Hava Durumu

#Gasp

Lodoshaber.Com - Gasp haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gasp haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karabük'te kadının gasp edilmesini güvenlik görevlisi engelledi Haber

Karabük'te kadının gasp edilmesini güvenlik görevlisi engelledi

Olay, Bayır Mahallesi Menderes Caddesi'nde meydana geldi. S.A. isimli bir kadın kaldırımda yürürken yabancı uyruklu şahıs tarafından gasp edildi. Kadının çığlık sesine koşan Karabük Belediyesinde çalışan güvenlik görevlisi Tahsincan Mert Ordu şüpheli şahsın peşinden koşarak yakaladı. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean kaydedildi. Yabancı uyruklu şahıs muhafaza altına alınırken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Gasp edilen kadının şikayetçi olduğu şüpheli polis merkezine götürüldü. Şahsın daha öncede aynı suçu işlediği ve arandığı öğrenildi. "Başka bir kadının çantasını almaya yönelik girişimde bulundu" İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan güvenlik görevlisi Tahsincan Mert Ordu, nöbet sırasında belediyeye ait bir minibüs şoförünün durarak kendilerinden yardım istediğini belirterek, "Şoför araçta yabancı uyruklu bir vatandaşın olduğunu ve inmediğini söyledi. Biz de araçtan indirmeye çalıştığımız sırada şahıs başka bir kadının çantasını almaya yönelik bir girişimde bulundu. Tabi engelledik." dedi. Şahsın yol boyu ilerledikten sonra S.A. isimli kadını gasp etmeye çalıştığını ifade eden Ordu, "Saldırıp kaçtıktan sonra arkasından kovalayarak poşeti elinden aldık. Kadın arkadaşımıza teslim ettik. Daha sonra şahsı polis ekiplerine teslim ettik. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik" diye konuştu. Ordu, gasp edilen kadının çok korktuğunu ve şüpheli şahıstan şikayetçi olduğunu aktardı.

Adana’da baba ile oğlunu dövdükten sonra paralarını gasbeden kardeşler yakalandı Haber

Adana’da baba ile oğlunu dövdükten sonra paralarını gasbeden kardeşler yakalandı

Önce dövdüler, ardından da paralarını gasbettiler... İddiaların adresi Adana’nın Seyhan ilçesi... Dövüp, 1.500 doları gasbettiler Döşeme Mahallesi'nde oğlu Ali ile yürüyen Enver Yeyrek’in önünü 2 kişi kesti. Yeyrek'i tabanca ile tehdit edip, darbeden şüpheliler, cebindeki 1.500 doları da gasbetti. Baba ile oğlu, polise koştu Kaçan 2 şüpheli, Ali Yeyrek'i de zorla bir eve götürüp, dayak attıktan sonra bıraktı. Dehşet dolu anlar yaşayan baba ile oğlu; polise gidip, şikayette bulundu. Saldırgan kardeşler yakalandı 4 Temmuz günü saat 23.30 sıralarında yaşanan olay sonrası çalışma başlatan polis, şüphelilerin Resul ile kardeşi Tekin Yolcu olduğunu belirledi. Kardeşler, polisin operasyonu ile yakalandı. "Darbettik ama paralarını almadık" Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen 2 şüpheli ifadesinde, “O kişileri, darbettiğimiz doğru. Fakat paralarını almadık sadece dövdük.”dedi. Saldırgan kardeşler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gasp Şube, operasyon yaptı  Öte yandan Gasp Büro Amirliği ekipleri, farklı tarihlerde iş yeri ve ev kurşunlayan şüphelilere yönelik de operasyon düzenledi. Operasyonda; 2 otomatik tüfek, 4 ruhsatsız tabanca, 3 pompalı tüfek, 400 fişek, 1 hassas terazi ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. 2'sine ev hapsi 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si ev hapsi aldı, diğerleri adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Para çekti, önce vuruldu, sonra 860 bin lirası gasp edildi! Haber

Para çekti, önce vuruldu, sonra 860 bin lirası gasp edildi!

