Hava Durumu

#Tartışma

Lodoshaber.Com - Tartışma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tartışma haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TBMM Genel Kurulu'nda 'alkış' tartışması! Haber

TBMM Genel Kurulu'nda 'alkış' tartışması!

MHP'li Erkan Akçay, partisinin grup kararını Genel Kurul'dan duyurdu. 'Adayımız Erdoğan' açıklaması MHP ve AK Parti sıralarında alkışlarla karşılanınca Meclis'te tansiyon yükseldi. MECLİS'TE ALKIŞ GERİLİMİ Mynet'in haberine göre; MHP'li Erkan Akçay, dün Meclis'te düzenlenen Genel Kurul'da "Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Aday belli, karar net diyoruz" açıklaması MHP ve AK Parti sıralarında alkışla karşılanınca tansiyon yükseldi. ÖZGÜR ÖZEL: YANLIŞLIKLA BİR EL ÇIRPMANIN ARKASINA SIĞINMAYIN Depremi gerekçe göstererek yükselen alkışa tepki gösteren CHP'li Özgür Özel, "39 gündür matemdeyiz, iki grubun alkışı talihsiz olmuştur. Yanlışlıkla bir el çırpmanın arkasına sığınmayın. O kişiye verdiğiniz kutsiyeti göstermektedir. Böyle bir kutsiyet demokrasilerde kimsenin hakkı değildir. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü; depremin ertesi günü şurada grup toplantısı yaptınız. Parti tarihi konuşup alkış yaptınız" dedi. ERKAN AKÇAY: SİZ KOLTUK KAVGALARI YAPMADINIZ MI? Akçay ise "Refleks olarak, bilinçli değil. 40 gün de dolmuştur. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü; Saadet Partisi Genel Merkezi'nin önünde müzikli, alkışlı, sloganlı kutlamayı yapanlar sizler değil miydiniz? Bu depremin acıları en derin şekilde yaşanırken siz koltuk kavgaları yapmadınız mı?" diye konuştu.

Çorum'da 500 yıllık saray yemeği kavgası! Haber

Çorum'da 500 yıllık saray yemeği kavgası!

2010 yılında İskilip Belediyesi'nin girişimleri sonucu Türk Patent Enstitüsü'nce tescillenen İskilip dolması coğrafi işaret aldı. Geçtiğimiz aylarda Bayat Belediyesi'nin 'Baharatlı Bayat Dolması'na coğrafi işaret alınması için yaptığı başvuru, ürünün 'İskilip dolması' ile aynı olduğu gerekçesiyle iki ilçe arasında gerilime neden oldu.    Bayat Belediyesi'nin tescil başvurusu üzerine harekete geçen İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak ilçe adına tescili yapılan İskilip dolmasının göz önünde bulundurularak sürecin hassasiyetle takibinin yapılması için talepte bulundu. Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklama yapan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Osmanlı'da sefer yemeği olan 500 yıllık İskilip dolmasının 2010 yılında coğrafi işaret belgesinin alındığını hatırlattı.      “İskilip dolmasının adının değiştirilerek “baharat” eklenmesi çok komik”    Başkan Ali Sülük, “Bilindiği üzere 14 Şubat 2005 tarihinde koruma altına alınan “İskilip Dolması” 19 Nisan 2010 tarihinde İskilip adına coğrafi İşaretli ürün olarak tescillenmiştir. Belediyemiz tarafından oluşturulan komisyon tarafından, her yıl düzenli olarak İskilip dolmamızın tarihine özgü lezzetinin kaybolmaması için denetimler yapılmaktadır. Ayrıca ilçemize has diğer ürünlerimizin de coğrafi İşaret çalışmaları sürdürülmektedir. 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname maddeleri gereğince 'İskilip Dolması' ilçemiz adına tescillenmiş ve koruma altına alınmıştır” dedi.      “Dolmamızın adının değiştirilerek coğrafi işaret alma çalışmalarını üzüntüyle karşılıyoruz”    Son zamanlarda Bayat Belediyesi'nin İskilip dolmasının adını değiştirerek coğrafi işaret alma çalışmalarını üzüntüyle gördüklerini anlatan Başkan Sülük, “İskilip Dolması” sadece İskilip'in değil; geçmişte ilçemize bağlı olan Bayat, Uğurludağ ve Oğuzlar ilçelerimizle de özdeşleşmiş bir üründür. Adının değiştirilerek 'baharat' eklenmesi İskilip kamuoyunca komik karşılanmaktadır. Bu nedenle 26 Ocak 2023 tarihinde İskilip Dolmasının tescilinin ilçemize ait olduğu ve bu tescilin korunması gerektiği ile ilgili Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı'na Resmi yazı yazılmıştır. Konu Belediyemizin takibinde olup, her adımda gerekli işlemler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

''Uzaktan eğitim'' tepkisi: Bunun bedelini öderiz! Haber

''Uzaktan eğitim'' tepkisi: Bunun bedelini öderiz!

