Hava Durumu

#23 Nisan

Lodoshaber.Com - 23 Nisan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, 23 Nisan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

 Bursa Çocuk Şenliği’nde çifte bayram coşkusu    Haber

 Bursa Çocuk Şenliği’nde çifte bayram coşkusu   

Merinos Park’ta düzenlenen Çocuk Şenliği’ne katılan yüzlerce çocuk, alana kurulan birbirinden farklı stantlarda resim ve yüz boyama gibi etkinliklerin yanı sıra oyun parkurları ve spor alanlarında bayramın tadını doyasıya yaşadı. Çocuk Şenliği’ne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.    Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu anlamlı günde çocukların eğitiminin öncelikli konular arasında yer aldığını vurgulayarak, “Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meclisin açılışını, demokrasimizin taçlandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklara ithaf ettiği bayramın bugün 103. Yılı. Tabi çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınlarımız ve onları geleceğe bu manada çok güçlü bir şekilde hazırlamak, bizim için öncelikli konulardan bir tanesi. İşte Ana Kucaklarımızla, diğer faaliyet ve etkinlik alanlarımızla, kurum ve kuruluşların burada verdikleri katkılarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Bursa’da coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, o günün tüm büyüklerini rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, çocuklarla bir arada 23 Nisan coşkusunu yaşamanın mutluluğunu dile getirerek “Bugün iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Ramazan Bayramı’nın son günü ama aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklarımız her şeyin en güzeline, en iyisine layık. Onlar için hazırladığımız bu güzel şölende onlarla beraber vakit geçiriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.    Etkinlikte en az çocukları kadar eğlenen aileler, güzel havanın da tadını çıkarttı. Aileler bu tarz etkinliklerin özellikle çocuklara yönelik olmasını takdir ettiklerini ve devamını beklediklerini iletirken, Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu    Haber

TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu   

23 Nisan Çocuk Özel Oturumu TBMM Genel Kurulu’nda düzenlendi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında açılan TBMM Genel Kurulu’nda Şentop bir konuşma yaptı.    Ülke ve dünya çocuklarının bayramını tebrik ederek, yılda bir kez değil daha çok Çocuk Meclisi toplamayı öneren Şentop, “Bu sıraların, kürsülerin asıl sahibi sizlersiniz. Bizler sizlere geleceğimizi emanet ettik. Sizler de o geleceği hazırlamak için bu sıraları, kürsüleri emanet ettiniz” ifadelerini kullandı.    Daha sonra Şentop koltuğunu 60. Yıl Ortaokulu 5/İ sınıfı öğrencisi Medine Karakışla’ya devretti. Katip üyeler ise, Muazzez Karaçay İlkokulu 2/F sınıfı öğrencisi Belgin Doğan ve Gaziosmanpaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Hasan Ali Yerli önerildi.    Çok büyük coşku ile 23 Nisan’ı kutladıklarını söyleyen Karakışla, dünyada ilk ve tek bayram hediye edilen ülkenin çocuğu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız sadece Genel Kurul salonunu açmadı, Meclisi bizler için çocuk bahçesine çevirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını deprem gölgesinde olsa da çok büyük coşkuyla kutluyoruz” şeklinde konuştu.    Dedeman İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Demir Nurver, kürsüden konuşarak, dünyanın canlı olduğunu belirterek, temiz bir dünya bırakmanın sorumlulukları olduğunu ifade etti.    MEB işbirliği ile Ankara’da eğitimlerine devam eden 134 çocuk, deprem bölgesinden gelen 100 çocuk ve MEB işbirliği ile Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen çocuklar ile Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi Bilim Şenliği etkinliği alanındaki çocukların davet edilmesiyle Genel Kurul salonundaki 600 koltuk da doldu.

Bursa'da 23 Nisan coşkusu Haber

Bursa'da 23 Nisan coşkusu

Bursa'da 23 Nisan kutlamaları, Atatürk Anıtı önündeki tören ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene Seyit Ali Büyük'ün yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü birim amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Vali Yakup Canbolat'ın katılımıyla Merinos Parkı etkinlik alanında düzenlenen programla devam etti. Merinos Parkı etkinlik alanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103’üncü yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını ifade eden İl Mili Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, "103 yıl önce bugün bağımsızlık sevdası ile destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine imza atan aziz milletimiz, cumhuriyetin temellerini atmış, ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir!’ sözünü tarihe kazıyarak, Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuştur. 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 103 yıldır vatan ve bayrak sevdası ile yaşayan ulusumuzun iradesinin adıdır. Ulusal egemenliğimizin ifadesi olan yüce meclisimizin açılış günü, Atatürk tarafından geleceğimizin sönmeyen ateşi olan çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. Dünyada eşine rastlanmayan bu bayram, kahraman bir milletin kahraman evlatlarına duyduğu büyük inancın simgesidir. Bu günün çocuklarımızın bayramı olarak kutlanması, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızla bütünleşmemizi ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. 23 Nisan 1920 tarihini de içine alan Kurtuluş Savaşı yıllarında milletimiz büyük zorluklarla mücadele etmiş, birlik ve beraberlik içinde yeniden doğmuştur. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız ulusal felaket karşısında da 7'den 70'e hepimiz kenetlendik, yaralarımızı sarmak ve yeniden ayağa kalkmak için maddi, manevi tüm olanaklarımızla mücadele verdik ve vermeye devam edeceğiz” dedi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve gösterilerin yapılması ile tören sona erdi.

