenen bir Türkiye var" değerlendirmesinde bulundu.    Öte Yandan TEKNOFEST'te gençlerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, yerli ve milli teknoloji ürünleri de incelemeyi unutmadı.

TEKNOFEST'te tarihi anlar: İnsanlı ve insansız savaş uçaklar... Haber

TEKNOFEST'te tarihi anlar: İnsanlı ve insansız savaş uçaklar...

İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar KIZILELMA ve  SOLOTÜRK, TEKNOFEST'te tarihi bir uçuş gerçekleştirdi. Uçuşu izleyip selamlayan Selçuk Bayraktar, "Biri insanlı biri insansız 2 savaş uçağı beraber uçuyor. Buna benzer bir uçuş dünyada oldu ama halkın önünde ilk defa oluyor. 2 insansız hava aracı biri savaş uçağı diğeri taarruz, bu dünyada ilk defa Kızılelma ve Akıncı’yla olmuştu. O yüzden bunun tarihi olması, halkın önünde oluyor olması" dedi.       TEKNOFEST 2023 heyecanı 4'üncü gününde de devam ediyor. TEKNOFEST çerçevesinde İnsansız Savaş Uçağı  Bayraktar KIZILELMA ve SOLOTURK kol uçuşu gerçekleştirdi. İnsanlı ve insansız savaş uçaklarının tarihi uçuşlarını Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar birlikte izledi. Selçuk ve Sümeyye Bayraktar KIZILELMA ve SOLOTÜRK'ün geçişlerini selamladı.      "Biri insanlı biri insansız 2 savaş uçağı beraber uçuyor" diyen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti: "Biri insanlı biri insansız 2 savaş uçağı beraber uçuyor. Buna benzer bir uçuş dünyada oldu ama halkın önünde ilk defa oluyor. 2 insansız hava aracı biri savaş uçağı diğeri taarruz, bu dünyada ilk defa Kızılelma ve Akıncı’yla olmuştu. O yüzden bunun tarihi olması, halkın önünde oluyor olması. Teknolojinin şampiyonlarını, 1 milyondan fazla gencimiz başvurdu. Milletimizin, kurumlarımızın geliştirdiği, hayal edip, tasarlayıp ürettiği eserleri burada takdirle izliyorlar. Ben yıllar içinde şunu da gördüm, 6. yılında artık tüm toplumumuzda yüksek teknolojide, uzayda, havacılıkta başaramayacağımız bir şey yok duygusu yerleşti. Yani bir çocuk gelsin bir uçağa dokunsun belki ileride ülkemizin uzay programında çalışır. Bu gerçekleşmeye başladı" diye konuştu.       Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise, "Gurur duyuyoruz, çok heyecanlanıyoruz her defasında. Her yıl yeni yeni gösteriler de görüyoruz, savunma sanayimizin farklı farklı güçlerini bir arada görmek gerçekten çok mutlu edici" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Türkiye'nin uzay yolcuları kimler? Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Türkiye'nin uzay yolcuları kimler?

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile birlikte festival alanını ziyaret etti. "BU YIL TEKNOFEST BİR BAŞKA GÜZEL" TEKNOFEST'te konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;  İlham Bey işin başından itibaren Pazarcık merkezli depremde bizleri hiç yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri bizimle beraber oldu. İlham kardeşim Kahramanmaraş'a bin kalıcı konut sözü verdi. Temel betonlarını döküyoruz. İlham gardaşım da diyor ki bir senede bitmesi lazım. Bu yıl TEKNOFEST bir başka güzel.  Tüm genç yüreklere selamlarımı gönderiyorum. Genç kardeşlerimin tamamını buradan sevgiyle selamlıyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de katılımları için teşekkür ediyorum. Teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da ardından inşallah Ankara'da yapıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği TEKNOFEST'in hayırlı olmasını diliyorum.  "TEKNOFEST MASKAYA DÖNÜŞTÜ" TEKNOFEST kendi alanında bir markaya dönüştü. Bu yıl 330 bin takım ve 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık. Katılımların artmasıyla birlikte ödül ve teşvik sayısı da yükseldi. 4 milyon ile başlayan süreç 44 milyonu buldu. Önümüzdeki dönemde başarı çıtasını daha da yükselteceğine inanıyorum. T3 Vakfı ile Baykar'a da teşekkür ediyorum. Biz Türkiye'de teknoloji ekosistemi oluşturmak için çok çaba harcadık. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, meyveye durduğunu görmenin mutluluğunun içerisindeyim. Bir siyasetçi için en büyük mutluluk kaynağı, verdiği emeklerin boşa gitmediğini bizzat görmesidir. Burada hayalleri yarım kalan Vecihi Hürkuşlar var. Burada okuyan, araştıran, ülkesi ve vatanı için yüreği çarpan, mühendileri, girişimcileri var. Burada çok değerli dünürüm rahmetli Özdemir Bayraktarları var.Ve varisleri Canan yengem var. "DIŞA BAĞIMLILIĞIN KADER OLMADIĞINI GÖSTERDİK" Büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapısını biz kurduk, dışa bağımlılığın kader olmadığını gösterdik. Gençler olarak davamızı sizler omuzlayacaksınız. Tam bağımsızlık hayalini gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz. Burada yarınların uzay yolcularını, mucitlerini, pilotlarını, mühendislerini, fizikçilerini görüyorum.  Kızılelma havalandı, TOGG satışa sunuldu, Akıncı burada, TCG Anadolu gemimiz teslim edildi. Son haftayı da inşallah İzmir'de geçirecek. Çok anlamlıdır, ne demek istediğimi anlıyorsunuz. TCG Anadolu'yu 100 bine yakın vatandaşım ziyaret etti. Karadeniz doğalgazı hizmete alındı. Bunu bile hazmedemeyenler var. Kimlerin hazmedemediğini anlıyorsunuz. Biraz çalışın da sizin de olsun ya. Milli muharip uçak piste çıktı, İMECE uzaya gönderildi, Gökbey yükseldi, Altay tankı teslim edildi. Hürjet ve Atak 2 uçtu. TEKNOFEST işte tüm bunların sembolüdür. Birilerini çok ciddi biçimde rahatsız etmeye başladı. Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliği bazılarının kabusları oldu. Karınlarında biriktirdikleri kini ve nefreti ortaya koyuyorlar. "BAŞKANLIK SİSTEMİYLE ÜLKE KOALİSYONLARDAN KURTULDU" Koalisyon masası arttı, önce 6'lı dediler, sonra 7'li oldu, daha sonra 9'lu oldu, ne yapsanız boş, buradan bir şey çıkmaz. Başkanlık sistemiyle ülke koalisyonlardan kurtuldu.  Yerli ve milli şirketler varken Amerikan şirketlerinin reklam ajanslığını yapmak mandacılıktır.  İki uzay yolcumuzu belirledik. Başvuruda bulunan binlerce vatandaşımıza teşekkür ediyoruz.  Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi. Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. ALİYEV: TÜRKİYE BÖLGEMİZDE BARIŞIN İSTİKRARIN VE GÜVENLİĞİN GARANTÖRÜDÜR Törende konuşma yapan Aliyev, "Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür. Kızıl Elma havada, Altay ve Togg burada, Anadolu denizde. Bugünkü Türkiye budur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev TEKNOFEST’te Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev TEKNOFEST’te

