Hava Durumu

#Gölcük

Lodoshaber.Com - Gölcük haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gölcük haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bir yandan da kara kış: Dağda mahsur kaldılar! Haber

Bir yandan da kara kış: Dağda mahsur kaldılar!

Türkiye, 17 Ağustos 1999 depreminden bu yana en büyük deprem felaketiyle güne uyanırken, bir yandan da etkisini artıran sert kış koşullarıyla mücadele ediyor. Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bağlı günübirlik tatil bölgesi olan Eriklitepe’de hareketli bir gün geride kaldı. Karla kaplanan Eriklitepe Tabiat Parkı’na hafta sonunu kar keyfiyle geçirmek isteyen yüzlerce vatandaş akın etti. Fakat kar yağışı aniden şiddetli şekilde bastırınca vatandaşlar kötü sürprizle karşılaştı. Onlarca araç, yüzlerce insan kar yağışından dolayı mahsur kaldı. Bazı araçların aküsü bazı araçların ise yakıtı bitti. Panik yaşayan ve araçlarını çıkarmakta güçlük çeken vatandaşların imdadına ise Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Mağduriyetin giderilmesi için aksiyon alan Gölcük Belediyesi 20 araç ve çok sayıda personel ile yolda kalan vatandaşların yardımına koştu. AFAD ekipleri de bölgeye geldi. Yolun açılması için kar küreme araçlarıyla çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalardan bir diğeri ise yoğunluğun iyice artmaması ve araçların rahatça inebilmesi için jandarma ekiplerinin yolun belli bir noktasında görev alması oldu. Araçların çıkşına izin verilmedi Jandarma ekipleri, yoğunluk azalıp yol normale dönünceye kadar araçların yukarı çıkmasına izin vermedi. Alınan önlemler ve yapılan yardımların ardından araçlar sağlıklı bir şekilde Eriklitepe’den ayrılınca yol yeniden normale döndü. Aküsü biten, yakıtı biten yahut başka bir arıza yaşayan araçlar da çekici yardımıyla bölgeden alındı.

Dolandırıcı karı koca 123 kişiyi mağdur etti Haber

Dolandırıcı karı koca 123 kişiyi mağdur etti

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde İngilizce kurs merkezi açarak dil öğrenmek isteyen vatandaşları dolandıran karı koca, iş yeri sahibine kirasını, çalışanlara ise maaşlarını ödemeden kayıplara karıştı. 154 bin 223 TL dolandırılan 36 mağdurun şikayeti üzerine şüpheliler hakkında dava açıldı. İddianamede, mağdur sayısının 123'e yükseldiği ve şüphelilerin aynı yöntemle Türkiye'nin birçok ilinde çok sayıda kişiyi mağdur ettikleri belirtildi.    Edinilen bilgiye göre, A.D.Ö. (54) ile M.Ö. (54) çifti, Gölcük ilçe merkezine İngilizce Dil Akademisi açtı. Kurs merkezi için bina kiralayan çift, ilan da vererek, müşterilerini beklemeye başladı. İngilizce öğrenme vaadiyle kursa kayıt yaptıran 29 kişi, toplam 129 bin 580 TL ödeme yaptı. Ödemelerin bir kısmını elden alan çift, bazılarını ise tanıştıkları esnafın post cihazlarından kredi kartı ödemesi olarak çektirdi. Herkesin güvenini kazanan karı koca, daha sonra kurs merkezini kapatarak, kayıplara karıştı.    Kurs merkezi için işe aldıkları 6 çalışanının maaşlarını, iş yeri sahibinin de kirasını ödemeyen karı koca, kısa sürede adeta izlerini kaybettirdi. Çalışanlara ve iş yeri sahibine 24 bin 643 TL ödeme yapması gereken şüpheliler, İngilizce öğrenmek isteyen 29 kişiyi de 129 bin 580 TL dolandırdı. Toplamda 154 bin 223 TL dolandırılan 36 mağdur, şüpheli karı koca hakkında şikayetçi oldu.       Şikayet sayısı 123'e yükseldi    Şikayet üzerine A.D.Ö. (54) ile M.Ö. (54) çifti hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, M.Ö.'nün kendisini "Volkan" olarak tanıttığı ve Türkiye'nin birçok ilinde aynı yöntemle kurs merkezleri açtığı ve vatandaşları dolandırdığı ifade edildi. Aynı zamanda iddianamede, mağdur sayısının 36'dan 123'e yükseldiği de belirtildi. İddianamede, şüpheli karı kocanın "serbest meslek sahibi kişilerin dolandırıcılığı" suçundan 3 yıl 9 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.     Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar da mağdurlar da katılmadı. Mahkeme heyeti, ifadeleri alınamayan müştekilerin adreslerinin araştırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.