Hava Durumu

İngiltere'den İran Başsavcısına yaptırım

İngiltere, İran eski Savunma Bakanı Yardımcısı Ali Rıza Ekberi’nin casusluk suçlamasıyla idam edilmesinin ardından İran Başsavcısı Mohammad Cafer Montazeri'ye yaptırım uygulayacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İngiltere'den İran Başsavcısına yaptırım

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İran eski Savunma Bakanı Yardımcısı İngiltere-İran vatandaşı Ali Rıza Ekberi’nin casusluk suçlamasıyla idam edilmesinin ardından İran Başsavcısı Mohammad Cafer Montazeri'ye yaptırım uygulayacaklarını duyurdu. Açıklamada Ekberi'nin İran rejimi tarafından idam edildiği belirterek, Ekberi'nin idamının, rejimin insan hayatını hiçe saydığının altını çizen "siyasi amaçlı eylemi" olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca İran Başsavcısı Montazeri'ye yaptırım kararı alındığı ve bu karar doğrultusunda Muntazeri'nin mal varlığının dondurulacağı ve İngiltere'ye seyahat yasağı getirileceği bildirildi.
İran’da eski Savunma Bakanı Yardımcısı İngiltere-İran vatandaşı Ali Rıza Ekberi, İngiltere adına casusluk yapmak suçlamasıyla bu sabah idam edilmişti. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ekberi’nin idam edilmesine tepki olarak Tahran yönetimini “barbar” olmakla suçlamış ve “İran’ın bu kararını cevapsız bırakmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.