Olay, 14.30 sıralarında Esenler ilçesi Giyimkent'te bir bankanın önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zülküf Altıparmak isimli vatandaş bankadan 860 bin lira çekerek dışarı çıktı. Tam aracına bineceği sırada motosikletle gelen 2 şahıs tarafından gasp edilmek istendi. Altıparmak parasını vermek istemeyince şahıslardan biri silahla bacağına sıkıp çantayı aldı. Daha sonra motosiklette bekleyen diğer şahıs ile birlikte kayıplara karıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Altıparmak hastaneye kaldırıldı. Altıparmak’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.      Şahsın beraber çalıştığı arkadaşı Orhan Arslan, yaptığı açıklamada “Arkadaş parayı bankadan çektikten sonra çantasına koyup dışarı çıkıyor. Aracına doğru geliyor. Aracının yanında bacağına bir el ateş ediyorlar. Bir şahıs çantayı alıp bekleyen motosiklete binip kaçıyorlar. 860 bin TL'yi alıp kaçıyorlar. Vurulan kişiyle beraber çalışıyoruz. Kendisi iş yeri sahibi. Sağlık durumu iyi diye haber aldık. Atılan merminin kemiğe hasar verip vermediğine dair filim çekilmiş, onun sonucunu bekliyoruz. Az önce konuştuk bilinci yerinde. Bir sıkıntı olmaz inşallah” dedi.      İşyeri sahibi Fahri Erek “Bir kişi bankadan para çekip aracına bindiği sırada motosikletle gelen iki kişi parasını almak istemiş. Alamayınca ayağından vurmuş. Parayı alıp kaçıyorlar. Bankanın dediğine göre 800 bin TL civarı para varmış. Ambulans gelince ilk müdahaleden sonra hastaneye götürdü” şeklinde konuştu.    Polis ekiplerinin olayı gerçekleştiren şahısları yakalama çalışmaları devam ediyor.

Otomobilin önünü kesmişlerdi! Kaçırılma olayınca gerçek ortaya çıktı Haber

Otomobilin önünü kesmişlerdi! Kaçırılma olayınca gerçek ortaya çıktı

Tuzla'da bir sitenin otoparkından çıkan otomobilin önünü servis minibüsü ile keşen şahıslar, otomobil sürücüsünü önce sokak ortasında darp etti. İçlerinden biri silahlı olan şahıslar darp ettikleri sürücüyü daha sonra zorla minibüse bindirerek kaçırdı. Sürücü ile beraber araçta bulunan kadın ise otomobile binerek minibüsün peşinden gitti. Olaya ilişkin çalışma başlatan polis ekipleri, Aydınlı Mahallesi Halyolu Caddesi'nde bir şahsın aracının önü kesilerek zorla bir araca konduğu ve kaçırıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Adrese giden ekipler yaptıkları incelemede, site içerisinden çıkmakta olan araç içerisinde bulunanların İ.G.(40) ve İ.Z.D.(28) isimli şahıslar olduğunu, İ.G. isimli şahsın araçtan indirilerek diğer araca konduğu ve kaçırıldığını, İ.G.'nin yanında bulunan İ.Z.D. isimli kadın şahsın ise araca binerek olay yerinden uzaklaştığını tespit etti.   Ormanlık alanda darp ederek 108 bin lirasını gasp etmişler Araştırmalarda, İ.Z.D.'nin hala İ.G.'ye ait işyerinde çalıştığı, şüphelilerden olan sevgilisinin daha önce İ.G. ile çalıştığı, olayda İ.Z.D. ve sevgilisinin birlikte hareket ettikleri, İ.Z.D.'nin araca binerek diğer aracın müşteki şahsı götürdüğü yere kadar takip ettiği belirlendi. İ.Z.D.'nin de dahil olduğu şüpheli şahısların mağdur şahsı ormanlık bir alana götürdükleri, darp ettikleri 108 bin lira parasını gasp ettikleri ve bıraktıkları, mağdur şahsın kendi aracıyla hastaneye gittiği tespit edildi.   Araç içerisinden silah çıktı Kaçırma olayında kullanılan araç havaalanında terk edilmiş olarak ele geçirilirken, araç içerisinde 1 adet silah bulundu. İ.G. hastanede tedavi altına alınırken, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şahıslardan İ.Z.D. isimli kadın şahıs ise yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların yapılan sorgulamasında; çok sayıda suç kayıtlarının olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli İ.Z.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal medyadan kadın tuzağıyla gaspa tutuklama! Haber

