Hava Durumu

Barbie botoksu modası!

İnce bir boyna sahip olmak isteyen kadınlar, ‘Barbie botoksu’ uygulamasına yöneldi. Kadınlar, boyun ve omuz bölgelerine botoks yaptırarak, daha ince bir boyun elde ettiklerini öne sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Barbie botoksu modası!

Tüm dünyada büyük ilgi çeken ‘Barbie’ filmi, estetik operasyonlar konusunda da yeni bir akıma neden olmuş gözüküyor. Buna göre, Barbie’nin görünüşünden etkilenen kadınlar, boyunlarını daha ince göstermek amacıyla boyun ve omuz arasındaki bölgeye botoksyaptırmaya başladı. İddiaya göre, trapez kaslarını hedef alan botoks, bu bölgedeki gerilimi azaltıyor ve boynun daha ince görünmesini sağlıyor. Uygulamanın omuzları daha şekilli göstermeyi başardığı da ifade ediliyor.

Yeni akımın yine TikTok’ta başladığı ifade edilirken, ‘BarbieBotox’ etiketi uygulamada 8.5 milyon görüntülenmeyi aştı. Uygulamayı gerçekleştirenler, boyun bölgelerinin rahatladığını öne sürerken, görüntü olarak da bir Barbie bebeğe benzediklerini ifade ediyor.

Uzmanlar uyarıyor

Bununla birlikte uzmanlar uygulamaya kuşkuyla yaklaşıyor. Bu bölgeye botoks uygulanmasının trapez kaslarına zarar verebileceğini ifade eden uzmanlar, boyun hareketinin bu durumdan etkilenebileceği görüşünde... ‘Traptox’ ismiyle anılan teknik, daha önce sadece sağlık sorunları nedeniyle gerçekleştiriliyordu. Yoğun spor yapan kişilerin, bu bölgede fazla büyüyen kaslarını küçültmek amacıyla da bu uygulamaya yöneldiği biliniyor. Jimnastikçilerin bu bölgedeki kaslarını çok kullanmaları nedeniyle, kasın büyümesini engellemek amaçlı olarak bunu yaptırdığı ifade ediliyor. Bununla birlikte trapez kaslarına botoks uygulaması sondönemde tamamen estetik kaygılarla gerçekleştirilmeye başlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.