Hava Durumu

ABD ve Kuzey Kore'yi karşı karşıya getiren asker!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Güney Kore’den Kuzey Kore’ye geçerek gözaltına alınan ABD’li asker hakkında yaptığı açıklamada, “Kasten, kendi iradesiyle sınırı geçtiği açık.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
ABD ve Kuzey Kore'yi karşı karşıya getiren asker!

Güney Kore’den Kuzey Kore’ye geçerek gözaltına alınan ABD’li asker hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller düzenlediği basın toplantısında, Dışişleri Bakanlığı'nın Savunma Bakanlığı ile temas halinde olduğunu belirterek, askerin "bilerek ve izinsiz olarak" Kuzey Kore'ye geçtiğini aktardı. Miller, konuyla ilgili Kuzey Kore ile temaslarının olmadığını sadece Güney Kore ile temas halinde olduklarının ifade etti.

ABD’li askerin Kuzey Kore'ye sığınıp sığınmadığı sorusuna cevap veren Miller, "Az önce söylediğim gibi, tek söyleyeceğim şey onun kasten, kendi iradesiyle sınırı geçtiği açık" ifadelerini kullanarak, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
Birçok haber kaynağında adının Travis King olduğu belirtilen askerin, disiplin sorunları nedeniyle ABD'ye geri nakledilme sürecinde olduğu ve sınırı sivil olarak geçtiği aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.