Sosyal medyadan kadın tuzağıyla gaspa tutuklama!

Adana’da sosyal medyadan tuzak kurup bir kişiyi bıçaklayıp darp ettikten sonra cep telefonunu ve 12 bin lirasını gasp ettiği öne sürülen 1’i kadın 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. .      Olay, 16 Ocak günü saat 20.00 sıralarında Seyhan ilçesi  Dağlıoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa B. (27), sosyal medyadan tanıştığı Elvan U. (25) ile buluşmak için anlaştı. Elvan U., birlikte olmak istediğini söyleyen Mustafa B.’yi yaşadığı mahalleye çağırdı. Mustafa B., sokakta buluştuğu Elvan U. ile sohbet ettiği sırada yanlarına Baver K. (29) ile kardeşi Sedat K. (24) geldi. Baver K. ile Sedat K., “Sen bizim kız arkadaşımıza sarkıntılık mı yapıyorsun” diyerek Mustafa B.’yi dövüp, bacağından bıçakladı. Mustafa B.’nin cebindeki telefonunu ve 12 bin TL parasını alan şüpheliler, olay yerinden kaçtı. Motosikletiyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Mustafa B., tedavisinin ardından taburcu oldu.     Mustafa B.’nin polise olayı bildirmesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Elvan U., Baver K. ile Sedat K.’yi saklandıkları adrese yapılan baskında gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelilerden Elvan U., ifadesinde, “Mustafa’yı daha önceden tanıyorum. Beni telefonla arayıp, buluşmak istediğini söyledi. İçki içip, yanıma geldi. Sonra arkadaşlarım birden gelip, Mustafa’yı dövdü” dedi. Baver K. ile Sedat K. ise kız arkadaşını rahatsız ettiği için Mustafa B.’yi dövdüklerini, telefonunu ve parasını gasp etmediklerini öne sürdü.    Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal medya tuzağı: Bıçaklandı, telefonu ve 12 bin TL'si!.. Haber

Sosyal medya tuzağı: Bıçaklandı, telefonu ve 12 bin TL'si!..

Adana’da bir kişi sosyal medyadan tanışarak buluşmaya gittiği kadının arkadaşları tarafından önce darp edilip bıçaklandı sonra cep telefonu ve 12 bin lirası gasp edildi. Polisin çalışması sonucu kadınında aralarında yer aldığı 3 şüpheli yakalandı.        Olay, 16 Ocak'ta Seyhan ilçesi  Dağlıoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa B. (27), sosyal medyadan tanıştığı Elvan U. (25) ile buluşmak için anlaştı. Elvan U., birlikte olmak istediğini söylediği Mustafa B.’yi yaşadığı mahalleye çağırdı. Mustafa B., sokakta buluştuğu Elvan U. ile sohbet ettiği sırada yanlarına Baver K. (29) ile kardeşi Sedat K. (24) geldi. Baver K. ile Sedat K., “Sen bizim kız arkadaşımıza sarkıntılık mı yapıyorsun” diyerek Mustafa B.’yi darp edip, bacağından bıçakladı. Mustafa B.’nin cebindeki telefonu ve 12 bin TL parasını alan şüpheliler, olay yerinden kaçtı. Motosikletiyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Mustafa B., tedavisinin ardından taburcu oldu.   BASKINLA GÖZALTINA ALINDILAR   Şahsın olayı polise anlatması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Elvan U., Baver K. ile Sedat K.’yi saklandıkları adrese yapılan baskında gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelilerden Elvan U., ifadesinde, “Mustafa’yı daha önceden tanıyorum. Beni telefonla arayıp, buluşmak istediğini söyledi. İçki içip, yanıma geldi. Sonra arkadaşlarım birden gelip, Mustafa’yı dövdü” dedi.     Şüpheliler Baver K. ile Sedat K. ise kız arkadaşını rahatsız ettiği için Mustafa B.’yi dövdüklerini, telefonunu ve parasını gasp etmediklerini öne sürdü.    Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Aile boyu gasp çetesine film gibi operasyon Haber

