Hava Durumu

Bir yandan da kara kış: Dağda mahsur kaldılar!

Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bağlı günübirlik tatil bölgesi olan Eriklitepe’de araçlarıyla mahsur kalan yüzlerce kişinin imdadına, belediye ekipleri yetişti.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bir yandan da kara kış: Dağda mahsur kaldılar!

Türkiye, 17 Ağustos 1999 depreminden bu yana en büyük deprem felaketiyle güne uyanırken, bir yandan da etkisini artıran sert kış koşullarıyla mücadele ediyor.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bağlı günübirlik tatil bölgesi olan Eriklitepe’de hareketli bir gün geride kaldı.

Karla kaplanan Eriklitepe Tabiat Parkı’na hafta sonunu kar keyfiyle geçirmek isteyen yüzlerce vatandaş akın etti. Fakat kar yağışı aniden şiddetli şekilde bastırınca vatandaşlar kötü sürprizle karşılaştı. Onlarca araç, yüzlerce insan kar yağışından dolayı mahsur kaldı. Bazı araçların aküsü bazı araçların ise yakıtı bitti. Panik yaşayan ve araçlarını çıkarmakta güçlük çeken vatandaşların imdadına ise Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti.

Mağduriyetin giderilmesi için aksiyon alan Gölcük Belediyesi 20 araç ve çok sayıda personel ile yolda kalan vatandaşların yardımına koştu. AFAD ekipleri de bölgeye geldi. Yolun açılması için kar küreme araçlarıyla çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalardan bir diğeri ise yoğunluğun iyice artmaması ve araçların rahatça inebilmesi için jandarma ekiplerinin yolun belli bir noktasında görev alması oldu.

Araçların çıkşına izin verilmedi

Jandarma ekipleri, yoğunluk azalıp yol normale dönünceye kadar araçların yukarı çıkmasına izin vermedi. Alınan önlemler ve yapılan yardımların ardından araçlar sağlıklı bir şekilde Eriklitepe’den ayrılınca yol yeniden normale döndü. Aküsü biten, yakıtı biten yahut başka bir arıza yaşayan araçlar da çekici yardımıyla bölgeden alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.