Hava Durumu

Depremzedeler için herkes seferber: Emekli öğretmen, öğrenci...

Eskişehir’de bir lisede, depremzedelerin ısınma ihtiyacını karşılamak için emekli öğretmenlerin de katıldığı ekip, bir haftadan kısa bir sürede 310 soba üretip bölgeye yolladı.   

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Depremzedeler için herkes seferber: Emekli öğretmen, öğrenci...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremeler sonrasında 10 ilde yerleşim birimlerinin çoğu kullanılmaz hale geldi. Depremden evleri etkilenen vatandaşlar barınma ihtiyaçlarını geçici olarak kurulan çadır kentlerle karşılamaya çalışıyorlar.



Kış şartlarından dolayı depremzede vatandaşların soba ve yakacak ihtiyacı oluyor. Mağdur vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde bazı okullara soba imalatı görevi verdi.  



  Eskişehir’de bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de Valilik ile Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde soba imalatı çalışmasına başladı. Öğrencisinden emekli öğretmenlerine kadar herkesin yer aldığı 40 kişilik ekip, bir haftandan kısa bir sürede, toplam 310 soba üretti. Bir tır dolusu tırın deprem bölgesine aktarıldığı çalışmalarda ikinci teslimatın hazır hale getirildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.