Aile boyu gasp çetesine film gibi operasyon

23 Eylül tarihinde Gebze'de bir aracın camı kırılarak 310 bin lira çalınması olayının ardından harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, soruşturmayı derinleştirerek güvenlik kameraları, plaka tanıma sistemleri ve KGYS sistemlerini incelemeye başladı. Yüzlerce görüntü, binlerce dakika Yapılan çalışmaların ardından yüzlerce güvenlik kamerasının her dakikasını izleyen ekipler, zanlıları tespit etmeyi başardı. Görüntüleri adım adım izleyen ekipler, şüphelilerin İstanbul'da olduklarını belirledi. 2 Ocak'ta zanlıların adresine operasyon yapan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, aynı aileden olan E.P., Ö.P., B.P, M.Y., E.P. ve D.P.'yi gözaltına aldı. Operasyon sırasında polis ekipleri 32 dosyadan aranması, 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası buluna V.M., 19 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve iki ayrı dosyadan aranan T.K. ile 5 yıl 2 ay hapis cezası bulunan, bir dosyadan aranan V.P.'yi de yakaladı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlılar, sabah saatlerinde Gebze Adliyesi'ne sevk edilirken, operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı. 173 suç kaydı, hapis cezaları, aranma kayıtları ortaya çıktı Şahısların 23 Eylül'de Gebze'de bir aracın camını kırarak 310 bin TL çaldıkları, yine 11 Ekim'de Gebze'de kapkaç olayına teşebbüs ettikleri, Esenyurt'ta bankadan çıkan kişiden 90 bin Euro'yu gasp ettikleri, yine İstanbul Başakşehir'de zorla 4 bin TL'yi gasp ettikleri, bunlara benzer Türkiye ve İstanbul genelinde çok sayıda suça karıştıkları belirlendi. Adeta İstanbul'un kabusu haline gelen çete üyelerinin suç kayıtları da şaşkına çevirdi. Zanlılardan E.P.'nin 38 suç kaydı, 6 dosyadan aranması bulunduğu ve 20 yılda kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi. Ö.P.'nin 46 suç kaydı, B.P.'nin 24 suç kaydı, 6 ayrı aranması, M.Y.'nin 14 suç kaydı, E.P.'nin 47 suç kaydı, bir dosyadan aranması, D.P.'nin ise 18 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Çalıntı araçlara sahte plaka takıyorlarmış Zanlıların banka şubelerinde bekledikleri, yüklü miktarda para çeken kişileri, çaldıkları otomobillere sahte plaka takarak takip ettikleri ve gasp olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. Operasyonda ele geçirilen 3 çalıntı otomobil de sahibine teslim edildi. Şüphelilerin ayrıca 525 bin liralık, 80 bin dolarlık, 17 bin Euro'luk gasp olaylarına da karıştıkları öğrenildi. Şahısların ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda da 3 silah ele geçirildi. Gasp anı güvenlik kamerasında Şahısların karıştıkları bir olayın güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. İstanbul Esenyurt'ta Libyalı bir şahsı takip eden iki zanlının, 90 bin Euro'yu gasp etme anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. İfadeleri tamamlanan 6 şüpheli Gebze Adliyesi'ne sevk edilirken, 3 kişi ise İstanbul ekiplerine teslim edildi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.