Hava Durumu

Miçotakis geri adım attı: Konuşarak sorunları çözebiliriz!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile savaşmayacaklarının altını çizerek "Erdoğan ile çözüm bulmanın imkansız olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 17:14
Kaynak: Hürriyet
Miçotakis geri adım attı: Konuşarak sorunları çözebiliriz!

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Davos zirvesinde yaptığı açıklamada Türkiye ile savaşmayacaklarının altını çizerek "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çözüm bulmanın imkansız olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Davos Zirvesi olarak da bilinen 53. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, burada yaptığı konuşmada Türkiye ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

"FARKLILIKLARIMIZI KONUŞARAK..."

Perşembe günü düzenlenen bir oturumda Türkiye ile ilişkilere değinen Yunan Başbakan, her zamanki Türkiye'yi hedef alan açıklamalarının aksine, Ankara ile aralarındaki farklılıkları konuşarak çözmenin mümkün olduğunu düşündüğünü belirtti ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çözüm bulmanın imkansız olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"TÜRKİYE İLE SAVAŞMAYACAĞIZ"

"Türkiye ile savaşmayacağız" diye net bir ifade kullanan Miçotakis, "Makul yetişkinler olarak Türkiye ile oturup Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunları çözebilmeliyiz." dedi.

Ege'deki durumun coğrafyası nedeniyle karmaşık bir mesele olduğunu belirten Miçotakis, Yunanistan'ın İtalya ve Mısır ile benzer anlaşmazlıkları çözmeyi başardığını söyledi.

Tıpkı kendi ülkelerinde olduğu gibi bu sene Türkiye'de seçim olacağını belirten Miçotakis, "Türkiye'deki seçimlerden hangi hükümetin çıkacağını bilmiyorum ama kesinlikle gerilimi düşürmenin, ortak çıkarlar üzerinde çalışmanın yolları olduğunu düşünüyorum. Bunu medeni bir şekilde yapabiliriz" ifadelerini kullandı.


GERİ ADIM

Yunanistan Başbakanı Miçotakis son dönemde yaptığı açıklamalarla Türkiye ile ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında "Türkiye’ye F-16 uçağı satışı yapmayın" çağrısında bulunan Yunan Başbakan katıldığı her uluslararası platformda Türkiye'yi şikayet etmeye devam etmişti.

Miçotakis'in Davos zirvesinde geri adım atıp, ılımlı mesajlar vermesi dikkat çekti.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.