Depremzedelerin yurtlara yerleştirilebilmesi için üniversitelerde eğitim ikinci dönemde uzaktan yapılacak. Ancak alınan bu karar tartışmaları beraberinde getirdi. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, ''Acil önlem alınması gerekiyordu. Akla ilk bu geldi.'' derken Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı da öğrencilere yarım dönem daha kaybettirilmemesi gerektiğini vurguladı. Üniversitelerde eğitimin ikinci dönem uzaktan devam etmesi kararı tartışmaları beraberinde getirdi.  Uzaktan eğitim kararı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi amacıyla alındı. Türkiye'nin birçok noktasında öğrenciler yurtları tahliye etmeye başladı. ''Acilen bu kararın alınması gerekiyordu'' diyen eğitim uzmanlarının yanında ''Başka alternetif bulunmalıydı'' diyenler de var. Pandemi döneminde yaklaşık iki yıl süren uzaktan eğitim sürecinde üniversite öğrencilerinin sıkıntı çektiğini söyleyen Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, ''Bu iki yıllık sürecin öğrenciler üzerinde olumsuz etkileri oldu. Ancak acil bir şey yapılması gerekiyordu, ilk akla gelen de bu oldu. Sineye çekmemiz gerekiyor.'' dedi.  ''BU KARARIN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'' Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu pandemi dönemindeki uzaktan eğitim sürecinin öğrencilere zarar verdiğini belirterek, ''Yurt kapasitesine ihtiyacımız var denilerek neredeyse üniversiteleri kapatma manasına gelen bu kararının doğru olduğunu düşünmüyorum'' açıklamasında bulundu.  Sadık Gültekin, ilerleyen zamanda sürece bazı çözüm yollarının da eklenebileceğini belirtti.  KADEMELİ UYGULAMA YAPILABİLİR Selçuk Pehlivanoğlu, ''YÖK'ün il ve ilçe bazlı çözümler üretme mecburiyeti var. Üniversitelerde yüz yüze eğitim kapatılmamalıdır. Öğrencilerimize yarım dönem daha kaybettirirsek bunun bedelini 15-20 yıl sonra ülke çok pahalı bir şekilde öder'' diye konuştu.  Deprem bölgesindeki 10 ilden gelen öğrencilerin yurttan çıktıktan sonra nereye döneceği ve bölgedeki öğrencilerin mevcut şartlarda uzaktan eğitime nasıl katılacağı da tartışılan diğer başlıklar arasında yer alıyor.  Pehlivanoğlu, ''Yurt kapasitesini bölge öğrencilerine kullanmamız gerekiyor. Biz 3 buçuk milyon öğrencimizin mahrum kalmasına müsaade etmemeliyiz'' dedi.  Sağlık bilimlerinde uzaktan öğretim sıkıntısına dikkat çeken Gültekin, ''Staj sıkıntıları bu süreçte de karşımıza gelecek. Burada kademeli bir uygulama yapılabilir. Bu öğrencilerin vakıf veya diğer devlet üniversitelerine örgün olarak yerleştirilmesi gerekiyor'' önerisinde bulundu.

Alperen Duymaz sessizliğini bozdu: Küfrederek seti terk etti Haber

Alperen Duymaz sessizliğini bozdu: Küfrederek seti terk etti

Ego dizisinin başrol oyuncuları Melisa Aslı Pamuk ve Alperen Duymaz sette birbirine girdi. Tartışmanın ardından Pamuk'u sosyal medya hesabından takipten çıkaran Duymaz, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. "BÜYÜK BİR SİNİRLE TARTIŞIP KÜFREDEREK SETİ TERK ETTİ" Yaşanan gerginliğe rağmen Melisa Aslı Pamuk ile profesyonelce çalışmaya devam eden Alperen Duymaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Melisa'nın genel olarak sete geç çıkıp ekibi bekletiyor olmasına anlam vermeye çalışırken bizler, işimizin yoğunluğu sebebiyle o gün ki geç gelişinin sebebini sordum 'ne oldu neden geç kaldın Melisa?' gelen ciddiyetsiz cevap ve pişkin tavrın ardından sinirlendim ve mesafeli davrandım. Ekibin karşısında mahcup olan Melisa yaklaşık 20 dakika sonra büyük bir sinirle yanıma geldi ve tartışma başladı. Bu tartışmanın sonucunda melisa bana küfrederek seti terk etti." "MELİSA'NIN PİŞKİNCE GÜLDÜĞÜ CİDDİYETSİZ TAVRI HAZMEDEMEDİM" "Ben haklarımı korumaya çalıştım ve çalışıyorum. İnsanlar işlerinin gerektirdiği saatlerde işlerinde olurlar, herhangi bir aksaklıkta da açıklama yaparlar. Tüm ekibin hazır bir şekilde Melisa'yı beklemesini ve Melisa'nın hiçbir şey yokmuşçasına pişkince gülerek koyduğu ciddiyetsiz tavrı hazmedemedim. Açıklama yapmak zorunda kalmayabilirdim ama çıkan yanlış ve yalan, gerçeği yansıtmayan bu haberlere bir cevap vermek istedim. Gündeminizi böyle bir şey için meşgul ettiysem özürlerimi iletir saygımı sunarım."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.