Hava Durumu

DEM Parti Heyeti Erdoğan’la görüşmek için Külliye’de

Pervin Buldan ve Mithat Sancar'dan oluşan DEM Parti heyeti, 'Terörsüz Türkiye' süreci için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Gündemde yeni yasanın uygulanması, Öcalan ile görüşme, AYM/AİHM kararları ve Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2026 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2026 16:47
Kaynak: Haberler.com
DEM Parti Heyeti Erdoğan’la görüşmek için Külliye’de

Pervin Buldan ve Mithat Sancar’dan oluşan DEM Parti İmralı Heyeti, Terörsüz Türkiye süreci kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti.

Saat 16.00’da yapılması planlanan görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan heyet, masadaki başlıkları da açıkladı. Görüşmede yeni yasanın hızlı şekilde uygulanması, resmi kurulların oluşturulması, Abdullah Öcalan’la yeni görüşmenin planlanması, AYM ve AİHM kararlarının uygulanması ile Selahattin Demirtaş ve diğer siyasi tutukluların tahliyesi konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

Buldan: Süreç Zamana Yayılmamalı

Pervin Buldan, Meclis’ten geçen yasanın ardından sürecin hızlı ilerlemesi gerektiğini belirterek, “Hiç zamana yaymadan, sürecin enfekte edilmesini elbette ki istemeyiz” ifadelerini kullandı.

Buldan ayrıca görüşmede tüm başlıkların ele alınacağını belirterek, Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi konusunda yöneltilen soruya “Her konuyu konuşacağız” yanıtını verdi.

Sancar: Uygulama Aşamasına Geçilmeli

Mithat Sancar ise Meclis’ten geçen yasayı “barış hukukunun ilk temel taşı” olarak nitelendirdi. Sancar, yasanın uygulanabilmesi için öngörülen kurulların oluşturulması ve gerekli kararların alınması gerektiğini söyledi.

Sancar, sürecin en kısa sürede işletilmesi gerektiği yönündeki taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktaracaklarını ifade etti.

İmralı ve Meclis Temasları Gündemde

Heyetin gündemindeki bir diğer başlık ise Abdullah Öcalan ile yeni görüşme. Sancar, Öcalan’ın yeni bir açıklama yapıp yapmayacağı konusunda henüz net bir bilgilerinin bulunmadığını belirtirken, İmralı ziyaretinin planlanacağını söyledi.

Buldan ise Erdoğan görüşmesinin ardından Öcalan ile görüşme gerçekleştirmeyi ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile diğer siyasi partilerle temaslarda bulunmayı planladıklarını açıkladı.

AYM ve AİHM Kararları İçin Çağrı

DEM Parti heyeti, görüşmede yüksek mahkeme kararlarının uygulanmasını da gündeme getirecek. Buldan, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmasının toplumda önemli bir beklenti oluşturduğunu belirtti.

Görüşmenin ardından Terörsüz Türkiye sürecinin hukuki ve siyasi boyutunda atılacak adımların netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.