Çocuk kabinesi!  "Ben Cumhurbaşkanı olsaydım..." Haber

Çocuk kabinesi!  "Ben Cumhurbaşkanı olsaydım..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Çocuklarımızı hayalleri ile buluşturmak için 21 yıldır gece güdüz çalıştık. Şimdi de ülkemizi getirdiğimiz seviyeyi Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmak istiyoruz. Bunun için yoğun bir hazırlık ve gayret içindeyiz. Biraz önce beraberce Boğaz'dan uğurladığımız TCG Anadolu gemimiz gibi nice projeyi ülkemize kazandırmak bizi çok sevindirdi. Hayatın akışı içinde kazınımlar yanında afetler ne yazık ki kayıplar da yaşanabiliyor. Deprem felaketlerinde işte böyle bir üzüntü yaşadık. Hayatını kaybedenm 50 binin üzerindeki vatandaşımız geride sevdiklerini bıraktı. Sizlerin de içinde bu depremlerde yakınlarını, tanıdıklarını kaybedenler var. Ebedi aleme göç eden bu kardeşlerimizin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Devletimiz ve milletimiz depremin yaralarını sarmak, geride kalanlara sahip çıkmak için tüm imkanlarını seferber etti. İnşallah 1 yıl içinde şehirlerimizi ayağa kaldırarak depremzedelerimizi normal hayatlarına geri döndüreceğiz. Nitekim dün Kahramanmaraş'taydım, bunun ötesinde Nurdağı'ndaydım. Orada köy evlerinin teslimatını yaptık. Kahramanmaraş'ta da yine aynı şekilde depremzedelerimizle bir araya geldik. Hayatını kaybeden insanlarımızı tekrar geri getiremeyiz ama geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkacağız. Deprem şehitlerimize ve onların emanetlerine vefamızı Cumhuriyetimizin yeni asrını Türkiye Yüzyılı yaparak ödeyebileceğimize inanıyorum. Milletimiz nice badireyi, saldırıyı, afeti özellikle birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sarılarak geride bıraktı Allah'ın izniyle 6 Şubat depremlerinin izlerini de aynı şekilde sileceğiz. Sizlerden milletimizin size olan güvenini, bilimin ve değerlerimiz ışığında kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek güçlendirmenizi istiyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı bir kez daha tebrik ediyorum. Sizlerin nezninde ülkemizin tüm çocuklarını gözlerinden öpüyorum. ERDOĞAN'IN KOLTUĞUNA OTURDU... 1 günlüğüne Cumhurbaşkanı olan depremzede öğrenci söz alarak, 'Cumhurbaşkanımızın yerinde olsaydım özellikle savunma sanayii teknolojilerini ileriye götürmeyi düşünürdüm. Depremi yaşadığım için evleri yaptırırdım. Uzay çalışmalarına ağırlık vereceğim. Akıllı yolların sayısını çoğaltıp trafik kazalarını azaltacağım.' ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan depremzede öğrenciye hitaben de Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sen Togg'u yaptın. Sana ne kadar teşekkür etsek azdır.' dedi. Gençlik ve Spor Bakanı öğrenci ise, 'İlk işim olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nı değiştirirdim. Fenerbahçe'nin hakemlerle sorunu var çünkü.'dedi.

