Hava Durumu

#Estetik

Lodoshaber.Com - Estetik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Estetik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Barbie botoksu modası! Haber

Barbie botoksu modası!

Tüm dünyada büyük ilgi çeken ‘Barbie’ filmi, estetik operasyonlar konusunda da yeni bir akıma neden olmuş gözüküyor. Buna göre, Barbie’nin görünüşünden etkilenen kadınlar, boyunlarını daha ince göstermek amacıyla boyun ve omuz arasındaki bölgeye botoksyaptırmaya başladı. İddiaya göre, trapez kaslarını hedef alan botoks, bu bölgedeki gerilimi azaltıyor ve boynun daha ince görünmesini sağlıyor. Uygulamanın omuzları daha şekilli göstermeyi başardığı da ifade ediliyor. Yeni akımın yine TikTok’ta başladığı ifade edilirken, ‘BarbieBotox’ etiketi uygulamada 8.5 milyon görüntülenmeyi aştı. Uygulamayı gerçekleştirenler, boyun bölgelerinin rahatladığını öne sürerken, görüntü olarak da bir Barbie bebeğe benzediklerini ifade ediyor. Uzmanlar uyarıyor Bununla birlikte uzmanlar uygulamaya kuşkuyla yaklaşıyor. Bu bölgeye botoks uygulanmasının trapez kaslarına zarar verebileceğini ifade eden uzmanlar, boyun hareketinin bu durumdan etkilenebileceği görüşünde... ‘Traptox’ ismiyle anılan teknik, daha önce sadece sağlık sorunları nedeniyle gerçekleştiriliyordu. Yoğun spor yapan kişilerin, bu bölgede fazla büyüyen kaslarını küçültmek amacıyla da bu uygulamaya yöneldiği biliniyor. Jimnastikçilerin bu bölgedeki kaslarını çok kullanmaları nedeniyle, kasın büyümesini engellemek amaçlı olarak bunu yaptırdığı ifade ediliyor. Bununla birlikte trapez kaslarına botoks uygulaması sondönemde tamamen estetik kaygılarla gerçekleştirilmeye başlandı.

Burun estetiği yaptıranlar dikkat! Haber

Burun estetiği yaptıranlar dikkat!

"Sigara iyileşme sürecini olumsuz etkileyeceğinden ameliyat sonrası sigara içilmemelidir. Ameliyat sonrası en az 2 hafta alkol alınmamalıdır. Yaklaşık 7-10 gün süreyle baş 45 derece açıyla kalacak şekilde yatılmalıdır. Ameliyat sonrası burun bakımı ve yıkanması için verilen sprey ve ilaçlar düzenli, doktorunuzun anlattığı şekilde kullanılmalıdır. Ameliyat sonrası kan sulandırıcı özellikteki ilaç, yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Ameliyat sonrası göz çevresinde şişlik (ödem) ve morarmalar olması normaldir. Bunlar ilerleyen günlerde azalıp kaybolacaktır. Daha hızlı düzelme için baş yukarıda yatabilir, özellikle ilk 24 saat buruna bası olmayacak şekilde buz uygulayabilirsiniz. Burun ameliyatı sonrası bir süre spor yapılmamalıdır. 1 hafta sonra basit yürüyüş gibi egzersizler yapılabilir, 1-2 ay kadar ağır sporlardan kaçınılmalıdır. Ameliyat sonrası burunu koruyan alçı, bant ya da atellerin ıslanmamasına özen gösterilmelidir. Ameliyat sonrası en az 1-2 ay gözlük kullanılmamalıdır, bu süreç doktorunuzun tavsiyesi ile daha uzun ya da daha kısa olabilir. Buruna darbe almaktan kaçınılmalı, sauna gibi yüze kan akışını artıracak ortamlardan en az 1-2 ay uzak durulmalıdır. Ameliyat sonrası ilk 1-2 hafta biriken kan, akıntı ve kabuklar nedeniyle burun tıkanıklığı yaşanabilir, iyileşme sürecinde bu tıkanıklık azalacak ve zamanla burnunuz açılacaktır. Bu süreçte doktorunuzun gösterdiği şekilde burun içini yıkamak fayda sağlayacaktır. Ameliyat sonrası burun cildi en az 3 ay güneşten korunmalıdır. Ameliyattan 1 ay sonra derine dalmadan, baş suyun dışında kalacak şekilde yüzülebilir."

Estetiği yaptırdı Umre'ye koştu! Haber

Estetiği yaptırdı Umre'ye koştu!

Ünlü isimler umre paylaşımları yaparken Gülben Ergen ve Emina Jahovic’den sonra bu kez de Yaşar İpek umreye gittiğini açıkladı. Kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Yaşar İpek sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Seren Serengil ile yollarını ayıran Yaşar İpek darda ve zorda olan her kuluna yardım et notu ile bir paylaşımda bulundu. İşte Yaşar İpek’in jawline estetiği… YAŞAR İPEK'İN ÇENE DOLGUSU OLAY OLDU Seren Serengil'in eski eşi Yaşar İpek, umrede paylaştığı pozuyla sosyal medyaya bomba gibi düştü.Yaptığı paylaşımın altına "Sen darda, zorda olan her kuluna yardım et Ya Rabbi. Senden Sana sığınırız. Sen bağışlayanların en güzelisin. Bağışlamak yalnızca Sana aittir. Ya Rahman Ya Rahim Ya Gaffur Ya Şafi. Elhamdülillahirrabbilalemin" notunu düşen Yaşar ipeğin çene dolguları takipçilerinden dikkatinden kaçmadı. Yaptığı paylaşımdan sonra çene estetiği yaptırdı dikkat çekerken takipçileri de yorum yapmayı unutmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan temizmagazin'in haberine Yaşar İpek'ten yanıt geldi. Yaşar İpek, bakımlı olmayı seviyorum diyerek 40 yaşını geçtiğini belirtti. Şarkıcı olduğunu dile getirerek sevenlerine güzel gözükme isteğinin sahne önünde olan biri için çok normal olduğunun altını çizdi. Yaşar İpek verdiği bu yanıtla estetik iddialarını da doğrulamış oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.