Hava Durumu

BTSO Temmuz ayı meclis toplantısında gergin anlar!

BTSO, Temmuz ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen Meclis toplantısında, BTSO üyesi Irmak Aslan ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay arasında gergin anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
BTSO Temmuz ayı meclis toplantısında gergin anlar!

SİMLANUR İNCE - MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Temmuz ayı Meclis Toplantısı, BTSO Ana Hizmet Binası'nda, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.Düzenlenen Meclis toplantısında, BTSO üyesi Irmak Aslan ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay arasında gergin anlar yaşandı. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Yaşamış olduğumuz zorlukların boyutu ne kadar büyük olursa olsun hiç bir zaman umutsuzluğun esiri olmadık. Dün olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin geleceği ve refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin sektörel taleplerini yerine getirmekte oda olarak önceliklerimiz arasında yer alacak. Merkez bankasının para polimasındaki değişim ve faiz politikası da ülkemizin ekonomisindeki değişimin sembolü haline geldi. Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyona karşın ihracatçı firmalarımızın zorlanmasına neden oldu. 
Mali disiplinin sağlanması ve bütçe açığının kapanması için oluşan vergi artışları her kesimi derinden etkilemektedir. Akaryakıta ki ÖTV zammı firmalarımızı olumsuz etkilemekte ve firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Üreticilerimizin maliyet yükünün daha da etkileneceğini göz önünde bulundurmak zorundayız. Reel sektörümüzün hem iş koşullarının iyileştirilmesi açısından kredi süreçlerinin kademeli olarak kaldırılmasını beklemekteyiz. Reel kesimin ihtiyaç duyduğu finansmana erişiminin kolaylaştırılması da beklentilerimiz arasındadır. Firmalarımızın kredi talepleri yerine getirilmektedir.

"SİZLERİN DESTEĞİYLE KAPSAMLI BIR YARDIM AĞI SAĞLIYORUZ"

İyi günde olduğu gibi kötü günde de bankalarınızın daha gerçekçi adımlar atmasını diliyorum. Önümüzde Türkiye'nin geleceğine yön verecek beş yıllık bir süreç bulunmaktadır. Verimsiz tüketim harcamalarını kontrol altında tutan bir yatırım sağlamalıyız.  Yatırım teşvikleri, ihracat ve vergi destekleri bu noktada çok önemlidir. Fiyat istikrarı koruyan üretim istihdam ihracat kanalıyla bu krizden de güçlenerek çıkacağımızı ben yürekten inanıyorum.Ülkemiz bu yıla çok önemli bir deprem felaketiyle başladı. Depremin acıları hiçbir zaman unutulmayacak. Birlik beraberlik ve dayanışma ruhu bizi ayakta tutan en önemli etki olmaya devam edecek. BTSO olarak, sizlerin de destekleriyle kapsamlı bir yardım seferberliği sağlıyoruz. Hepinizin bildiği gibi geçici yaşam projemizi hayata geçirdik. Yaklaşık 4 bin depremzedeyi misafir ettiğimiz bu projemize her birinizin büyük katkısı oldu. Yarın sabah Hatay'ı ziyaret ederek kentlerimizdeki aileleri ziyaret edeceğiz. Bu günlerde deprem artık unutulmaktadır. İnsanlarımızın daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu da unutmamalıyız.Akademik oda ve başkanlarıyla bir çok defa bir araya geldik. Kentimizin gelişmesi adına sonuç odaklı çalışmalara devam etmek istiyoruz. TEKNOSAB'ta daha iyi çalışmaları yürüteceğimize inandığımız toplantılar gerçekleştirdik.Sizlerin destekleriyle son 10 yılda 60'dan fazla makro projeyi hayata geçirdik. Bu girişimlerin temelini oluşturanlara önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluğun bilinciyle destek mekanizmaları geliştirmeye önem göstermeliyiz. Geçtiğimiz hafta üniversitelerimizin rektörlerinin de katılımıyla önemli bir çalıştay gerçekleştirdik. Yeni döneme ilişkin somut bir çok projeyi de birlikte ortaya çıkarıyoruz. Katkıları için rektörlerimize çok teşekkür ediyorum. 

"YAŞAM BOYU EĞİTİMİN MERKEZİ BURSA OLACAKTIR"

Uludağ'daki projemizi inşallah Ağustos ayında açılışını gerçekleştiriyoruz. Orada bütün meclisimiz önemli bir program gerçekleştireceğiz. Burası BTSO'nun vizyonunu, Türkiye'nin geleceğini yansıtıyor. Bu yatırım sadece Türkiye'de değil, Dünya'da da turizm ve yaşam boyu eğitimin bir parçası haline gelecektir. Bu merkezler eski ekonomiden yeni ekonomiye geçişte bir çok konuda yetersizlik ortaya çıkıyor. Gelişen ekonomiler bu tarz merkezler de insan kaynağını oluşturma da ve yatırımcı profilini yeni alana yönlendirmede paylaşım imkanı buluyor. Başta Türkiye olmak üzere, uluslararası şirketler de eğitimlerini burada alacaklar. Yaşam boyu eğitimin merkezi Bursa olacaktır.

HUKUK DIŞI İDDİASI

Öte yandan meclis toplantısında, BTSO üyesi Irmak Aslan ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay arasında gergin anlar yaşandı. TEKNOSAB süreciyle ilgili BTSO Meclis Üyesi Irmak Aslan, şirketin 12 kişiyle kurulduğunu fakat BTSO'un tüm paydaşlarının sürecin içerisindeymiş algısı yaratıldığını belirterek, ''Mesela biz bu şirkete ortak olabilecek miyiz? Şirketin kuruluş sermayesi 5'er milyonla herkesin ortak olduğu bir şirket. Enerji müşahedesi TEKNOSAB'a ait. Başka şirketler giremiyor. Biz ortak olabilecek miyiz? Şirketin içersinde uzmanlık alanı enerji olan kimse yok anladığım kadarıyla. Sayın Enerji Konseyimiz de burda yok. O yoksa bizim olmamız çok garip değil diye düşündük. Daha önceki konuşmalarımızda da yakındığımız şey bu fırsat adaletsizliği. Hepimiz iş adamayız, hepimiz yatırım yapmak istiyoruz. Bu fırsatlara bu imkanlara hepimiz sahip olmak istiyoruz" dedi.

"O ARKADAŞA SÖYLE DAVA AÇSIN"

Irmak sorusunun ikinci kısmında ise kurulan şirketin yasalara uygun olmadığını, rekabete aykırı bir durum olduğunu ifade etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, " konuyu meclis üyesi Aslan'a ileten kişinin bilgi eksikliğinin olduğunu, konunun hukuki boyutunun istenirse hukukçular ile konuşulabileceğini ifade etti. Burkay, "Hukuken bir sıkıntı varsa o arkadaşa söyle dava açsın. O konuyu sana aktaran arkadaşın bilgi eksikliği var. O arkadaş, öyle bir durum varsa arasın bizi ve bizim hukukçularla konuşsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.