Hava Durumu

#Depremzede Yardım

Lodoshaber.Com - Depremzede Yardım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Depremzede Yardım haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da yaşlı çiftten duygulandıran deprem yardımı Haber

Bursa'da yaşlı çiftten duygulandıran deprem yardımı

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Yeniceabat Mahallesi’nde yaşayan Ali ve Fadime Günay çifti, depremden zarar gören vatandaşlara bir nebze destek olabilmek için bir miktar para ve elleriyle ördükleri kışlık kıyafetleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teslim etti.        Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar devam ederken, Osmangazi’de yaşayan Günay çiftinin desteği yürekleri ısıttı. Yeniceabat Mahallesi’nde yaşayan 96 yaşındaki Ali Günay ile 92 yaşındaki eşi Fadime Günay, Türkiye’yi yasa boğan büyük afetin ardından deprem bölgesine yardım yapma arzularını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iletti. Başkan Dündar yaşlı çifti AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte makamında ağırladı. Günay çifti hazırladıkları biner lira para ile içinde kendi elleriyle ördükleri kışlık kıyafetlerin olduğu bohçayı Başkan Dündar’a teslim etti. Deprem haberini duyunca çok üzüldüklerini belirten Ali dede ve Fadime nine, “Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Biz de oradaki insanlara elimizden geldiğince yardım etmek istedik. Mustafa Başkanımız da sağ olsun bize yardımcı oldu. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin.” diye duygularını dile getirdi. Başkan Dündar da Günay çiftinden aldığı yardımları AFAD yetkililerine teslim etti.

'Depremzedeyim' deyip yardım toplamıştı: İşte ifadesi! Haber

'Depremzedeyim' deyip yardım toplamıştı: İşte ifadesi!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, depremzede olduğunu söyleyerek aldığı yardım malzemelerini sattığı gerekçesiyle tutuklanan Ali K. (55) savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Ali K.'nın ifadesinde, yardım malzemelerini Osmaniye ve Hatay'daki çocuklarını deprem bölgesinden Muğla'ya getirebilirim düşüncesiyle aldığını söyledi. Ali K. savcının, 'Eşyalar arasındaki bebek kıyafetlerini neden aldın' sorusu üzerine' "Torunlarım bulunuyor' diye cevap verdiği ortaya çıktı.    Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Hamdi Bey Polis Merkezi ekipleri, kendisini depremzede olarak tanıtan Ali K.'nin gençlik merkezlerinde dağıtılan yiyecek, içecek, giyecek ve yakacakları alıp sattığı bilgisine ulaştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Menteşe'de bir iş yerine operasyon düzenleyen ekipler, 2 çuval odun, 1 yağmurluk, 2 havlu, 1 elektrikli battaniye, 5 atlet, 4 takım çocuk kıyafeti, 5 battaniye, 1 nevresim takımı, 1 kadın botu, çeşitli kuru bakliyatlar, kağıt havlular, 1,5 litre zeytinyağı ele geçirildi. Gözaltına alınan ve polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  İyi niyetimle...   Ali K. savcılıktaki ifadesinde, 4 Şubat tarihinde deprem bölgesi Osmaniye'nin Kadirli ilçesine gittiğini anlatıp, "Burada boşanma aşamasında olduğum eşim ve çocuklarımın bir kısmı bulunuyordu. Diğer çocuklarım ise deprem bölgesi olan İskenderun ve Dörtyol'da yaşıyor. Ülkemizde meydana gelen büyük depreme yakalandım. Yaklaşık 5 gün kadar orada kaldım. Daha sonrasında Muğla'ya döndüm. Şehirde gezindiğim sırada gençlik merkezinde bağış için gönüllüler tarafından toplanan eşyaların olduğu bir yardım standına rastladım. Çocuklarımı Muğla'ya getirebileceğimi düşünerek birtakım yardım malzemelerini aldım ve bunları arkadaşımın dükkanına istifledim. Hiçbir şekilde eşyaları satışa çıkaracak biçimde yerleştirmedim. Eşyaları aldığımdan arkadaşımın haberi yok. İstiflediğim zaman gördü ve ne olduğunu sordu. Çocuklarımı deprem bölgesinden Muğla'ya getirebilirim düşüncesiyle eşyaları aldım. İyi niyetimle bu davranışları gerçekleştirmiştim” dedi.    Savcının, 'Eşyalar arasındaki bebek kıyafetlerini neden aldın' sorusu üzerine Ali K.'nın "En küçük çocuğum 12 yaşındadır. Ancak torunlarım bulunuyor" diye cevap verdiği öğrenildi.

