Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev TEKNOFEST’te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam eden TEKNOFEST'e katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev TEKNOFEST’te

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile birlikte festival alanını ziyaret ediyor.

"BU YIL TEKNOFEST BİR BAŞKA GÜZEL"

TEKNOFEST'te konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

İlham Bey işin başından itibaren Pazarcık merkezli depremde bizleri hiç yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri bizimle beraber oldu. İlham kardeşim Kahramanmaraş'a bin kalıcı konut sözü verdi. Temel betonlarını döküyoruz. İlham gardaşım da diyor ki bir senede bitmesi lazım.

Bu yıl TEKNOFEST bir başka güzel.  Tüm genç yüreklere selamlarımı gönderiyorum. Genç kardeşlerimin tamamını buradan sevgiyle selamlıyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de katılımları için teşekkür ediyorum.

Teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da ardından inşallah Ankara'da yapıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği TEKNOFEST'in hayırlı olmasını diliyorum. 

TEKNOFEST kendi alanında bir markaya dönüştü. Bu yıl 330 bin takım ve 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık. Katılımların artmasıyla birlikte ödül ve teşvik sayısı da yükseldi. 4 milyon ile başlayan süreç 44 milyonu buldu. Önümüzdeki dönemde başarı çıtasını daha da yükselteceğine inanıyorum.

T3 Vakfı ile Baykar'a da teşekkür ediyorum. Biz Türkiye'de teknoloji ekosistemi oluşturmak için çok çaba harcadık. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, meyveye durduğunu görmenin mutluluğunun içerisindeyim.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapısını biz kurduk, dışa bağımlılığın kader olmadığını gösterdik. Gençler olarak davamızı sizler omuzlayacaksınız. Burada yarınların uzay yolcularını, mucitlerini, pilotlarını, mühendislerini, fizikçilerini görüyorum. 

ALİYEV: TÜRKİYE BÖLGEMİZDE BARIŞIN İSTİKRARIN VE GÜVENLİĞİN GARANTÖRÜDÜR

Törende konuşma yapan Aliyev, "Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür. Kızıl Elma havada, Altay ve Togg burada, Anadolu denizde. Bugünkü Türkiye budur." dedi. 

Erdoğan ile Aliyev, festival alanına Anadolu kırmızısı Togg T10X ile geldi.

Törene Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de katılıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.