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile birlikte festival alanını ziyaret ediyor. "BU YIL TEKNOFEST BİR BAŞKA GÜZEL" TEKNOFEST'te konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;  İlham Bey işin başından itibaren Pazarcık merkezli depremde bizleri hiç yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri bizimle beraber oldu. İlham kardeşim Kahramanmaraş'a bin kalıcı konut sözü verdi. Temel betonlarını döküyoruz. İlham gardaşım da diyor ki bir senede bitmesi lazım. Bu yıl TEKNOFEST bir başka güzel.  Tüm genç yüreklere selamlarımı gönderiyorum. Genç kardeşlerimin tamamını buradan sevgiyle selamlıyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de katılımları için teşekkür ediyorum. Teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da ardından inşallah Ankara'da yapıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği TEKNOFEST'in hayırlı olmasını diliyorum.  TEKNOFEST kendi alanında bir markaya dönüştü. Bu yıl 330 bin takım ve 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık. Katılımların artmasıyla birlikte ödül ve teşvik sayısı da yükseldi. 4 milyon ile başlayan süreç 44 milyonu buldu. Önümüzdeki dönemde başarı çıtasını daha da yükselteceğine inanıyorum. T3 Vakfı ile Baykar'a da teşekkür ediyorum. Biz Türkiye'de teknoloji ekosistemi oluşturmak için çok çaba harcadık. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, meyveye durduğunu görmenin mutluluğunun içerisindeyim. Büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapısını biz kurduk, dışa bağımlılığın kader olmadığını gösterdik. Gençler olarak davamızı sizler omuzlayacaksınız. Burada yarınların uzay yolcularını, mucitlerini, pilotlarını, mühendislerini, fizikçilerini görüyorum.  ALİYEV: TÜRKİYE BÖLGEMİZDE BARIŞIN İSTİKRARIN VE GÜVENLİĞİN GARANTÖRÜDÜR Törende konuşma yapan Aliyev, "Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür. Kızıl Elma havada, Altay ve Togg burada, Anadolu denizde. Bugünkü Türkiye budur." dedi.  Erdoğan ile Aliyev, festival alanına Anadolu kırmızısı Togg T10X ile geldi. Törene Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de katılıyor.

İHA'lar Bursa'da savaştı! TEKNOFEST coşkusu... Haber

İHA'lar Bursa'da savaştı! TEKNOFEST coşkusu...

Bursa, TEKNOFEST teknoloji yarışmalarında, Baykar yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları Yarışmasına ev sahipliği yapıyor. Organizasyon, İHA yarışmaları ile öğrencileri, özellikle insansız hava araçları teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya ve böylelikle fikir dünyalarını geliştirmeye teşvik ediyor. TÜBİTAK tarafından 2016 yılından itibaren düzenlenen ve 2018 yılından itibaren TEKNOFEST çerçevesinde gerçekleştirilen İHA yarışmaları, Bursa’da yapılıyor.    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yunuseli Havaalanında teknolojide yarışan gençleri atölyelerinde ziyaret etti. Çalışmaları hakkında gençlerden bilgi alan ve onlara çeşitli hediyeler veren Başkan Aktaş, “Milli teknoloji hamlesi çerçevesinde yapılan çalışmalar ile ülkemizde her alanda yerli ve milli üretim artıyor. İHA teknolojisinde ise ülkemiz, dünyadaki en başarılı birkaç ülkeden biri hâline geldi. Bu başarı, ülkemizin gururu olduğu kadar aynı zamanda bizlerin sorumluluğunu da arttırıyor. Bu yıl yarışmaya geçen yıla oranla yüzde 86 artışla bin 228 takımın başvurması gençlerimizin de teknolojiye olan ilgisini gösteriyor. Tüm yarışmacılarımızı yürekten kutluyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri hep destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Zira yaşadığımız çağı yakalamak için bilim temelli bir bakış açısı geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Geçmişimizden güç alıp geleceğimizi, çağın gereklerine göre şekillendirmeliyiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.