Deprem bölgesinde yardımlar özenle dağıtılıyor  Haber

Deprem bölgesinde yardımlar özenle dağıtılıyor 

Hatay’da, Türkiye genelinden gelen yardımların dağıtım koordinasyonunu üstlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkez Antakya ilçesi olmak üzere ayak basmadık yer bırakmıyor. Toplama merkezine tırlarla gelen yardımlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından köy köy, mahalle mahalle gezilip, depremzede vatandaşlara ulaştırılıyor.      Elazığ’ın da afet bölgesi ilan edilmesiyle 11 ilde yaşamı adeta felç eden depremin yaralarını sarmak için Türkiye tek yürek oldu ve deprem bölgesinde büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Deprem sabahı Gaziantep’e koordinasyon için görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi de özellikle İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde arama kurtarmadan altyapı yatırımlarına, aşevlerinden yardım malzemelerinin depremzedelere ulaştırılmasına kadar büyük bir gayret gösterdi. Geçen bir haftanın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi, depremden en fazla etkilenen Hatay’ta görevlendirildi. Hatay’da Türkiye genelinden gelen yardımların dağıtımı, seyyar tuvalet kurulumu ile çadır kent - konteyner kent kurulumları görevini üstlenen Büyükşehir Belediyesi, halen 442 personel ve 196 araçla Hatay’da yaraları sarmaya devam ediyor.    Yardımlar adrese teslim    Özellikle gelen yardımların zaman kaybetmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla 150’ye yakın personelle adeta büyük bir seferberlik başlatıldı. Yardım toplama alanına gelen tırlardaki yardım malzemeleri, süratle Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarına aktarılıyor. Daha sonra araçlar hiç beklemeden başta merkez Antakya ilçesi olmak üzere köy köy mahalle mahalle Hatay’a dağılıp, battaniye ve ısıtıcıdan, su ve gıda maddelerine kadar tüm ihtiyaçları depremzedelere ulaştırıyor.    Özellikle yardımlar konusunda BESAŞ, BURFAŞ, Tarım Peyzaj A.Ş, Jeotermal A.Ş. ve ilgili belediye birimleriyle sahada aktif olan Büyükşehir’e, Burulaş da 15 otobüsle lojistik destek veriyor. Tarım A.Ş’nin Bursa Hal Derneği’nin katkılarıyla temin ettiği meyve ve sebzeler, BESAŞ’ın ekmek ve gıda maddeleri, Jeotermal A.Ş. tarafından gönderilen sular, depremzedelerin yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya devam ediyor.

İstanbul iş dünyasından deprem bölgesine yardım yağıyor! Haber

İstanbul iş dünyasından deprem bölgesine yardım yağıyor!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Tasnif ettiğimiz yardımlar bugüne kadar 82 tır ve 8 uçak ile bölge illerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Güncel ihtiyaçları anbean takip ediyoruz. İş dünyası olarak üzerimize bir görev daha düşüyor. Üyelerimizi depremde zarar gören ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerimize yerleştirilen depremzedelere istihdamda öncelik vermeye çağırıyoruz” dedi.        İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan yazılı açıklamada, Yeşilköy’de Atatürk Havaalanı THY Kargo binasında bulunan İTO Deprem Koordinasyon Merkezi’nin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtilerek, merkeze yanaşan tırlara yüklenen yardım malzemelerinin, iki yöntemle temin edildiği bildirildi. Buna göre İTO üyeleri, ürettiği ya da satın aldığı ihtiyaç malzemelerini doğrudan merkeze gönderiyor. Ayrıca İTO, devletin ilgili kurumlarıyla koordinasyon halinde tespit edilen tüm güncel ihtiyaçları satın alarak da tır ve kargo uçaklarıyla bölgeye sevk ediyor.      İTO’nun yardımları Atatürk Havaalanı THY Kargo binasında toplanıyor    Açıklamada görüşlerine yer verilenİTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Yardımlarımızı ihtiyaç odaklı yapıyoruz. Bunun için de AFAD başta olmak üzere hem İstanbul Valiliğimiz, hem de depremden etkilenen bölge vali ve kaymakamlarımızla tam bir koordinasyon içinde çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.