Hava Durumu

Beyazları çekip teftişe geldi! Kim'den kritik ziyaret

Kuzey Kore lideri Kim, bir silah fabrikasına sürpriz bir ziyarette bulundu. Askeri uzmanlar ise kritik ziyaretin nedenini kilometrelerce uzaktaki savaşa bağladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Beyazları çekip teftişe geldi! Kim'den kritik ziyaret

Kuzey Kore yerel basını, ülkenin lideri Kim Yong-un'un bir fabrika ziyareti sırasında çekilmiş fotoğraflarını dünyaya servis etti. Devletmedyası tarafından yapılan açıklamada, Kim'in, füze, topçu sistemleri, otomatik tüfek ve orduya araç üreten bir fabrikayı gezdiği bildirildi. Kim'in söz konusu teftişi, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore'nin artan Kuzey Kore tehdidine karşı koymak için bu ayın sonlarında yapılması planlanan askeri tatbikattan hemen önce gerçekleşti.

GERİLİM YÜKSEK

Kore Yarımadası'ndaki gerilim Kuzey Kore'nin füze testleri ve Güney Kore'nin ABD ile sürdürdüğü yakın ilişkiler sebebiyle son yılların en gergin seviyesine çıktı. Özellikle Kuzey Kore'nin geçtiğimiz günlerde tarafsız bölgeden ABD askerini gözaltına alıp kendi sınırlarına götürmesi iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırdı.

BEYAZ TAKIM ELBİSESİ DÜNYADA SES GETİRDİ

Öte yandan söz konusu fabrika turunda Kim'in giydiği kıyafetler oldukça dikkat çekti. Beyaz takım elbise ile ziyaretini sürdüren Kim, tıpkı geçtiğimiz yıl yayınladığı füze deneme testinde giydiği giysiler gibi gündem oldu. Kim fabrika çıkışında yaptığı açıklamada çalışanlara övgülerde bulundu ve 'Bilimsel ve teknolojik' gelişmelerin sürdürüleceğini aktardı.

SİLAHLAR RUSLARA GÖNDERİLECEK İDDİASI

Bazı uzmanlar ise söz konusu ziyaretin Kuzey Kore'nin Rusya'ya işgal sırasında kullanacağı silahları teslimattan önce kontrol etmek amaçlı olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve 'tarihi' olarak kabul edilen ziyarette hatırlanacağı üzere Rusya Savunma Bakanı, Kuzey Kore'yi ziyaret etmiş ve Kim, en yeni silahlarını Şoygu'ya tanıtmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.