Hava Durumu

#Konya

Lodoshaber.Com - Konya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Konya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Konya'da dedesini bıçaklayan 14 yaşındaki genç kız çocuğu tutuklandı Haber

Konya'da dedesini bıçaklayan 14 yaşındaki genç kız çocuğu tutuklandı

Konya'nın Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Karacabaşveli Sokak üzerinde bulunan apartmanda 14 yaşındaki H.A., iki gün önce annesi tarafından bir süre kalması için 66 yaşındaki dedesi İdris A.’nın yanına bırakıldı. H.A., gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle evde bulunan ekmek bıçağı ile dedesi İdris A’yı bıçaklayarak evden kaçtı. Tedavi altına alındı Yaralanan yaşlı adamın sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İdris A., ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşlı adamın sağlık durumunun ciddiyetinin koruduğu öğrenildi. Boksör gibi hareket yaptı Olay yerindeki incelemelerinin ardından Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şüpheli torunu yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 8 yıldır boks eğitimi aldığı öğrenilen 14 yaşındaki şüpheli H.A., Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesinde bir cadde üzerinde yakalanarak gözaltına alındı. "Al bu yüzden yaptım, boks da yapayım mı sana" Sağlık raporu alınmak üzere Konya Numune Hastanesine getirilen H.A., kendini görüntüleyen gazetecilerin neden yaptın sorusuna, boks hareketi yaparak "Al bu yüzden yaptım, boks da yapayım mı sana" diye cevap verdi. İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen şüphelinin "isteyerek yapmadım, bir anda oldu farkında değildim" dediği öğrenildi. Tutuklanarak cezaevine gönderildi 14 yaşındaki genç kız, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Konya'ya metro müjdesi! Haber

Konya'ya metro müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da Banliyö Hattı İnceleme Programı'na katıldı. Bakan Uraloğlu, KONYARAY Projesi ile Konya'ya dev bir hizmet ve eser daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Proje ile ilgili bilgiler veren Uraloğlu, “İlk etabın ardından Konya 2.-3. Sanayi Bölgesi içerisine girecek 2. etaptaki banliyö hattımızı çift hat olarak inşa edeceğiz. Kaşınhanı-Konya Gar, Kayacık Lojistik-Pınarbaşı arasındaki 3. Etaba ise 4. Hattın yapılmasını planlıyoruz. Projemizin çalışmaları başarıyla sürüyor. Uygulamaya esas proje çalışmaları devam ediyor. İlk etabımızdaki 17,4 kilometrelik güzergah boyunca jeodezik ağı oluşturduk. Röper ve poligon noktaları atama ve sıklaştırma çalışmalarını tamamladık. Hat boyunca 250 metrelik tarama yaptık. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla altyapı tesisleri aktarımları için çalışmalara başladık. Tescilli yapılar için Koruma Kurulu izinlerini aldık. Dizayn ve projelendirme işlerine de başlayarak öncelik sırasına göre hızlı bir şekilde uygulamaya dönük projeleri üretiyoruz. Projesi tamamlanan kesimlerde yapım çalışmaları da başladı. Meram Köprüsü'nde temel kazısı ve kazık imalatları yapıyoruz. 24 Temmuz itibariyle mevcut banliyö hattının elektrifikasyon demontaj işlerine de başladık. Konya Gar'da bulunan ve proje güzergahına denk gelen bina ve yapıların yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. TCDD ve TEİAŞ arasında imzalanacak ‘Bağlantı Anlaşması' süreci devam ediyor. Anlaşmanın tarafımıza tesliminden sonra imalatlara başlayacağız. Proje çerçevesindeki üstyapı imalatına yönelik gerekli hazırlıkları da tamamladık. Altyapının tamamlanmasına müteakip iş programına göre sahada üstyapı imalatlarına da başlayacağız. Projede emeği geçen ve bu önemli aşamaya getiren işçisinden mühendisine tüm TCDD ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyor, KONYARAY Projesi'nin şimdiden başta Konya olmak üzere tüm ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi. Yıl içerisinde metro hattında ilk kazmayı vuracağız” Konya metrosuyla ilgili müjdeyi de veren Uraloğlu, “Bir taraftan banliyö sistemini yürütürken imzasını attığımız metro sistemiyle ilgili vermemiz gereken kararları Büyükşehir Belediyemizle beraber erdik. Onunla ilgili kredi görüşmeleri sonlanmak üzere. İnşallah yıl içerisinde de bu metro hattında kazmayı vurmuş olacağız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.