Hava Durumu

Konya’da durdurulan araçtan bin 460 adet sikke!

Konya’da bir araçta yapılan aramada motor bölümüne gizlenmiş vaziyette bin 460 adet sikke, çeşitli obje ile yüklü miktarda para bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Konya’da durdurulan araçtan bin 460 adet sikke!

Konya’da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu araçta yapılan aramada motor bölümüne gizlenmiş vaziyette Roma ve Bizans dönemine ait bin 460 adet sikke, çeşitli obje ile kaçakçılıktan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


  Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu çerçevesinde yaptığı çalışmalar esnasında şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Yapılan incelemelerde şahıs hakkında daha önce ‘kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa’ muhalefetten işlem yapıldığı anlaşıldı. Şahsın üzerinde ve araç içinde detaylı bir arama yapan ekipler aracın motor kaputu içine gizlenmiş vaziyette tarihi eser niteliğinde olan bin 460 adet sikke ve çeşitli obje ile kaçakçılıktan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda para ele geçirildi. Ele geçirilen sikke ile objelerin Roma ve Bizans dönemine ait olduğu öğrenilirken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.