Hava Durumu

Ev Tekstilinde HOMETEX rüzgarı 16 Mayıs’ta başlıyor

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX, 16 Mayıs’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ev Tekstilinde HOMETEX rüzgarı 16 Mayıs’ta başlıyor

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX, 16 Mayıs’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi organizasyonuyla düzenlenen HOMETEX, 16-20 Mayıs 2023 tarihleri arasında dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek sektör profesyonellerini ağırlayacak.

Türk ev tekstili sektörünün dünyaya açılan kapısı olan fuar, 2023 yılında da sektörün en önemli buluşma noktalarından birisi olacak. Geçtiğimiz sene 11 salonda toplam 200 bin metrekarelik alanda düzenlenen HOMETEX, sektörün ulusal ve uluslararası oyuncularını İstanbul Fuar Merkezi’nde buluşturmuştu. Yerli ve yabancı 650’yi aşkın firmanın yeni ürünlerini sergilediği fuarda 5 gün boyunca 126 ülkeden 170 bin ziyaret yapılırken iş hacmi ise beklentileri de aşarak yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Dünyayı Buluşturan Organizasyon

Sektörün çatı kuruluşu TETSİAD tarafından KFA Fuarcılık Şirketi organizasyonuyla düzenlenen HOMETEX, sektörde bu yıl da moda ve trendleri belirleyecek. 2022 yılındaki başarısıyla gerek katılımcılar gerekse de ziyaretçiler tarafından bugüne kadar ev tekstili sektörüne yönelik yapılmış en başarılı organizasyon olarak nitelendirilen HOMETEX, 16-20 Mayıs 2023 tarihleri arasında farklı coğrafyalardan yabancı iş profesyonellerini ağırlayacak. Dünyanın dört bir yanından ünlü tasarımcıların yer atacağı fuar ile sektörün nabzı İstanbul’da atacak. Sadece yurt dışından değil, Türkiye’nin dört bir yanından üreticiler de stantlardaki yerini alacak.

HOMETEX’de Tasarım Rüzgarı

Yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımıyla düzenlenecek HOMETEX kapsamında gerçekleştirilecek alım heyetleri de firmalara yeni ihracat ve iş birliği imkanları sunacak. Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Asya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden potansiyel alıcıların yer alacağı fuar ile sektörün ihracat performansına da önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.  Fuarda geçtiğimiz sene ilk kez kurgulanan ‘İham Alanları’ bölümleri bu yıl da fuardaki yerini alacak. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarının oluşturduğu “Designer Box”larda tasarımcılar, firmaların ürünlerini kendi yorumlarıyla harmanlayarak ziyaretçilerin beğenisine sunacak.







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.