Vali'nin koltuğuna oturdu, 'sağlam evler yapılsın' dedi  Haber

Vali'nin koltuğuna oturdu, 'sağlam evler yapılsın' dedi 

Deprem bölgesi Malatya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklar protokol makamlarına oturdu. Malatya Valiliği koltuğuna ise Şehit Kenan Çetin İmam Hatip Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Tarık Boztepe oturdu.    Makamı Vali Hulusi Şahin’den devralan çocuk Vali Tarık Boztepe, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin 11 ili derinden etkilediğini söyleyerek, “Malatya’yı daha da yenileyeceğiz, yıkılan binaların yerine daha sağlam binalar yapacağız” dedi.    Valilik Özel Kalem Müdürünü de yanına çağıran çocuk vali, verdiği talimatla da bundan sonra daha sağlam zeminlere binaların yapılmasını ve inşatlarında çok demir kullanılmasını istedi. Çocuk vali, ayrıca depremzedeler için nakit yardım ve barınma sorununun giderilmesi talimatını da iletti.      Acil yıkılacak yapıların yüzde 98’i tamamlandı    Temsili valilik makamına oturan Boztepe’ye teşekkür eden Malatya Valisi Hulusi Şahin ise kentteki son enkaz kaldırılmaları ile ilgili son durumu paylaştı.    Genç ve dinamik bir valinin görevi devralmasının memnuniyet verdiğini ifade eden Şahin, “Ama bu makamlara gelmen için bayağı zamanın var. İnşallah ileride buralara gelirsin. Asaleten valilik görevine geldiğin günlerde artık Malatya ve Türkiye’nin yapı stoku son derece güçlü olur ve depremlerden etkilenmeyen, yıkılmayan binaların olduğu şehirlerde yöneticilik yaparsın, buna inanıyorum. Bizler de şu andaki yöneticiler olarak sizlerin zamanı gelinceye kadar sizlere daha güvenli şehirler oluşturmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.    Malatya’da deprem sonrası yıkılan ve acil yıkılacak binaların enkazının kaldırılmasında yüzde 98’lik bir oranın tamamlandığını ifade eden Şahin, ağır hasarlı binaların ise askı sürecinin tamamlanması ile buraların da hızla yıkılacağını söyledi.    Kentte okullarda da 20 okulun yıkıldığını ve bunların yerine de yeni okulların yapılacağını ifade eden Şahin, ağır hasarlı binalarda ise prefabrik dersliklerde eğitimin sürdüğünü belirtti. Vali Şahin, 2 Mayıs itibarıyla da şu anda 3’te 1’lik doluluk oranına sahip okullarda, öğretmen ve öğrencilerin de gelmesi ile doluluğun artacağını söyledi.    Program sonunda Vali Şahin, görevini temsili olarak devralan Tarık Boztepe ve öğretmeni İsmail Altun ile okul müdürü Elif İlaslan'a hediye takdim etti.

Bakan Özer, koltuğunu 5’inci sınıf öğrencisi Kaan Can'a devretti Haber

Bakan Özer, koltuğunu 5’inci sınıf öğrencisi Kaan Can'a devretti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nda çocuklarla bir araya geldi. Özer, bir günlüğüne koltuğunu Toygar Börekçi Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi olan Kaan Can İl’e bıraktı. Toplamda 10 çocuktan oluşan heyet Bakan Özer ile sohbet etti. Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Bakan Özer, bu bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiğini hatırlatarak sözü ve koltuğunu 5. sınıf öğrencisi olan Kaan Can İl’e bıraktı.        Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı tüm dünya çocuklarına adadığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, egemenliğin ve geleceğin çocukların elinde olduğunu ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini gençlere armağan ediyor. Sizler ne kadar yetenekli, özgüvenli ve bu toprakların değerleriyle yetişirseniz bu ülke ilelebet yaşamaya devam edecek. 6 Şubat’ta ülkemizde çok büyük bir deprem yaşandı, çok canlarımızı yitirdik. Yitirmiş olduğumuz canlarımıza da Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Okulları açmak için, kardeşlerimizi okullarıyla, öğretmenleriyle buluşturmak için biz çok çaba sarfettik. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizlerin gözlerinizdeki ışıkları gördükçe gelecekle ilgili hiçbir kaygımız kalmıyor” diye konuştu.        “Sizlerden aldığımız bu bayrağı ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağız”    Bir günlüğüne Milli Eğitim Bakanı Özer’in koltuğuna oturan 5’inci sınıf öğrencisi Kaan Can İl,    “Bugün bayram, bugün benim bizim günümüz. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılında sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz, onurluyuz. Bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini gönülden gönüle, yürekte yüreğe, kuşaktan kuşağa taşımalıyız. Öncelikle yüzyılın felaketi olarak isimlendirilen ve 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketini yaşayan arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz ülkemdeki tüm arkadaşlarımın bayramını kutluyorum. Arkadaşlarımla birlikte bu büyük felakette hayatını kaybedenlere rahmet, yararlılara acil şifa diliyoruz. Sayın bakanım bu özel günde bizleri makamınızda kabul ettiğiniz için sizlere kendim ve arkadaşım adına teşekkür ediyorum. Bilmenizi isteriz ki bizler vatanımızı ve bayrağımızı korumayı, insan sevgisi ve çalışkan olmayı, dürüst olmayı değerli öğretmenlerimizden ve kıymetli anne babalarımızdan öğreniyoruz. Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız bu bayrağı ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Devlet erkanı Ata'nın huzuruna çıktı Haber

Devlet erkanı Ata'nın huzuruna çıktı

TBMM'nin açılış yıl dönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanıyor. İlk tören TBMM başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Şentop, Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Ardından Şentop ve devlet erkanı saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Törende, Şentop'un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ile milletvekilleri yer aldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. TBMM Başkanı Şentop'un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak heyetle beraber İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Dünyadaki saygın varlığıyla gurur duyduğumuz TBMM'nin açılışı vesilesiyle buradayız. Yüce Meclisimizin açılış gününde milletimizi temsil etmenin onurunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin güvenli ellerinde ilelebet devam edecektir. Kimsenin zerrece şüphesi olmasın, TBMM 23 Nisan 1920'de kuruluş gününden bugüne aynı ruhla, al bayramlığımızın altında varlığımızın teminatı olmaya devam edecektir. Ruhunuz şad olsun.'' İKİNCİ TÖREN BİRİNCİ MECLİS'TE Anıtkabir'deki törenin ardından Ulus'taki Birinci Meclis Binası'nda tören düzenlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.