Hava Durumu

#Ceza

Lodoshaber.Com - Ceza haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ceza haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AB'den TikTok'a ağır ceza yolda! Haber

AB'den TikTok'a ağır ceza yolda!

Son zamanlarda gizlilik sorunlarıyla gündeme gelen Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, bazı ülkeler tarafından devlet cihazlarında yasaklanmaya başladı. Özellikle gençler arasında son dönemde çok yaygın olan TikTok'un, verileri Çin hükümetiyle paylaştığı söyleniyor. AB Veri Koruma Kurulu, TikTok'un 13-17 yaş kullanıcılarının verilerini korumasıyla ilgili, platformun merkezinin bulunduğu İrlanda'nın Veri Koruma Otoritesi tarafından, karara uymadığı gerekçesiyle 2021'de başlatılan soruşturmaya dair görüşünü açıkladı. Ceza yolda Kurul, bağlayıcı nitelikteki kararında İrlanda Veri Koruma Otoritesi'ni haklı bularak, TikTok'un cezaya çarptırılmasına imkan sağlamış oldu. Ceza 4 hafta içinde açıklanacak Milyonlarca poundu bulması beklenen ceza, 4 hafta içinde açıklanacak. AB Komisyonu, nisanda Dijital Hizmetler Yasası (DSA) gereğince Avrupa'da faaliyet gösteren büyük dijital platform ve arama motorlarına sıkı kurallar uygulayacağını duyurmuştu. Bu sınıflandırmaya Alibaba, Amazon, Apple AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube ve Zalando'nun dahil edildiği açıklanmıştı. Dezenformasyonla mücadele amaçlanıyor Belirlenen platformların DSA kapsamında dezenformasyonu sınırlama, yasa dışı içeriği hızla kaldırma, reşit olmayanları internet ortamında daha iyi koruma, risk değerlendirmesi yapma, riskleri azaltmaya yönelik adım atma ve dış denetime tabi tutulma gibi kurallara uymaları gerekiyor.

Trafik denetiminde yakalandı! 2081 yılına kadar men Haber

Trafik denetiminde yakalandı! 2081 yılına kadar men

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Fatih'te taksilere yönelik denetim yaptı. Denetim sırasında kısa mesafe yolcu almayan, yolcu seçen ve taksimetre açmayan sürücülere ceza yazıldı. Denetimler sırasında emniyet kemeri takmayan yolculara da ceza yazıldı. Denetimde 40 bin liralık ceza kesilirken 5 otomobil trafikten men edildi. DUR İHTARINA UYMAYAN TAKSİCİNİN EHLİYETİNE 2081 YILINA KADAR EL KONULMUŞ Polis ekiplerinin durdurmaya çalıştığı bir taksi sürücüsü denetim noktasından kaçmak istedi. Ekipler tarafından durdurulan 34 TFY 56 plakalı taksinin sürücüsü Bayram T.'nin ehliyetine 2081 yılına kadar el konulduğu öğrenildi. Bayram T.'ye 'Ehliyetsiz araç kullanma', 'Dur ihtarına uymama' suçlarından 21 bin lira ceza kesildi. Bayram T.'nin aracı da trafikten men edilerek otoparka çekildi. “GİTTİĞİM YOL 5 KİLOMETRE, 400 LİRA İSTEDİ BENDEN" Taksi müşterisi Gökhan Güler,“2 saattir, taksi arıyorum. Gelen geçen ya turist bekliyoruz diyor. Bir tane durdurdum. 'Abi Kartal'a gideceğim acil' dedim. Ben buralı değilim. İstanbullu değilim. Dayıma acil uğramam lazım, acil gel dedi. Abi durun Kartal'a gideceği dedim. Gidemem dedi. Sol yanımda 2 abi vardı. 'Biz polisiz' dedi. Onları durdurmaya çalıştı. Sonra adam kaçtı gitti. Bilmiyorum, dün de başıma geldi. Dün akşam buraya bir uğradım. Hani sonuçta İstanbul'a 5 seneden 5 seneye geliyorum. Belçika'dan geliyorum. Çoğu taksici alamayız diyorlar. Sonra kendi bazıları açık açık söylüyor. Turist beklediklerini. Turist çalışıyor burada belli. Bir taksiye bindim. Hani gittiğim yol 5 kilometrelik yol 400 lira istedi benden" dedi. "EVRAKLARIM EKSİK OLDUĞU İÇİN DURMADIM" Sivil Trafik Polis Ekiplerinin kontrol noktasında kaçmaya çalışan Bayram T., "Normal trafik vardı. Başka bir şey. Ama evraklarım eksik olduğu için. Sonra dur dedi durdum zaten" dedi.

Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL Haber

Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL

Biga'nın Kalafat köyündeki Nilüfer Gölü, eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Gölü, ekoturizme kazandırmak amacıyla bölgede bir orman parkı ve mesire alanı oluşturuldu. 2 dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü, eşsiz güzelliğiyle bölge turizmine katkı sunarken, 'Lotus çiçeği' olarak da adlandırılan nilüfer çiçekleri gelenlerin ilgisini çekiyor. Sapı yaklaşık 1 metreyi bulan nilüfer, suyun dibindeki çamurda kökleniyor, yeşil yaprakların içinden aydınlık ile buluşuyor. Nilüfer çiçeklerinin tohumunun Amazon ormanlarından göçmen kuşlar aracılığıyla taşındığı ve bu sayede oluştuğu düşünülüyor. Geceleri kapanıp suyun altına giren nilüferler, güneşin doğuşuyla birlikte yeniden yüzeye çıkınca eşsiz bir manzara oluşturuyor. Mayıs ayı başında açmaya başlayan nilüferler, kasım ayının son günlerine kadar güzelliğiyle ziyaretçilerini karşılamaya devam ediyor.    Biga Kaymakamlığı, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Biga Belediyesi'nin katkılarıyla, 2 dönüm büyüklükteki gölün çevresinde yer alan 10 dönümlük alan, orman parkı ve mesire yeri haline getirildi. Doğa harikası Nilüfer Gölü, geçtiğimiz yıllarda susuz kaldığı için kuruma tehlikesi yaşamış, Biga Belediyesi tarafından 880 metre uzunluğunda bir hat çekilerek göle su verilmişti. Düzenli olarak su takviyesi yapılan göl, kurumaktan kurtarıldı ve eskisi gibi yeşillenen yaprakların arasından açan nilüfer çiçekleriyle ziyaretçilerin beğenisini toplamaya başladı.      Öte yandan, Mayıs ayı başında açmaya başlayan nilüfer çiçekleri, Kasım ayının son günlerine kadar ziyaretçilere görsel şölen sunmayı sürdürüyor. Yaz-kış var olan, büyük yeşil yapraklar arasında bugünlerde açan beyaz renkli nilüferler, güzelliğiyle ilgi görüyor. Gölü görmeye gelen ziyaretçiler, manzaradan etkileniyor. Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, koruma altındaki nilüferleri koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 244 bin 315 TL ceza kesiliyor.

Kediye köpek saldırtarak öldüren kişiye örnek ceza! Haber

Kediye köpek saldırtarak öldüren kişiye örnek ceza!

İstanbul'da Vezneciler Metro Durağı’nın sembolü haline gelen ‘Patates’ isimli kediye pitbull cinsi köpek saldırtarak ölmesine neden olan şahıs hakkında karar açıklandı. Mahkeme suça sürüklenen çocuk Ş.A.'nın 6 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.Öte yandan kararda Ş.A.’nın 6 ay süre ile her ay hayvan hakları, hayvanların korunması ve sevilmesi konulu denetimli serbestliğin verdiği bir kitabı okumakla yükümlü kılınmasına da hükmedildi.      Vezneciler Metro Durağı’nın sembolü haline gelen ‘Patates’ isimli kediye 19 Kasım 2022 günü pitbull cinsi köpek saldırtarak ölmesine neden olan suça sürüklenen çocuk (SSÇ) Ş.A. hakkında karar açıklandı.    İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada Ş.A. ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya katılan avukatı Enise Bozatlı ile Hayvan Hakları ve Etiği Derneği avukatı da katıldı.    Hayvan Hakları ve Etiği Derneği avukatı köpeğin hangi ırk olursa olsun kendiliğinden saldırgan davranışlarda bulunacağı konusunda bilimsel bir görüş olmadığını söyleyerek “Dosyada 2 mağdur hayvan olduğu görüşünü destekleyen bir karar talep ediyoruz. Suça sürüklenen çocuğun köpeğin saldırgan olduğu yönündeki beyanlarının dikkate alınmamasını talep ederiz” dedi. Öte yandan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin de dosyaya bilimsel mütalaa sunduğu öğrenildi.    Kararını açıklayan mahkeme, Ş.A.’nın Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde ‘bir ev hayvanını öldürme’ suçu sabit olduğundan önce 1 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Ardından Ş.A.’nın yaş küçüklüğü dikkate alınarak cezasında indirim uygulanarak 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Mahkeme cezada takdiri indirim uygulayarak suça sürüklenen çocuk Ş.A.’nın neticeten 6 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Verilen cezada hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.  Öte yandan mahkeme Ş.A.’nın 3 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına ve 6 ay süre ile her ay hayvan hakları, hayvanların korunması ve sevilmesi konulu denetimli serbestliğin verdiği bir kitabı okumakla yükümlü kılınmasına da karar verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.